Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.

Yok artık bunamı inandın Arkadaş seni keklemiş..Komutan'a öyle birşey söylersen ranzadan tekme tokat eşliğinde atılırsın..

Bence sabah kalkmaktan daha önemli problemlerin olacak askerde..

Acemi birliğini yaptığın yer gibi. Misal gidilmemesi gereken yerler:
    Acemi birliği:

Isparta eğridir dağ komando
    İzmir Yeni foça
    Ankara Mamak Tank Taburu

Usta Birliği

Kıbrıs Lefkoşa
    Şırnak Bestler Dereler
    Hakkari Çukurca
    İzmir Gaziemir Ulaştırma

Buralardan biryere düşersen uykuyu unut..Karnını doyurmaya bak..Ayrıca insan hakları gibi kavramlarıda pek düşünme.Askeriyede ihtiyacın olmaz

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acizcool -- 11 Ocak 2012; 16:36:33 >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

Değil tekme tokat, fiske vurmaya kalkana asker demem dalarım.

Uçmayın arkadaş

Öyle birşey yapman durumunda :

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

En az bu üçünden dosyan hazırlanır, mahkemeye sevk edilirsin.
    Minimum alacağın ceza (RDM'den alınmış bir raporun yoksa) 2 seneden başlar.

Orası sivil gibi değil beyler..

Oldu başka arzun ?
    Hem illegal şekilde davranışa maruz kalacam hem de üstüne dava açılacak ha !?
    Öyle bir durum olsa tks davayı kaybeder. Çünkü dayak yasaktır. Hangi çağda yaşıyoruz ?

Eğitim Zayiyatı diye bir terim duydunmu hiç? Duymadıysan muhtemelen olacaksındır

Öyle cezalar yersinki dayak yemekten beterdir..

Mesela yat iştimasında koğuşta olmayan ve alkollü bir şekilde yakalanan tertibim ertesi gün 45 derece güneş altında tam techizatlı olarak 4-5 saat durmadan koştu..

Onu izlerken gülen bir başkasıda aynı cezayı aldı..

Ve bu tertibim terhis olacağı gün askeri cezaevine yollandı 15 gün.

Sivil hayat benzetme orayı...Dediğim gibi nizamiye kapısından bir adım at içeriye anlayacaksın anyayı konyayı

Duymadım çünkü zayiyat diye bir kelime yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-ompLo

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

BAŞLIKTAKİ ASKERLİK ANILARINA BAKARAK ÖZET GEÇİYORUM;

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Gerisi uzaylı sanırım. Askerliğim çok zor geçti diyen görmedim.

Ben yatıyordum ama onlar çalışıyordu mantığı hakim.

Uzaylı değilseniz askerliğiniz yatarak geçer. Saygılar efendim.

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

Aynen.

Klişeler,

Gomutan beni çok severdi.
    Ben nöbet tutmazdım.
    Nöbet tutardım ama uyurdum. (Herkes yakalanırdı ben yakalanmazdım)
    Çok iyi atışçıydım. Attığımı vururdum. Komutan bile şaşırırdı.
    Acemi birliğinde çok eziyorlar ama ben bilmem neci oldum, ezilmedim.
    Alt devrelerle çok .... geçerdik. (üst devre olarak başlıyor bunlar)
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

Yeter be kardaşım :) Burada ezik ezik gezen tipler biliyorum, hepsi kralmış askerde.

siz zor şartlarda yapmış olabilirsiniz o sizi bağlar.herşey nasip kısmet.
    acemiliğimi 1 ay izmir seferihisar'da 77/2 olarak muhabere taburundunda yaptım.tabiki orası acemi birliği zorluklar olacaktır.
    eğitim ağırdı tabur dışında dağlık tepelik dikenli sivri taşları olan yerde silahlarla sürünürdük.hava okadar sıcaktı ki yıkayıp elle sıktığımız kamuflaj 5 dakika içerisinde kuruyordu.
    64 kilo ile gittim acemi birliğine 56- 57 kilo ile döndüm 1 ay içerisinde.oda meslekten ayrıldım yoksa 3 ay yapsaydım herhalde 50 kg olarak dönerdik.sabah kahvaltısı yenilmiyordu öğlen de öyle.acemi birliğinde 1 ay'da yemek için kantine harçadığım parayı usta birliğinde harcamamışımdır.
    usta birliğimi yazmak istemiyordum ama maaşallah başkaları için okadar güzel yazıp çizip hüküm verebiliyorsunuz ki yazim'de rahatlayın .askerliğini rahat yapmış arkadaşları yalancılık ile suçlayarak terbiyesizlik yapıyorsunuz.pardon ama benim veya coğu benim gibi askerlik yapmış olan arkadaşların size borcu olduğunu düşünmüyorum.Dolayısı ile yorum yazmadan önce düşünüp öyle yazalım.sırf yazmak için yazmayalım.
    usta birliğimi Çanakkale / ayvacık / Assos 'da yaptım .
    askere gidecek olan arkadaşları bu yorumlarınız ile soğutmayın.
    kimisi doğuya düşer kimisi batıya kimisi ege'ye memleketin her karışı bizim.doğu'da yapmış olsaydım farklı şartlar altında yapmış olurdum.
    karakol resimin en sağındadır.

