Şimdi Ara

askere bu eşyaları sokabilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa kesicem arkadaşlar. forumda bu konu var fakat ek olarak birşey sormak istiyorum son kez.
    1.si nette satılan asker paketlerinden alıcam herşey askeriyeye uygun ve yasak olan birşey yok içinde. 170 tl civarı kış dönemi gideceğim için almak istiyorum çünkü soğuk olucak ve askerin verdiği dandik malları kullanmak istemem.
    2. olarak saat benim için önemli gerek alarm gerek zaman olarak.. casio türü bi saat alıcam
    www.hepsiburada.com
    Casio W-S220-1BVDF Digital Erkek Kol Saati Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/casio-w-s220-1bvdf-erkek-kol-saati-p-SAW-S220-1BVDF?magaza=modasaat.com
    bunu tabiki kolumda götürücem o yüzden bu olmaz felan diye çıkarttırabilirler mi elimden ?
    3.olarak yakalanmıyacağımı biliyorum o yüzden askercell alarak sony z3 mini telefonumu acemilikte dahil askere götürsem sorun olur mu ordada elimden alırlar mı ?
    sonuçta askercell yasal bi hat ve kullanmakta yasal olsa gerek. ama akıllı telefon sorun olur mu sorun olucaksa normal bi telefon götürücem.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Eşya Sokma Kuralları

Askerlik süresi boyunca, birliklere sokulabilecek eşyalar hakkında belirli kurallar ve kısıtlamalar vardır. Bu kurallar, askeri disiplini korumak, güvenliği sağlamak ve birliklerin düzenli bir şekilde işleyişini sağlamak için konulmuştur.

İzin Verilen Eşyalar

Askerlere, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için izin verilen belirli eşyalar vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Kişisel bakım ürünleri (deodorant, sabun, diş fırçası, diş macunu)
    • Çamaşırlar
    • Kitaplar
    • Defter ve kalem
    • Fotoğraflar

Yasaklı Eşyalar

Bazı eşyaların ise askerlik süresince birliklere sokulması yasaktır. Bu eşyalar şunları içerir:

• Cep telefonları
    • Tabletler
    • Dizüstü bilgisayarlar
    • Kulaklıklar (askerde kulaklık yasak mı sorusunun cevabı evet, yasaktır)
    • Saatler (askerde saat yasak mı sorusunun cevabı bazı birlikler için evet, bazıları için hayır olabilir)
    • Powerbankler
    • Kesici ve delici aletler
    • Uyuşturucu maddeler
    • Alkol

Kısıtlamalara Uygunluk

Askerlerin, birliklere sokulabilecek eşyalar hakkındaki kurallara ve kısıtlamalara uymaları zorunludur. Yasaklı eşyaların birliklere sokulması, disiplin cezalarına yol açabilir.

Bu kurallar, birliklerin güvenliğini ve düzenini sağlamak için konulmuştur. Askerler, bu kurallara uyarak birliklerin sorunsuz bir şekilde işleyişine katkıda bulunabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yakalanmayacagini biliyorsan bunun sorun olup olmayacagini hangi durum icin soruyorsun.

Ne sacma bi soru lan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Termal içlik alıyorsun 2 çift
    Bolca iç çamaşır ve çorap alıyorsun siyah
    Kişisel temizlik malzemelerini al
    Acemi birliğine bir çift sivil götür yeter yemine kadar çarşı yok zaten
    O saate okadar para vermeyip 5 tl lik olan casio saatlerden alıyorsun
    Akıllı telefon yasak yakalanırsan disko ya atılırsın siciline işler . Tuşlu telefon götür orda senden alacaklar dolaplarınız olacak telefon için orda tutarlar belli saatlerde kullanabilirsin başka türlü telefon yasak .istedigin hattı kullan sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    şafak saati satılıyor orda 15 liraya dandiktir ama 2 tanesi senin askerliğini bitirmene dayanır (kullanmadım gerek te yok )

