Şimdi Ara

Askerde sabah kaçta kalkılıyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248
Cevap
4
Favori
61.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: afulu

quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

quote:

Orijinalden alıntı: 1110_Engin

Yukarıdakiler acemi birliği ve nöbeti 2 saat tutulan usta birlikleri için. Sınır birliklerinde yada tehlikeli bölgelerde gececi yada gündüzcü vardır. Sabah 5 akşam 5 nöbet tutarsın, geri kalan saatlerde kişisel bakım, yemek falan yat içtiması derken uykuya 8 saat falan kalır. Tabi bu gündüzcüler için onlar rahat.

İşin asıl kahrını çeken gececiler. Akşam 5 sabah 5 nöbet, kahvaltı yap, silah temizle, mıntıka cart curt derken uyumak için 7 saat falan kalır oda gece değil gündüz uykusu. Genelde 14:00 da kalkılır ama gündüz uykusu olduğu için uyuduğunu bile anlamazsın. Yatmışsın, 5 dk sonra kalkmış gibi olursun.

14:00 a kadar uyursan gene şanslısın bazen tabur komutanı, alay komutanı cart curt olcak diye saat 11:00 de de ayağa dikebilirler. Akşama kadar beklersin sonra tekrar 12 saat nöbete çıkarsın. Sonra asker nöbette uyudumu neden uyudu? Devriye atarken çok yakaladım ama birşey yapmadım çünkü bende dinlenme yerinde uyurdum

Nasıl sabah 5 akşam 5 ? 12 saat nöbet mi tutuluyor

Evet sınırda 12'şer saat nöbet tutulur.(gececi/gündüzcü) Her yerde böyle mi bilmiyorum Askerde bende gündüz nöbetçiydim Saat 4'te kalkıyorduk.

12 saat nöbet mi olur yahu ? Yanlışın var. İnsan haklarına aykırı olur. Askerliğini yapmış arkadaşlarım nöbetin 2 saat olduğunu söylediler.

Sen gitmedin herhalde bi git görürsün insan haklarını...

Çok basit bir örnek... Bi askerin uykuyla ilgili bi durumu arz etmesi üzerine bölük komutanımızın cevabı: Bir askere günde 6 saat uyku ÇOKTUR...

Bence haklıdır da... Yukarda arkadaşlar yazmışlar... Ana kucağı değil asker ocağı... Ne denirse yapacaksın...

Edit: Ne olursa olsun bence ordumuz insan haklarına saygılıdır... Her personel önemlidir bu ordu için... Ama görev bilinci farklı bi şey... Unutmayın askeriyede koşullar en kötüsüne hazırlanmak üzeredir... Saçma görünen herşeyin aslında mantıklı bir açıklaması ve ya gerekçesi vardır.. Bazen biz anlayamasak bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalaBalık_ -- 11 Ocak 2012; 1:23:32 >

• Yapmayan bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afulu -- 11 Ocak 2012; 1:39:37 >
  • Benim bilmek istediğim askerde makina ile traş olan var mıydı ?
  • quote:

Yapmayan bilemez.
    Traş makinesi ile traş olan görmedim ben ama yasak mı değil mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afulu -- 11 Ocak 2012; 1:36:53 >
  • Yer Şırnak Uludere öğlen 15 - 16 gibi kalkardım. 1 saat takılırdım 17 de yemeğimi yer 18 de nizamiye de olurdum. 18 - 06 nizamiye de hazır kıta beklerdim. Tabi bunun 5 saati gece ayazında dışarı nöbeti olurdu. Sabah 6 da koğuşa giderdim 8 de içtima olurdu ona katılıp 9 gibi de yatardım. 7/24 böyle geçerdi ne tatil ne birşey. Çarşı izni yoktu, zaten çarşı da yoktu. 15 gün yıkanmadığımı bilirim. Hayatımın en zor ve en anlamlı günleriydi. Yeri geldi aç kaldım, yeri geldi 2 gün uyumadım. Şimdi kaçakçı diye pkk sempatizanlarını vurdular diye bu şartlarda askerlik yapanları idam etmedikleri kaldı. Hakkari Şırnakta askerlik yapanlar anlar ancak halimden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKELETER -- 11 Ocak 2012; 10:58:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oprichniki

Benim bilmek istediğim askerde makina ile traş olan var mıydı ?