iyi forumlar

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ?

• Bedelini ödeyip askerlik yapanlara kızmayalım o zaman. Böyle rezilliklere katlanmak istemeyen adam basar parayı yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Orijinalden alıntı: conquête

Yerine gorede degisir devrecilik,siracilik varsa en alt devre 5 de bile kalkar ama genel olarak 6.30 dur hafta sonu daha gec olur. Biz 8.45 de kalkardik haftasonu

Birader yerine göre değişir de, 9 içtimasını yatakta mı alıyordunuz kahvaltıyla?

traş olmaz, kamuflaj giymezsen yetişirsin
  • yutdışındaki askerlik nasıl hep merak ederdim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psiqomaniack

Ben askerdeyken komutana söyledim ben biraz daha uyumak istiyorum dedim ve kısa dönem askerlik saat 10-11 de kalkarak geçti

İnşallah benim de öyle bir şansım olur. Sabahın köründe kalkıp sanki savaşa gidilecek.

Yok artık bunamı inandın Arkadaş seni keklemiş..Komutan'a öyle birşey söylersen ranzadan tekme tokat eşliğinde atılırsın..

Yavaş

Kanka kusura bakma ama sana ağzımla bile değil... Başka bi tafaımla gülüyorum resmen...

Oraya gittiğinde bu söylediklerinin hiç birini yapamazsın... Höt dedin mi adamın dötünü keserler...

Her insanın dayanma sınırı vardır evet... Kimi zaman olur bu sınır aşıldığında kralını tanımaz keser biçersin... Ama bu durum askerlikte geçerli olmuyo...

Çok farklı bir psikoloji içerisine bürünüyorsun orda bir an önce belaya bulaşmadan bitireyim de gideyim diyorsun...

Haa belaya bulaşmak istersen fırsat çok... 20 yaşında balici tinerci adamlar gelmiş bizim gibi geç yaşta askere gitmiş poşetlere(kısa dönem) artislik yapmaya kalkıyolar... Vursan yarısı boşa gidecek neymiş üst devreymiş... onu çok ezmişler o da herkesi ezermiş... Gerçi bizde öyle bi durum olmadı kısa dönem sayısı uzun dönemden fazlaydı ve en önemli görevlerde hep kısa dönemler yer alıyoyordu... Mesela bunların mahkeme dosylarını göndermek vb karagah işleri... Nöbet yazıcılığı gibi... Her türlü gebe olduklarından efendi gibi davrandılar bize...

Zaten yaş ve eğitim farkından dolayı hepsi hocam derlerdi bize... Bi sıkıntısı olduklarına gelir danışırlar elimizden geldiğince yardım ederdik...

Hatta okuma yazma kursu da verdik bunlara kısa dönemler olarak... Bi arkadaşın yazdığı gibi tuvaleti kullanmayı bilmeyen adamlar var...

Sen böyle bir adamla başını belaya sokar mısın bilmem... Bence değmez... Komutanlar konusuna gelince gidince görürsün diyim başka da bi şey demiyim...

Mesela bizim yüzbaşı kısa dönemleri çok severdi... Okumuş entellekütel adamlarsınız şunlara güzel örnek olun derdi.. Onlara da bu abilerinizi örnek alın derdi her içtimada...

Sözlerim yanlış anlaşılmasın uzun dönem olup pırlanda gibi insan olanlar da vardı tabi ki... Bunun okumakla alakası yok kendini yetiştirmekla alakalı bi mevzu...

• ne bu ya? tuvaleti kullanmasını bilmeyen tikiler her acemi birliğinden çıkıyor mu?
  • Doktorlar nasıl askerlik yapıyor?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frenze

quote:

Uçmayın arkadaş

Öyle birşey yapman durumunda :

Emre itaatsizlik.
    Üste fiili taaruz.
    Üste sözlü taaruz.