telefon konusuna gelince akıllı telefon acemilikte rahat sokarsın eğer sokma işlerini biliyosan kalabalık olduğu için acemilikte sıkıntı olmaz içeriye sok yeter zaten muhtemel acemilik bitene kadar sabah 7 den öğlen 12 ye kadar eğitim alıcaksın 12 den sonra yemek yedikten sonra dershanede oturursun akşam 9 a kadar (yemin törenine kadar biraz zor oturursun törenden sonra rahatsın) 9 dan sonra yat emri gelir 9 dan sonra al telefonu kullan gece nöbetçi komutan bir tane olur bir binada nerden baksan 7-8 koğuş vardır koğuş sessizse kavga yoksa gelmez zaten üşenir sabah 4 te 4 buçuk ta falan kalkarsın 45 gün boyunca bu şekil kullanabilirsin telini usta birliğinde ise gittiğin yere bağlı ben 25 kişilik karakol da yaptım tel kullanmak bi hayli zor bulunduğum bölgede kaçakçılık yoğun olduğu için askere güvenemiyo malesef kimse normal de telefonun serbest olacağı bir yerdir kullandım yakalttığım da oldu tabi eğer ustabirliğin de tabura tugaya falan düşersen kullan gönül rahatlığıyla çünkü 1000-10000 kişilik bi alanın içinde askerlik yapıcaksın o gibi yerler de yakalatırsan eğer komutana bağlı 19 güne kadar askerliğini uzatabilir uzman onbaşı bile olsa gider astsubaya verir mahkemeden 19 günü alırsın dediğim gibi yakalattığın komutanın vicdanına kalmış alıp kendi cebine koyar kimseye vermez ya da geri verir al kullan yakalatma ama der insafına kalmış onun dışın da bölüğe veya karakola düşersen (hakkari-şırnak gibi yerler hariç orda serbest zaten) kullanmanı tavsiye etmiyorum askercell al derim ama yok ben iyiyimdir çok kullanmicam insta da face de foto paylaşmam sıkı kullanırım kimseye gözükmem gözüm açıktır diyosan al götür kullan üst devrelerin olacaktır orda onlar bile görürse alma yetkisine sahiptir onların da vicdanına kalmış bişey aranı iyi tutmaya bak sıracılık göreceksin %80 ihtimalle ama düştüğün yerde aldığın görevini de ihmal etme Hayırlısıyla git gel kardeşim

