Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: W7K2D

En güzel nöbet 5-7'dir , hem koğuş kalk ile aynı saati'dir hemde içtima'yı görmessin , keyiflidir , candır , sevgidir .. Sevgidir

O "candır canandır sevgidir sevgidir" olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.

Yok artık bunamı inandın Arkadaş seni keklemiş..Komutan'a öyle birşey söylersen ranzadan tekme tokat eşliğinde atılırsın..

Yavaş

Değil tekme tokat, fiske vurmaya kalkana asker demem dalarım.

• bir de sabah sporu var ki,onu hiç hesaba katmadım.günde en az 5 km koşu,her sabah.o my good
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.

Yok artık bunamı inandın Arkadaş seni keklemiş..Komutan'a öyle birşey söylersen ranzadan tekme tokat eşliğinde atılırsın..

Yavaş

sen fight club sandın kardes galiba olayı sen komutana tek laf et vücüdunun yerlerinde job cikarirlar ... haklidirda orasi disiplinli bir yer cod oynamaya mi gidiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Er yaşamdan sorumluydum ve çavuştum. Gece nöbetim yoktu çavuş olduğum için , akşamları yat yoklaması yapıyordum. Sabahları 6.30 da iştima bağlıyordum.Sonra herkese görev verip tekrar yatağıma cekiliyordum öğle iştimasına kadar.. Günlerim uyumakla geçti ayriyetten tekne kaptanı oldugum ıcın canım sıkıldıgında denize girip , tekneyle acılıp balık tutabılıyordum. Böyle askerlik yapan varsa cıksın karsıma :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yavaş

sen öyle san ! o dediğini yapamazsın yaparsan hayatta yemediğin dayağı yer üstüne bide askeri mahmede emre itaatsizlikten yargılanır suçlu bulunur koridorları 1.5 metre olan ceza evinde katıksız ekmek le hapse mahkum edilirsin inanmayabilirsin askere gidince dene ve gör ayrıca alacağın ceza en az 5 yıl dır. + ceza evinde çıkabilirsen askerliğe kaldığın yerden devam eder ve geri kalan askerlik günlerinde eskisinde +2 eziyetli olur. dene gör.

• dal da seni yere gömsünler... emre itaatsizlikten kodesi boylarsın çok pişman olursun...
  • BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Gerisi uzaylı sanırım. Askerliğim çok zor geçti diyen görmedim.

Ben yatıyordum ama onlar çalışıyordu mantığı hakim.

Uzaylı değilseniz askerliğiniz yatarak geçer. Saygılar efendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-ompLo

BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Uçmayın arkadaş

Öyle birşey yapman durumunda :

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

En az bu üçünden dosyan hazırlanır, mahkemeye sevk edilirsin.
    Minimum alacağın ceza (RDM'den alınmış bir raporun yoksa) 2 seneden başlar.

Orası sivil gibi değil beyler..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yavaş

Hee dalarsın dalarsın

Millet şehit oluyor, beyefendimiz erken kalkmaktan bahsediyor.

Askere git de adam olursun belki

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: K-ompLo

BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

Aynen.

Klişeler,

Gomutan beni çok severdi.
    Ben nöbet tutmazdım.
    Nöbet tutardım ama uyurdum. (Herkes yakalanırdı ben yakalanmazdım)
    Çok iyi atışçıydım. Attığımı vururdum. Komutan bile şaşırırdı.
    Acemi birliğinde çok eziyorlar ama ben bilmem neci oldum, ezilmedim.
    Alt devrelerle çok .... geçerdik. (üst devre olarak başlıyor bunlar)
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

Yeter be kardaşım :) Burada ezik ezik gezen tipler biliyorum, hepsi kralmış askerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-ompLo -- 11 Ocak 2012; 13:16:13 >

• askerlik anlatılmaz yaşanılır, sen ne kadar soru sorarsan sor, öğrenmeye çalış hepsi boş gidince göreceksin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yavaş

Kusura bakmada bi b*k yapamasın..Emredersin komutanım diye bağırarak öyle bir kalkarsınki yataktan sen bile anlamasın nasıl kalktığını

Nizamiye kapısından içeri bir gir gör bakalım neler oluyor...

