Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
41.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitap en güzel vatani görev yaparken okunur. Bol bol kitap getir yanında. Yalnız onaylatman gerekir kitapları unutma (değişmedi ise) başına iş açabilecek kitaplar götürme. Boş vakitlerinde, özellikle silahlık nöbetlerinde vb. bina içi nöbetlerde sınavlara bile hazırlanabilirsin çaktırmadan.

Uyku konusunu kafaya takma. Bir süre sonra ayak uydurursun. İlk 1-2 hafta alışma süreci yaşarsın. Sonra ister istemez saatlere uyarsın. Gece nöbetleri, sabah iştima, temizlik derken uyuyabildiğin her an uyumak isteyeceksin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3M4NIMAL -- 12 Nisan 2019; 14:14:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bize saat 22 de yatış verirlerdi biz saat 02 de uyurduk ne var bunda . Gece okey oynuyorduk gemide 🤭🤭🤭

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fetoculer gece nobet yapar gunduz spora kaldırır ve sızı uyutmazdı ve beynınız hasar gorurdu. Size rahat batmıs anlasılan askerde
  • ben kısa dönem jandarma er olarak yaptım.benim yaptığım yerde yat saati 22.00 idi ve ışıklar kapanırdı. yatağında kitap okumak isteyen ışıldaklarıyla kitap okurdu mesela.

askerlikte kural kuraldır,herkes kurallara uyar.uymayan yakalanırsa ceza yer

ps. askerlik yapılan yerlere göre çeşitli esneklik,rahatlık olabilir ya da olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 12 Nisan 2019; 14:38:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-77BA090AF

Hocam sen albay değil misin

Alıntıları Göster
    Albaydan daha üstündüm hocam onbasiydim yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saat 22 de yat ismi verilen şey aslında istirahattir. Ben Ankara da yapmıştım askerliği. saat 22 den sonra elektrikler kapanır ama kimse uyumaz. biz mesela gece saat 1 lere 2 lere kadar maç izleyip dışarıda sohbet ettiğimiz çok olmuştur.
  • Yat saati akşam mevcudu alındıktan sonra verilir o saatten sonra bölük tabur koğuş vs. Şeklinde nöbetçilik birimine göre değişir bu sorumlu kişiden habersiz hiç bir şey yapamazsın. İzin alırsın TV açılır ve maç izlersin film izlersin.

Zaten Askerin bulunabileceği alan bellidir gazino/yemekhane kapalı olur, büro askerleriyle aran iyiyse onlar daha geç saatlere kadar büroda takılırlar. Yani uzanıp kafana göre takılacağın bir salon olmayacağından bir süre sonra uyumaya alışırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Yat saati akşam mevcudu alındıktan sonra verilir o saatten sonra bölük tabur koğuş vs. Şeklinde nöbetçilik birimine göre değişir bu sorumlu kişiden habersiz hiç bir şey yapamazsın. İzin alırsın TV açılır ve maç izlersin film izlersin.

Zaten Askerin bulunabileceği alan bellidir gazino/yemekhane kapalı olur, büro askerleriyle aran iyiyse onlar daha geç saatlere kadar büroda takılırlar. Yani uzanıp kafana göre takılacağın bir salon olmayacağından bir süre sonra uyumaya alışırsın.
    telefona kitap okumaya falanbi izin verirler mi ufak bi lamba alsak mesela açtırırlar mı aydınlık için ? hiç mi boş bi o da olmaz küçük ışıklı fln .s
  • Yapacak bir b*k olmadıgı için genelde uyursun zaten , ben bayagı bir kitap okumuştum yada telefondan oyun oynuyordum koğuşta , gerçi asayiş olarak görev yaptıgım için bir ayda 2 hafta gece görev yaptım , gece nöbetleşe uyurduk hep de 3-5 bana denk gelirdi ey gidi
  • quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Yapacak bir b*k olmadıgı için genelde uyursun zaten , ben bayagı bir kitap okumuştum yada telefondan oyun oynuyordum koğuşta , gerçi asayiş olarak görev yaptıgım için bir ayda 2 hafta gece görev yaptım , gece nöbetleşe uyurduk hep de 3-5 bana denk gelirdi ey gidi
    hocam akıllı telefon yasak değil dimi ?
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Zirhli birliklerdemi yaptın kardeş?

• quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

hocam akıllı telefon yasak değil dimi ?

Alıntıları Göster
    Yasak tabi ki , usta birliğinde bulundugun yere ve komutanlara göre gizlice kullanabilirsin.
  • yat geç bakalım zaten sonunda pes düşersin herkes gibi
  • Kitap aksam okursunda. Tüm ışıklar kapanıyor.
    Nöbet her bölümün bir bölgesi var. Koğuşta az kişiyseniz hergün nöbet olur. Nöbet konusunu il e ilçeye karakol bölgelerine göre değişiklik gösterir.
    Nöbette uyumada komutanlar kontrol için geliyor.

• Ben askerdeyken yat saati ne zaman gelse de uyusam diye bakardım

• quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Yasak tabi ki , usta birliğinde bulundugun yere ve komutanlara göre gizlice kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    soktuk diyelim şarj konusu nasıl olacak yatakların yanında priz oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

telefona kitap okumaya falanbi izin verirler mi ufak bi lamba alsak mesela açtırırlar mı aydınlık için ? hiç mi boş bi o da olmaz küçük ışıklı fln .s

Alıntıları Göster
    Kitap okumandan hoşlanmayan arkadaşların şikayet ederse koğuştaki ışık kaynağını dahi alabilirler zaten acemi askerin bu tarz işlere ne vakti ne enerjisi kalır. Senden sonraki tertip senin usta birliğine ulaştıktan sonra fazlasıyla vaktin ve yerin olur. 2-3 ay sabretmen gerekebilir.
  • Askerin yatış saati aslında 22 - 23 gibidir. 20.30 gibi akşam içtiması olur. Katılırsın. Paydos verilir. Sağol dersin. Sevdiklerini arasın. 1-2 saat konuşmana izin verirler. Eğer rütbeli değilsen bu 2 saat sonunda dışarıda gezmeni istemezler.

Uyumazsak ne olur?

Emin ol askerde yapılacak en güzel etkinlik uyumaktır. Zaman çabuk geçer, dinlenirsin. Sadece ilk 1-2 gece uykusuzluk yaşarsın. Sonra istemesen de uyuyakalacaksın. Saat 05.30'da kalkınca ne demek istediğimi anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Zirhli birliklerdemi yaptın kardeş?
    Evet tertip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme bir an önce yat içtiması alınsa da yatsam diye dua edersin. Özellikle gece 1-3, 3-5 nöbetlerin varsa yat içtimasını beklemeden uykuya dalarsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.