Şimdi Ara

askerden geldim ekran kartı alıcam yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni askerden geldim ve mevcut sistemime ekran kartı takıp pc oyunlarına devam etmek istiyorum nvidia çipsette karar kıldım msı gtx 560 tf ıı ekran kartı gözüme çarptı iyi uyum sağlarmı performansı nasıldır ustalar yardım ederse çok sevinirim teşekkürler

elimdeki sistem
    amd phenom 2 940be 3.0ghz
    asus m4a785d-m pro
    2 x 1gb ddr2 800mhz ram
    ocz z series 650w psu

ekran kartı linki:
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n560gtxtitwnfroziioc-gtx560-ti-twin-frozr-ii-o.c.-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52190

• Sistemine uygundur ama işlemciye hafif bir OC yapsan daha iyi olabilir, ram'i de 4 GB'a çıkarsan hiç fena olmaz aslında
  • win 7 32 bit kurucaksan 3 gb 64 bit kurucaksan 4gb en az rame ihtiyaçın var güncel oyunlar için

vatanda indirimden almıyacaksan daha ucuza satan inventus dan almanı tavsiye ederim bir sorun olduğunda inventus kadar ilgilenen yok sanırım
  • Öncelikle işlemcinizi biraz daha yüksek hızlara çıkarın, zaten BE işlemci sorun olmaz yani. Belleği en az 4 GB yapın.

Ekran kartı konusunda ben şunu öneririm:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=39787

Ancak alternatif olarak HD6950 modellerine de bakabilirsiniz:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=39914

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Öncelikle işlemcinizi biraz daha yüksek hızlara çıkarın, zaten BE işlemci sorun olmaz yani. Belleği en az 4 GB yapın.

Ekran kartı konusunda ben şunu öneririm:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=39787

Ancak alternatif olarak HD6950 modellerine de bakabilirsiniz:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=39914

+1. İşlemci soğutucunuz yoksa oc yapmak zorunda değilsiniz o kadarda darboğaz söz konusu değil. Sadece yaparsanız iyi olur yani strese girmeyin yapmalıyım diye :)

• İşlemciye OC yapmanıza vs. hiç gerek yok. 2.elden 2gb tek modül 800mhz ddr2 ram alın , ramleri 4gb çıkarın.
    Sonrada @ M@U , nun önerdigi kartlardan birini alıp keyfinize bakın.
  • peki arkadaşlar gtx 560 tf ıı karar kıldım ve yanında 2 gb ram alıcam yalnız ben xp kullanıyorum önceden xp en fazla 3gb a kadar görür duymuştum doğrumudur
  • Evet 32-bit XP ile 4GB kullanamazsın. 64-bit Windows 7 kurmanı öneririm.
  • gtx 560 alıpta xp kullanmayın artık win 7 ye geçin bi zahmet
  • XP kullanmaya devam edeceksen o kartı almaya gerek yok yani...
  • bence 2gb yeter gta4 hariç.
  • O işlemci darboğaz yapar dostum o kartla. Sen onu ya sağlam overclockla ya da sandybridge e geç diyeceğim de işlemci+anakart falan hepsi değişeceği için çok masraf çıkar. Sen en iyisi işlemciye güzel bir overclock çek ve kesinlikle de ram'ini en az 4 gb yap. İşlemcin ve ekran kartın çok iyi olsa bile o 2 gb ram senin oyun performansını batırır tek kelimeyle.

O ekran kartından daha bugün aldım vatan'dan hocam. Ekran kartının performansı gayet iyi. Overclock potansiyeli de iyi diyorlar. Ama gel gör ki yeni oyunlarda çok ses çıkarıyor fanlar. Tamam benim kasasm da ultra süper havadar değil ama önceki GTS 250'ye ne kadar bindirirsem bindireyim fanları bu kadar sapıtmıyordu. Biraz sinir olmadım da değil o yüzden ama performansı hakikaten iyi. Ayrıca şunu da belirteyim ben internet'teki ne kadar inceleme forum varsa ingilizce/türkçe bu kartı için hepsini hatmetmiştim. Hepsi de Asus Direct CU II ve MSI Twin Frozer II için oyunlarda çok sessiz ve serin falan diyorlar. O kadar da değil diyorum ben. 75 dereceyi gördü kart oyunlarda fan sesi ise kulaklığın yoksa kafanı ütüler. Yani şunu da aklında çıkarma internetteki inceleme yapan sitelerin çoğu o kart satan firmalarla anlaşmalı ve kartı olduğundan biraz daha iyi gösteriyorlar. Bu hem ati hem de nvidia için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stavroqin -- 17 Mayıs 2011; 21:31:39 >

• Askerliği nerde yaptın bu arada? Ben de geçen sene tam bu zamanlar terhis olmuştum. Benim askerliği sorma ama b.k gibi geçtiydi. Hey gidi...
  • 4 çekirdekli 3GHz frekansta çalışan işlemci neden darboğaz yapsın ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stavroqin

O işlemci darboğaz yapar dostum o kartla. Sen onu ya sağlam overclockla ya da sandybridge e geç diyeceğim de işlemci+anakart falan hepsi değişeceği için çok masraf çıkar. Sen en iyisi işlemciye güzel bir overclock çek ve kesinlikle de ram'ini en az 4 gb yap. İşlemcin ve ekran kartın çok iyi olsa bile o 2 gb ram senin oyun performansını batırır tek kelimeyle.

Yok böyle birşey.
  • Vatanbilgisayar'daki indirim ile 430 TL ye gigabyte marka gtx560 ti almıştım.Tavsiyem %25 indirimleri bekle.Gtx560 ve gtx560 ti olmak üzere 2 model var.Gtx560 fiyatı daha ucuz fakat gtx560 Tİ ye yakın performans sunuyor.Aradaki fiyat farkı 100 TL civarı olursa kesinlikle gtx560 alınmalıdır.Kart yakında çoğu yerde satılmaya başlanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.