• arkadaş telefon yasak diyorsunuz benim arkadaşlarım hergün instagrama benden daha çok resim atıyorlar akşam cips kola keyfi sabah kahvaltı keyfi öğlen nöbet keyfi çay keyfi diye adamlar askerde benden çok resim atıyorlar.
  • kablam kullanıcısına yanıt
    Eyv sağolasın öncelikle. Yazdığın cevap içinde eline sağlık.
    aşağıda bi arkadaş yorum yapmış arkadaşlarım benden çok inst te facebookta takılıyor demiş bu doğru çünkü benim arkadaşlarımda öyle çeşitli yerlere gidenler var sürekli foto paylaşıyorlar facede online lar... Acemiside uzmanı da öyle.
    Bunlar nasıl yapıyor bu işi onu anlamadım..
    Benim problemim kızla günde en az 1 kez konuşmam lazım mesajla veya telefonla. Facebook inst felan önemli değil whatsapp kullanıyoruz ama sms bile olur yani yeterki konuşabilelim. tek problemim bu yani.. Saat konusundada zaten o saati kullanıyorum o yüzden götürsem almazlar demi elimden o saati ?
    Kardeş,saat yasak masak değil,en kral saati götürsen bile hiçbirşey olmaz,rahat ol ama çok pahalı birşeyse,görenin gözüne batacak bişeyse çalabilirler,orda çakal adam çok,kolundan çıkarıp dolaba koyam filan dersen çalarlar,buna dikkat edersin
    Telefon işi biraz şans,biraz da becerik meselesi.
    Şanslı olursun rahat bi yere düşersin,istediğin telefonu sokarsın,acemilikte bile akıllı telefonun alâsını kullanırsın,
    Ama sıkı bir yere düşersen,
    kıl komutana veya şerefsiz üst devrelere denk gelirsin sıkıntı yaşarsın.Önce kışlaya girerken çantanın her tarafını ararlar,bulur alırlar senden,askerlik bitene kadar komutanda durur sana vermezler.
    sıkı yerlerde bile,içeriye akıllı telefonumu sokacam dersen yöntemleri çok.
    Mesela
    Telefonu ilk girişte kilotun içine koyarak kışlaya sokanlar oluyor,şu bacaklara yapışan slip kilotlar var(hani pazarlarda satılan,bacak kısmına gelecek yerinde sünger olan mavi,gri,beyaz kilotlar) telefonu ön taraftan kilota atıyosun,hiç düşmüyor.aramalarda o bölgeni kontrol etmezler zaten.İçeri girince çıkarır çantanda filan saklarsın,akşamları kullanırsın ama dikkat et,acemilikte telefonu herkese gösterme,iti kopuğu çok,görüp çantandan çalabilirler.
    Birçok yöntemi var ama bizim kışlada çok işe yarayan yöntemi yazdım,diğer yerlerdeki yöntemleri de başka arkadaş yazabilir
    Başka sorun varsa sor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Memur olabilir miyim?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Caferhan kullanıcısına yanıt
    telefon ve saat olayını çözdüm o zaman sayende :D saati çıkartmam kolumdan zaten su geçirmez hep kolumda olucak.
    Şimdi tek problemim şu tek tekeşya toplamak istemiyorum çünkü kalitesiz olur satılanlar ve eksik birşey unuturum eminim..
    Benim düşündüğüm askerlik paketi almak onların içinde hem eksik olmuyor hemde fazla eşya oluyor yani sürekli çamaşırhane beklemem en azından veya eksiğim olunca gidip kantin de arayıp bulamama gibi bi sıkıntım olmaz.
    Ama o paketi alırsam biraz pahalı 170 tl kapıda elimden alırlar mı içinde yasak birşey olmuyor sonuşta. ama kapıda gıcık bi uzman olursa ve çanta burda kalıcak derse ve kendine alırsa ben döner yola atarım yada çöpe hatta geçen birine veririm gene vermem o uzmana o çantayı. ondan sonrada o bana gıcık ben ona gıcık sürer gider. Böyle bir durum olmaz değil mi.
  • askeriyenin verdiği malları dandik olarak nasıl bilebiliyorsun gitmeden görmeden ? (Diş macunu ve Şampuan Harici) Askeriyenin vermiş olduğu hiç bir ürün kötü değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CrAzY_ -- 30 Ağustos 2016; 15:01:13 >
  • Akıllı telefon yasak diye biliyorum.yasak ayağına el koyabilir onbaşı/çavuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

telefon ve saat olayını çözdüm o zaman sayende :D saati çıkartmam kolumdan zaten su geçirmez hep kolumda olucak.
    Şimdi tek problemim şu tek tekeşya toplamak istemiyorum çünkü kalitesiz olur satılanlar ve eksik birşey unuturum eminim..
    Benim düşündüğüm askerlik paketi almak onların içinde hem eksik olmuyor hemde fazla eşya oluyor yani sürekli çamaşırhane beklemem en azından veya eksiğim olunca gidip kantin de arayıp bulamama gibi bi sıkıntım olmaz.
    Ama o paketi alırsam biraz pahalı 170 tl kapıda elimden alırlar mı içinde yasak birşey olmuyor sonuşta. ama kapıda gıcık bi uzman olursa ve çanta burda kalıcak derse ve kendine alırsa ben döner yola atarım yada çöpe hatta geçen birine veririm gene vermem o uzmana o çantayı. ondan sonrada o bana gıcık ben ona gıcık sürer gider. Böyle bir durum olmaz değil mi.