En az bu üçünden dosyan hazırlanır, mahkemeye sevk edilirsin.
    Minimum alacağın ceza (RDM'den alınmış bir raporun yoksa) 2 seneden başlar.

Orası sivil gibi değil beyler..

Oldu başka arzun ?
    Hem illegal şekilde davranışa maruz kalacam hem de üstüne dava açılacak ha !?
    Öyle bir durum olsa tks davayı kaybeder. Çünkü dayak yasaktır. Hangi çağda yaşıyoruz ?

Eğitim Zayiyatı diye bir terim duydunmu hiç? Duymadıysan muhtemelen olacaksındır

Öyle cezalar yersinki dayak yemekten beterdir..

Mesela yat iştimasında koğuşta olmayan ve alkollü bir şekilde yakalanan tertibim ertesi gün 45 derece güneş altında tam techizatlı olarak 4-5 saat durmadan koştu..

Onu izlerken gülen bir başkasıda aynı cezayı aldı..

Ve bu tertibim terhis olacağı gün askeri cezaevine yollandı 15 gün.

Sivil hayat benzetme orayı...Dediğim gibi nizamiye kapısından bir adım at içeriye anlayacaksın anyayı konyayı

Duymadım çünkü zayiyat diye bir kelime yok.

Bir harfe takılmışsın genç... Zayiat olacaktı..

Neyse sen askerde tokat yediğin zaman dava açarsın.Yada komutanına söylersin sabahları geç kalkar,kahvaltını yatağa istersin

• çözmezlikte 5.30-6 gibi tertibiniz arttıkça 7.00 ı bulur canlarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

Doktorlar nasıl askerlik yapıyor?

Yedek subay 12 ay :)
  • quote:

Bedelini ödeyip askerlik yapanlara kızmayalım o zaman. Böyle rezilliklere katlanmak istemeyen adam basar parayı yapar.

bedelini herkes bir şekilde ödüyor yada ödemiyor onu biz belirleyemiyoruz manevi yönden bahsediyorsanız.parası olan da bedelli basar parayı bedelli yapar oda kimseyi bağlamaz.lakin mevzu o değil.ya yazdıklarınızdan haberiniz yok yada kendinizden.
    ima etmek istediğim şudur.siz kimse için sallıyorlar,atıyorlar diyemezsiniz bu lüx'e ve hakka sahip değilsiniz.ben ve benim gibi birçok insan bu şartlarda askerlik yapmışdır.kardeşim doğu'da en tehlikeli ilçelerden biri olan bingöl genç'de yaptı askerliğini mesela.
    inşallah hatanızı anlamışsınızdır .kimseyi yalancılıkla suçlamamak üzere iyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de herkes ya kantinci ya çavuş ya torpilli ya da nizamiyede. Hepsi yatarak geçiriyor.

Sallıyolar. Askerde ezildiklerini anlatmak zor geliyo. Benim arkadaşlar bana psikolojim acayip derecede bozuk vs tarzı mesajlar atarlardı askerden geldiler anlattıklarında hiç sıkıntı çekmemişler, askerlik çok keyifli geçmiş yine olsa yine yaparlarmış, bütün gün arabalarla jiplerle geziyolarmış karı kız varmış bulundukları yerlerde vs vs. Sallamayın lan ziyalar dedim bende

Aynen.

Klişeler,

Ben nöbet tutmazdım.
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

Yeter be kardaşım :) Burada ezik ezik gezen tipler biliyorum, hepsi kralmış askerde.

acemiliğimi 1 ay izmir seferihisar'da 77/2 olarak muhabere taburundunda yaptım.tabiki orası acemi birliği zorluklar olacaktır.
    eğitim ağırdı tabur dışında dağlık tepelik dikenli sivri taşları olan yerde silahlarla sürünürdük.hava okadar sıcaktı ki yıkayıp elle sıktığımız kamuflaj 5 dakika içerisinde kuruyordu.
    64 kilo ile gittim acemi birliğine 56- 57 kilo ile döndüm 1 ay içerisinde.oda meslekten ayrıldım yoksa 3 ay yapsaydım herhalde 50 kg olarak dönerdik.sabah kahvaltısı yenilmiyordu öğlen de öyle.acemi birliğinde 1 ay'da yemek için kantine harçadığım parayı usta birliğinde harcamamışımdır.
    usta birliğimi yazmak istemiyordum ama maaşallah başkaları için okadar güzel yazıp çizip hüküm verebiliyorsunuz ki yazim'de rahatlayın .askerliğini rahat yapmış arkadaşları yalancılık ile suçlayarak terbiyesizlik yapıyorsunuz.pardon ama benim veya coğu benim gibi askerlik yapmış olan arkadaşların size borcu olduğunu düşünmüyorum.Dolayısı ile yorum yazmadan önce düşünüp öyle yazalım.sırf yazmak için yazmayalım.
    kimisi doğuya düşer kimisi batıya kimisi ege'ye memleketin her karışı bizim.doğu'da yapmış olsaydım farklı şartlar altında yapmış olurdum.