Öyle forumda yazmak kadar kolay değil dalmak.Yat dedimi yatacaksın Kalk dedimi kalkacaksın..

Bunun eğitim cezası var,Ağaca selam vermek var,Disko'su var..

Askeri cezaevini saymıyorum bile..Allah düşmanımı düşürmesin oraya o kadar söyleyeyim..

Kısaca Ya Seve Seve Yada S.S

• Yazmayacaktım ama yazayım birkaç satır yazı..

90/1 tertiptim.

Sabah 5'te kalkar, kahvaltıdan sonra değişmeli grublar halinde binayı komple yıkar, temizler, etrafı mıntıka yapardık.
    Ağır bir eğitimimiz yoktu. Usta asker sayısı 20 civarında idi. 11-12 tanesi K.D Çavuş'tu. Problem yaşamadık hiç. Usta askerleride 1-1.5 ay geçince aramız iyi oldu. Sıkıntısızdı yani.
    Eğitim alanında (kocaman açık arazi) rüzgardan titremek harici, heryere uygun adım silahla marş söyleyerek gitmek yorardı.

Usta birliği Balıkesirin ilçelerinden birine gittik. Kantin yazısıcıydım. İlk 1 ay nöbet, ardından çavuş olarak devriye attım. Nöbetler çift saatliydi bizde. Alt devreyken şafak 30 diyen adamı nöbete götürmek sıkıntılı olsada, tavrımı başta koyarak çizgimi belli ettim.

Devrecilik değil, sıracılık vardı. En alt tertip mutfak, mıntıka, koğuş yıkama vs. vs. ne kadar yapılması gereken iş varsa yapardı. Kural böyleydi. Alt devremiz gelene kadar bende yaptım.

Son 1 ay yazıcılıktan kovulunca gündüz 6 saat nöbet mangası gibi oldum. Ama gece nöbetim yoktu. Gündüz çim biçenlerin arkasında tırmıkla otta topladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenze -- 11 Ocak 2012; 13:45:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

ne olarak gidicen ? kısa dönem (poşet) mi yoksa uzun kör er mi olucan?
    heee sabah 5 de kalk içtima ol sonra gene koğuşa çık yat ana kucağı değil orası asker ocağıııııııııııııııııııııııııııı

Evet alalım bu arkadaşı içeri, ergenekon kaçıncı dalgaydı

Walla ben sayamadim citi kacinci dalgaydi :D ueheueheueheuehueheueh
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenze

Yazmayacaktım ama yazayım birkaç satır yazı..

90/1 tertiptim.

Sabah 5'te kalkar, kahvaltıdan sonra değişmeli grublar halinde binayı komple yıkar, temizler, etrafı mıntıka yapardık.
    Ağır bir eğitimimiz yoktu. Usta asker sayısı 20 civarında idi. 11-12 tanesi K.D Çavuş'tu. Problem yaşamadık hiç. Usta askerleride 1-1.5 ay geçince aramız iyi oldu. Sıkıntısızdı yani.
    Eğitim alanında (kocaman açık arazi) rüzgardan titremek harici, heryere uygun adım silahla marş söyleyerek gitmek yorardı.

Usta birliği gene Balıkesirin ilçelerinden birine gittik. Kantin yazısıcıydım. İlk 1 ay nöbet, ardından çavuş olarak devriye attım. Nöbetler çift saatliydi bizde. Alt devreyken şafak 30 diyen adamı nöbete götürmek sıkıntılı olsada, tavrımı başta koyarak çizgimi belli ettim.

Devrecilik değil, sıracılık vardı. En alt tertip mutfak, mıntıka, koğuş yıkama vs. vs. ne kadar yapılması gereken iş varsa yapardı. Kural böyleydi. Alt devremiz gelene kadar bende yaptım.

