Arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar dilerim. Ben askeri öğrenci olmak istiyorum fakat gözlerimde astigmat var ve şuan ki yönetmeliğe göre okula giremiyorum. Gözlerimi lazer ile çizdirdiğim takdirde okula girebilir miyim ? Her hangi bir problem olur mu? Bir kaç kişiye danıştım ancak net bir cevap alamadım, sizler yardımcı olursanız çok sevinirim |
Askeri okul göz bozukluğu (JSGA-KHO)
-
-
değişiyor bu kesin bi bilgi yok hava için bence kabul etmezler ama kara için edebilirler, babam asker onunla konuşmuştum
-
çoğu kişi değişiyor diyor, bazısı çizdirip girende var elenende demişti. Bu durumda dokotorun insiyatifine kalıcaz galiba
-
Eğer seni muayne eden doktor toysa lazer ile gözünü çizdirdiğini anlamayacaktır. Zaten oraya o gün yüzlerce insan muayneye geliyor. Öyle çok bir detaylı kontrol yok. Sana gösterdiği yazıları okuyorsun sonra göz derecelerini ölçüyor. Tabi renk körlüğüne de bakıyor. Gözünü çizdirmen senin için sorun olmayacaktır. Hava Harp okulu için de sorun teşkil etmez. Eğer Harp Okuluna alınacağından eminsen gözünü çizdir. Çünkü hadi spordan mülakattan sağlıktan geçtin diyelim bunun daha intibakı var sonra tekrar bir sağlık muaynesi var. Yani demem o ki eğer gireceğinden emin değilsen gözünü Harp Okulu için elletme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer Harp Okulundan atılırsan devlete yüklü miktarda para ödemen gerekmekte. Harp Okulunda geçirdiğin gün sayısıyla orantılı bir para ödüyorsun. Senin fikirlerini etkilemek istemem dostum ama bu okulların ıvırı zıvırı çok. Şimdi sen gözünü çizdireceksin bir göz çizdirme ameliyatı yaklaşık 8000₺. O parayı kesin olmayacak bir şey için harcamak bana tuhaf geliyor. Devlet Hastaneleri veya Tıp fakülteleri bu ameliyatı yapıyor mu bir bilgim yok. Bana kalırsa hayallerini Harp Okulları üzerine inşaa etme. Üzülen onlar olmaz sen olursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeexin -- 2 Haziran 2021; 2:39:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: qeexin
Eğer seni muayne eden doktor toysa lazer ile gözünü çizdirdiğini anlamayacaktır. Zaten oraya o gün yüzlerce insan muayneye geliyor. Öyle çok bir detaylı kontrol yok. Sana gösterdiği yazıları okuyorsun sonra göz derecelerini ölçüyor. Tabi renk körlüğüne de bakıyor. Gözünü çizdirmen senin için sorun olmayacaktır. Hava Harp okulu için de sorun teşkil etmez. Eğer Harp Okuluna alınacağından eminsen gözünü çizdir. Çünkü hadi spordan mülakattan sağlıktan geçtin diyelim bunun daha intibakı var sonra tekrar bir sağlık muaynesi var. Yani demem o ki eğer gireceğinden emin değilsen gözünü Harp Okulu için elletme.gireceğimden eminim kendime güvenim tam, zaten sadece harp okulu için değil günlük yaşantım içinde düşünüyorum , çünkü gerek ışıklar, gerek astigmatın verdiği baş ağrısı canıma tak etti
-
quote:
Orijinalden alıntı: qeexin
Eğer Harp Okulundan atılırsan devlete yüklü miktarda para ödemen gerekmekte. Harp Okulunda geçirdiğin gün sayısıyla orantılı bir para ödüyorsun. Senin fikirlerini etkilemek istemem dostum ama bu okulların ıvırı zıvırı çok. Şimdi sen gözünü çizdireceksin bir göz çizdirme ameliyatı yaklaşık 8000₺. O parayı kesin olmayacak bir şey için harcamak bana tuhaf geliyor. Devlet Hastaneleri veya Tıp fakülteleri bu ameliyatı yapıyor mu bir bilgim yok. Bana kalırsa hayallerini Harp Okulları üzerine inşaa etme. Üzülen onlar olmaz sen olursun.evet biliyorum okuladan atılınca tazminat ödüyoruz ama atılacağımı sanmıyorum. Zaten hayalim sadece harp okulu üzerine değil yani olmazssa bunu yaparım dediğim b planım var ancak harp okulu daha öncelikli benim için
-
Hocam para niye boşa gitsin gözünü çizdirmis oluyo sonuçta. Ama şöyle bir sıkıntı var lazerden sonra numara büyümesinin minimuma inmesi için göz büyümesinin durması tavsiye edilir. O yüzden erken yaşta lazer reskli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkenin böyle insanlara da ihtiyacı var. Bana milyon dolar verseler ömür boyu askerlik yapamazdım. Başarılar ve amacında kolaylıklar diliyorum...
-
hocam saçmalama adam gözünü boşuna çizdirmiş olmayacak ki adamın astigmatla işi olmayacak gözlük takmayacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X