Bizim arkadaş bana demişti mutlaka traş makinesi götür diye. O traş makinesiyle 2 dk'da traş olup hazır oluyomuş askerde. Yasak olması pek mantıklı değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 11 Ocak 2012; 1:38:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

Orijinalden alıntı: ERASER047

peki ben meslek lisesindeyim bilgisayar okuyorum büyük ihtimalle 2 yıllık okuycam fakat bölüm değiştiricem
    ama sonuçta lisede olsabilgisayar bilgim iyi yazıcı olabilir miyim sizce yazıcılık nasıl

Yazıcılık bile değişiyor rahat olan yer var olmayan yer var... Ayrıca şimdiden düşünme bunları... Yazıcılıktan daha rahat görevler de var... Mesela bana düşeş geldi lojman nizamiye çavuşu oldum bölük dışında ne içtima ne spor ne de nöbet gördüm... Yemin ediyorum albaydan rahattım bizim bölük yazıcılarının içi gidiyodu bana Adamlar acayip kıskanıyordu beni...

Yani demem o ki meşhur bi laf vardır: "yerine göre değişir"

iyimiş teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Peki 6da kalktık ictima denilen şeyi yaptık sonra isteyen koğuşa gidip yatabilirmi? Akşam yemeğine kadar Aralıkta gidecem bende. Öğrenelim biraz :D

yok öylee bişeyy..UZUNN ÇOKK UZUN BİR GÜN SENİ BEKLİYOR
  • quote:

quote:

Bizim arkadaş bana demişti mutlaka traş makinesi götür diye. O traş makinesiyle 2 dk'da traş olup hazır oluyomuş askerde. Yasak olması pek mantıklı değil zaten.

Yavaş sok o makinayı içeri. Girişte alırlar elinden. Biraz tecrübe kazanınca dışarıdan getirtirsin ancak.
  • quote:

quote:

Böyle direk jilet gibi 0 kesen kaliteli makina var mı ? 4-5 sene sonra lazım olur :D
  • Hem belese ve karsilik beklemeden askerlik yap hemde yasamadigin cile kalmasin. Vatan sevgisi yapmak gerek ama boyle gonullu yada zorlada olsa gidip hicbir karsilik beklemeden yapilan bir gorev icin insanlarin yedigi dayak,kufur,asagilamalarda hos degil yani. Askerlik cidden yan gelip yatma yeri degil ama disiplin denilen kavramida uygun sekilde uygulamak gerek.

Aslinda bu sorunlar askeri yapilardan cok komutanlarin zihniyetlerinden kaynaklanmiyor degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 11 Ocak 2012; 1:43:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKELETER

Yer Şırnak Uludere/Gülyazı öğlen 15 - 16 gibi kalkardım. 1 saat takılırdım 17 de yemeğimi yer 18 de nizamiye de olurdum. 18 - 06 nizamiye de hazır kıta beklerdim. Tabi bunun 5 saati gece ayazında dışarı nöbeti olurdu. Sabah 6 da koğuşa giderdim 8 de içtima olurdu ona katılıp 9 gibi de yatardım. 7/24 böyle geçerdi ne tatil ne birşey. Çarşı izni yoktu, zaten çarşı da yoktu. 15 gün yıkanmadığımı bilirim. Hayatımın en zor ve en anlamlı günleriydi. Yeri geldi aç kaldım, yeri geldi 2 gün uyumadım. Şimdi kaçakçı diye pkk sempatizanlarını vurdular diye bu şartlarda askerlik yapanları idam etmedikleri kaldı. Hakkari Şırnakta askerlik yapanlar anlar ancak halimden

Sizi anlıyorum hocam bizde de su sıkıntısı vardı. Ayda bir banyo yaptığımı bilirim o da 5 dakika kadar.

• arkadaşlar,askerde diskoya giden varmıydı?

ben 2 kez gitmiştim 7 şer günden
  • Bende muhtemelen revirde yapacağım askerliği, sağlıkçı olarak. Bunların durumları nasıl oluyor, nöbet iştima felan çıkıyolarmı bileniniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

arkadaşlar,askerde diskoya giden varmıydı?