iyi forumlar

Burada alınacak birşey yok. Ben askerlik yapmadım, üniversite ve sonrasında çalışma hayatı yüzünden erteliyorum.

Sadece genel bir durum özetlemesi, yanlış da değil.

Ben çok zorlandım diyen adam görmedim. Herkes çok rahattım, yattım havasında.

Burada birşeyler kanıtlama çabası giriyor işin içine. Hayır adamın askerdeki rahatlığı beni ilgilendirmez ki... :) Gördüğümü bilirim.

Mizahi tarafını ele alın, diğer yönleri değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghokun

quote:

Hayır, normal erler gibi mi askerlik yapıyo yoksa tüm gün revirde mi duruyo diyecektim. Ama cevabın için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

ne bu ya? tuvaleti kullanmasını bilmeyen tikiler her acemi birliğinden çıkıyor mu?

nasıl yani ciddi mi bu ne manada bilmiyo ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

ne bu ya? tuvaleti kullanmasını bilmeyen tikiler her acemi birliğinden çıkıyor mu?

Deliği tutturamıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

evet... öbek yapıp çıkmış (taşa yapmış... tuvaletten ) çıkmış...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phantom

quote:

quote:

quote:

Aynen.

Klişeler,

Ben nöbet tutmazdım.
    Yazıcıydım
    Kantinciydim
    Nizamiyeciydim
    Şofördüm
    Aşçıydım
    Çavuştum
    Generaldim
    Pompacıydım

iyi forumlar

Burada alınacak birşey yok. Ben askerlik yapmadım, üniversite ve sonrasında çalışma hayatı yüzünden erteliyorum.

Sadece genel bir durum özetlemesi, yanlış da değil.

Ben çok zorlandım diyen adam görmedim. Herkes çok rahattım, yattım havasında.

Burada birşeyler kanıtlama çabası giriyor işin içine. Hayır adamın askerdeki rahatlığı beni ilgilendirmez ki... :) Gördüğümü bilirim.

Mizahi tarafını ele alın, diğer yönleri değil.

yaşım 35 .kimseye şahsıma konuşuyorum birşey ispatlamak zorunda değilim.
    herkes iyi kötü tecrübesini paylaştı .bundan bölgeye ve sınıfa göre nedir ne değildir anlaşılır .
    askerde kalk saati acemi birliğinde üç aşa beş yukarı belli 4 -5 arası idi bizim.
    başlığın konusu bu aslında fakat herkes iyi kötü yaşadığı tecrübeyi aktarmış bizde aktardık.
    inanmazsanız bu sizin sorununuz.
    askerlik yapmayıp yorum yaparsanız olacağı bu.
    tecrübe edip 3-5 sene sonra konuyu güncellersiniz .
    kimsenin rahatlığı sizi ilgilendirmiyorsa kimseyi ozaman yalancılıkla suçlamayacaksınız.ahbabınız değilim / değiliz .
    alınacak bişey yok ama yalan söylüyorsunuz diyorsunuz arkadaşlara .
    yazılarınızı tekrar gözden geçirip öyle cevap verin verecekseniz.

iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom -- 11 Ocak 2012; 17:17:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ghokun

quote:

Hayır, normal erler gibi mi askerlik yapıyo yoksa tüm gün revirde mi duruyo diyecektim. Ama cevabın için sağol

Doktorların askerliği güzel oluyor.
    Revirde olabilirsiniz yada hastanede.

Birde istirahat veren bir insan olursanız, çok sevilirsiniz.
    Asteğmen olduğunuz için askerler yakın görürler sizi. Arkadaş gibi yaklaşmaya çalışırlar. Seviyeyi koruduktan sonra hiçbir sıkıntı yok.

Maaş alıyorsunuz. Mayıs ayında 2.000TL civarı idi yanlış hatırlamıyorsam Tabib Asteğmen maaşı.
    Akşam mesai biter, evinize gidersiniz.

vs. vs. vs.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.