Son 1 ay yazıcılıktan kovulunca gündüz 6 saat nöbet mangası gibi oldum. Ama gece nöbetim yoktu. Gündüz çim biçenlerin arkasında tırmıkla otta topladım

2 kere diskoya gittim. 7 gün ve 3 gün olarak. Diskoda ilk gün harici sıkıntı yaşamadım. Gündüzleri sigara içemiyordum ama akşam problem yoktu. Gardiyan tertibimdi, ve meslek kuraları çekilmeden önce 1 hafta aynı koğuşta kalmıştık.

Öyle veya böyle bir şekilde bitti askerliğim. %30 zor, &60 güzel, %10 stresliydi.

Bende yazayım bari

77/4 Tertiptim

Acemi Birliği: İzmir Gaziemir Ulaştırma Taburu.

ilk 2 gün sivil dolaştık tüm askerler gelene kadar.Daha sonraki 28 gün eziyet oldu..
    İlk 3 gün nerdeyse 1 saatlik uyku ile durduk.Gündüz eğitim gecede ya yatak taşıdık yada mutfakta patates,ayva soyduk..

Eğitim alanına üstü açık kamyonlar ile götürülüyorduk.Yağan yağmurda ıslanan kamuflahjları akşamları doğru düzgün yanmayan kalorifer peteklerinde kurutmaya çalıştık.

Sıcak ekmek 1 kez yedim oda ekmek almak için fırına gitmiştik.Onun dışında hep bayat ekmekti.

Haftasonu eğitim yoktu ama ya eğitim alanındaki taşları toplatıyorlardı,Ya çöp,ya ot yolduruyorlardı..Tabi sinema için bilet almazsan.Bilet alıp sinemada kemal sunal filmlerini izleyenler yırtıyordu

Usta birliğim: Kıbrıs/Girne Genel destek birliği

Eğitim ağır değildi ama 2-3 ayda bir denetleme olduğu için hergün sabah 5 km koşu,Pentlanton,ve diğer sporlar..

3 kez savunma yazdım Bölük komutanı rütbe terfisi alacağı için bölük içindeki sorunları dışarı yansıtmazdı.Kendi içimizde cezalar alırdık .45 Derece sıcakta 14 saat nöbet tutmak gibi

2-3 kez tokat yedim.Hemde sağlam tokatlar

Devrecilik hat safhadaydı.Usta birliğinde ilk 3 ay fena ezildik ama sonra düzene göre değişti herşey..

Birlik denize sıfırdı ve yılda 6 ay denize gidiyorduk.Mecburi idi zaten.Yoksa tavuk denen bir sıtma hastalığına yakalanıyorduk.Bende yakalandım 1 hafta birşey yemedim içmedim..3 kez hastanelik oldum ve 15 kilo verdim..

Onun dışında rahat sayılırdı..Hergün nöbet ve içtima,eğitim,spor dahil tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 11 Ocak 2012; 16:51:31 >

• İyiki askerlik var allah razı olsun gerçekten bunu ciddi söylüyorum bizim ülkeye gerekli abi o kadar laçka cıvık hatta tualetini yapmayı bilmeyen adam varki,onları adam etmek ancak zaman alır askeriyede o kadar disiplin olmasına rağmen yinede bizim insanlarımız cıvık ve laçka,askerlik olmasa halimiz nasıl olurdu vatan koruma bi tarafa önce wc nasıl yapılır onun iyice öğretilmesi lazım.

Bi arkadaş demiş komutana tekme tokat dalarım işte ben asker olsam üst olsam ve altımdaki adam beni dövse dövdü diyelim vallahda billahda o askerliği o kişiye bitirtmezdim işte böyle insanlar için askerlik gerekli iyi o zaman boylu poslu herkes gitsin istediğini dövsün oh ne hoş

Kızlarımıza hep laf söyleriz ama bizim erkeklerde yaramaz,okadar disiplinli bi eğitimden sonra bile halen adam olamayan dolu insan var.

• acemi birliginde 5 civari usta birliginde 6,30 7 falan zaten cavus eline palaskayi alior bagiriryor kalk kalk kalk sanki deprem oluyor
  • İyi yanı yok mudur hiç bu askerliğin,yakın dostluklar,arkadaşlıklar.7/24 ciddi bi havada mı geçer günler.Gülmek yasak mı arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.