Biz 5 kişiydik karakolda kısa dönem 2'si diskoya gitmişti yedi gün kalmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Hem belese ve karsilik beklemeden askerlik yap hemde yasamadigin cile kalmasin. Vatan sevgisi yapmak gerek ama boyle gonullu yada zorlada olsa gidip hicbir karsilik beklemeden yapilan bir gorev icin insanlarin yedigi dayak,kufur,asagilamalarda hos degil yani. Askerlik cidden yan gelip yatma yeri degil ama disiplin denilen kavramida uygun sekilde uygulamak gerek.

Duruma göre yaşamadığın çile kalmaz ama güneydoğuda dayak ve küfür çoğu birlikte yoktur. Nedenide basittir komutanından er'i ne herkesin psikolojisi bozuktur. A dan Z ye herkes dolu silahla gezer. Batıdaki birliklerde boş silahla nöbet tuttururlar.

Öte yandan o kadar adaletsiz bir sistem varki batıda birlikte yerde çöp bulamazsın, doğuda aç yatarsın, su bulamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

arkadaşlar,askerde diskoya giden varmıydı?

3 günde ben gitmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yavaş sok o makinayı içeri. Girişte alırlar elinden. Biraz tecrübe kazanınca dışarıdan getirtirsin ancak.

Hadi dişardan getirdin diyelim... Yer değiştirme ihtimali çok yüksektir böyle şeylerin... Adamlar diş macununu şampuanı deodorantı 1-2 liralık traş bıçağını bile çalıyor... Senin makina yerinde durur mu bilemem...

Not: Askeriyede dolaplar kilitlenmez yasaktır... Ayrıca hırsızlık yoktur yer değiştirme vardır... Ve doğrudur... Dışarda gelip bir hırsız almadığına göre sadece koğuş bölgesinde başka yere geçmiştir o alet bunun adı da hırsızlık değil "yer değiştirme"dir haliyle

• quote:

quote:

Yer Şırnak Uludere/Gülyazı öğlen 15 - 16 gibi kalkardım. 1 saat takılırdım 17 de yemeğimi yer 18 de nizamiye de olurdum. 18 - 06 nizamiye de hazır kıta beklerdim. Tabi bunun 5 saati gece ayazında dışarı nöbeti olurdu. Sabah 6 da koğuşa giderdim 8 de içtima olurdu ona katılıp 9 gibi de yatardım. 7/24 böyle geçerdi ne tatil ne birşey. Çarşı izni yoktu, zaten çarşı da yoktu. 15 gün yıkanmadığımı bilirim. Hayatımın en zor ve en anlamlı günleriydi. Yeri geldi aç kaldım, yeri geldi 2 gün uyumadım. Şimdi kaçakçı diye pkk sempatizanlarını vurdular diye bu şartlarda askerlik yapanları idam etmedikleri kaldı. Hakkari Şırnakta askerlik yapanlar anlar ancak halimden

Sizi anlıyorum hocam bizde de su sıkıntısı vardı. Ayda bir banyo yaptığımı bilirim o da 5 dakika kadar.

Dönüşte havaalanında millet bizden kaçıyordu nasıl kokuyorsak artık :D Asker gördümmü yadırgamam bilakis garibim neler çekiyor derim hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: Et-ete-degmeli

quote:

quote:

quote:

Hadi dişardan getirdin diyelim... Yer değiştirme ihtimali çok yüksektir böyle şeylerin... Adamlar diş macununu şampuanı deodorantı 1-2 liralık traş bıçağını bile çalıyor... Senin makina yerinde durur mu bilemem...

Not: Askeriyede dolaplar kilitlenmez yasaktır... Ayrıca hırsızlık yoktur yer değiştirme vardır... Ve doğrudur... Dışarda gelip bir hırsız almadığına göre sadece koğuş bölgesinde başka yere geçmiştir o alet bunun adı da hırsızlık değil "yer değiştirme"dir haliyle

Vay arkadaş bişey götüremeyecekmiyiz mıçtığımın yerine. Askeremi gidiyoruz teksas'a mı belli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.