Aldığın eşyalara hiçbir şey olmaz,zaten o tarz şeyleri almazlar,
    Ama gerek yok öyle 170 tl olan pakete,parana yazık,
    orda 1 alt/üst içlik,3'er tane atlet kilot,takım eşofman pijama veriyorlar zaten,
    Telefon,radyo,mp4 vs gibi çantada gördükleri elektronik eşyaları affetmezler
    Fıstık,fındık tarzı yemişi de alalbilirler şansına
    Ama başka şeyleri almazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

arkadaş telefon yasak diyorsunuz benim arkadaşlarım hergün instagrama benden daha çok resim atıyorlar akşam cips kola keyfi sabah kahvaltı keyfi öğlen nöbet keyfi çay keyfi diye adamlar askerde benden çok resim atıyorlar.

Onlar yakalanıp disiplin cezası (disko değil, o kalktı) almayı göze alan kimseler. Bende aynısını görüyorum Facebook'ta. Hiç mi kafa yok, resmen kendini ihbar demek bu.

• ASKERE GİDECEKLER ŞUNU İYİ ANLAYIN KAFANIZ ÇALIŞSIN ÖZELLİKLE ACEMİYE AKILLI TEL GÖTÜRMEYİN YAKALANIRSINIZ DOSYANIZA İŞLENİR USTADA KOMUTANLAR RAHAT YÜZÜ VERMEZ OYUN OYNAMAYA GİTMİYORSUNUZ BİRAZ SIKIN DİŞİNİZİ USTADA DURUMA GÖRE SOKARSINIZ.HA BEN DİK KAFALIYIM DİYORSANIZ DA GÖTÜRÜN YAKALATIN SONRA BAŞINIZA GELECEKLERİ İZLEYİN
    istersen duvar saati götür kardeşim sıkıntı olmuyo demek istediğim çalınma durumu olduğu için hediye veya pahalı bişe götürme
  • Görünen Köyün Kılavuzu G kullanıcısına yanıt
    Oyun oynıyacaz demiyoruz zaten sevdiğimizle konuşucaz.
  • Bizim dönemimizde telefona 16 gün mp3'e 24 gün hapis vardı. Telefon kesinlikle götürme. 10 tane ankesörlü telefon kartı al yeter.

Saat olarak casio f91w tavsiye ediyorum. Çalınmayacak kadar ucuz, dağılmayacak kadar sağlam. Acemiliği komando olmak üzere toplam15 ay yaptım bu saat hala bi köşede anı olarak duruyor.

Soğuktan korunmak için alacağın termal içlikl vs. gibi şeyleri de acemide rahatça izin vericeklerini sanmıyorum. Belki usta birliğinde kullanabilirsin.
    Şimdiden hayırlı tezkereler sağlıcakla git gel kardeşim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim babam K.bascavus mesleğinde 25. yılı. ilk olarak iyi biliyorum askeriyenin giysileri dandik değildir. casio saat serbesttir. telefon mevzusunda ise, acemi birliğine o telefonu götürürsen telefonu çarparlar. (genellikle öyle oluyor) usta birliğinde telefonu yakalatırsan 15 gün geç terhis edilirsin ve terhise kadar telefonunu alamazsın. iyi günler. bu arada 2 kez yakalattın diyelim 30 gün geç terhis edilirsin. Bunların hepsi yasal tutanak tutuluyor

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    valla dediğin gibi benim aldığım eşyaları kullanmama izin vermezlerse tabiki soğuk biryer olursa bende atletle dolaşır hasta olur yatarım :D problem değil :D
    Komutanlarda seni yatırırdiya

• Milyarlık saat götürsen yine sokarsın ama usta birliğinde çalınabilir. Akıllı telefonu sakın ola acemi birliğine götürme. 200 kişilik bölük içinde birkaç kişide okur biri kesin ispitler seni. Usta birliğinde sokarsın içeri herkeste var zaten. Bizim komutanlar ansızın arama yapar toplarlardı telefonları 5 gün sonra dağıtırdı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.