Şimdi Ara

Askere giden birisi orada kalıp,rütbe alma şansına sahip olurmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
20.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 18..20'ye doğru gidiyoruz,malum askerlik konusuda var..Bende bu konu hakkında bilgisi olanlardan bilgi almak için buraya konuyu açıyorum..
    Askere gittiğimde Er olarak gideceğim 15ay-18ay ne kadar gerekiyorsa yapıcam,askerlik sürem bittikten sonra tsk'ya katılabilme şansım varmıdır ? ve katıldıktan sonra da rütbe artışı söz konusumudur ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askere Giderken Rütbe Alma Şansı

Askere gitmeyi düşünen kişiler sıklıkla orada kalarak rütbe alma şanslarının olup olmadığını merak ederler. Bu yazımızda, askere kalarak rütbe alma olasılığını ve bunun nasıl gerçekleştiğini açıklayacağız.

Askere Kalma Süreci

Askere gitmek isteyenlerin öncelikle askerlik şubesine başvurmaları gerekmektedir. Sağlık kontrolünden geçtikten ve uygun görüldükten sonra temel askerlik eğitimine alınırlar. Temel eğitim süresi genellikle 6 aydır.

Temel eğitimden sonra askerler, uzman erbaşlık veya astsubaylık sınavlarına girerek mesleklerini seçebilirler. Bu sınavlarda başarılı olanlar, ilgili eğitimlere yönlendirilirler.

Rütbe Alma Şansı

Askere kalarak rütbe alma şansı, seçilen mesleğe ve kişinin performansına göre değişir. Uzman erbaşlar, 6-8 yıl içinde başçavuş rütbesine kadar yükselebilirler. Astsubaylar ise daha yüksek rütbelere ulaşabilirler.

Rütbe Alma Kriterleri

Rütbe alma, aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir:

• Performans
    • Disiplin
    • Eğitim
    • Deneyim
    • Nitelikler

Kişiler, bu kriterleri karşılayarak ve üstlerine iyi bir izlenim bırakarak rütbe alma şanslarını artırabilirler.

Askere Kalma Avantajları

Askere kalmanın bazı avantajları şunlardır:

• Rütbe alma ve kariyer yapma fırsatı
    • Mesleki eğitim ve gelişim
    • Maaş ve sosyal haklar
    • Vatanseverlik duygusunun pekişmesi

Sonuç

Askere kalmak, rütbe alma ve kariyer yapma şansı sunan bir seçenektir. Seçilen mesleğe ve kişinin performansına bağlı olarak, uzman erbaşlar ve astsubaylar farklı rütbelere yükselebilirler. Ancak rütbe alma sürecinde performans, disiplin, eğitim ve deneyim gibi faktörler büyük önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elbetteki var.

Askerlik sürenizin bitimine yakın Uzman Çavuşluk sınavına girerek bu rütbesine sahip olabilirsiniz. Sonrasında da yine sınavlarla Astsubay olabilirsiniz.

Ama bu çok zor genellikle Uzman Çavuşlar kendi rütbesinde kıdem atlıyorlar - Kıdemli Uzman Çavuş vb.

Astsubaylıktan da Teğmenliğe geçiş var, ama oraya kadar çok zor yani :)

Kısacası Uzman Çavuş olabilir, sınırları zorlayarak Astsubay olabilirsiniz.
  • yani askerliğim bitince sınava girip uzman çavuş olacağım(kazanırsam)..daha sonra kıdemli vb derecelerle devam edicek tekrar astsubay sınavlarına giricem.ondan sonrada teğmen sınavları..peki bu sınavlar hakkında bilgi verebilirmisin ? birde neden çok zor :)) ben astsubaylıkta kalmakta istemiyorum açıkçası
  • Valla bu işler yaş işi. Şimdi uzman çavuş olduğunu düşünelim, 4 sene hizmet edeceksin, 4 sene sonra astsubaylık sınavına gireceksin ve bu sınavı kazanırken, bu süreçte 2 senelik yüksekokul bitirmiş olman gerekecek. Çünkü bu sınava girebilmen için yüksekokul şartı var. Astsubaylıktan teğmenliğe geçişi sonraya bırak, ilk önce astsubay olabilde :)
  • meslek lisesi çıkışlıyım o yüzden harp okullarına giremiyorum mecbur bu durum olucak..ama 2 yıl üni okuma şansım var daha sonrada açıktan 4 yıl birşeyler okursam subay kademesinde girebilirim herhalde ? bu anlattığın durum çok uzun ve yorucu bir durum galiba :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: MirageLord

meslek lisesi çıkışlıyım o yüzden harp okullarına giremiyorum mecbur bu durum olucak..ama 2 yıl üni okuma şansım var daha sonrada açıktan 4 yıl birşeyler okursam subay kademesinde girebilirim herhalde ? bu anlattığın durum çok uzun ve yorucu bir durum galiba :))

Bence ilk önce astsubaylığa geçebilde, sonra subaylığı düşün. Astsubaylıktan subaylığa geçiş zaten sınırlı bildiğim kadarı ile, hadi sınavları verdim subaylığa geçiyorum gibi bir durum yok yani, astsubayken ki davranışların başarıların vb. özelliklerin göz önüne alınıp, 2-3 kişi subaylığa terfi ediliyor.

Dediğim gibi ilk önce çavuş olup, astsubaylığa geçiş yap, sonra arada da 4 yıllık vatani görevini bitir, subaylığı o zaman düşünebilirsin :)

• Hocam askerlik yapılcak iş değil bence.Duyduğum kadarıyla 4 yıl batıda 4 yıl doğuda değişmeli olarak görev yapılıyormuş.Şuanda da 1 aylık askerim bugün yemin törenimiz vardı , şu hiç bişe ifade etmeyen (benim için) yemin töreni için son 1 hafta yürüyüş yaptık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen ilk once uznan cavuş ol da teğmenliğe sonra bakarsın.teğmen olmak o kadar kolay olsaydi butun uzmanlar tegmen olurdu
  • teğmen olmayı geçtim astsubay olmak bile çok zor. her insan oxford'da okuyabilir fakat, fakatı var işte. er olarak girip teğmen olmayı unutun kısaca. göle maya çalmaktan farksız. ya tutarsa.
  • teğmen olmanın en kolay yolu 4 yıllık fakülteyi bitirip sınavlara girmendir lise den artık teğmen alınmıyo mevzuatta var ama fiilen hiçbir anlam teşkil etmiyo
    biz üsteğmenlen bu konuları baya konuşmuşduk üsteğmenimiz 4 yıllı tarih bölümü mezunuydu ordan sınavlara girmiş ve teğmen olmuş işde ama şunu söylemem gerekirki askerlik kolay meslek değildir sorumlulukların baya fazladır ve sporcu yapıda bir insan değilsen hiç bulaşma sınavlardan sonra mülakatlarda baya uğraştırıyolar adamı ayrıca en zoru ise ilk 3-4 senedir burda senin canını alırlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.