Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
1
Favori
41.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı kışladaki birliğe göre bile değişir bizimki serseriydi biraz ışıklar sönmez millet yatmaz biz de herkesi öyle zannettik.bir gece tank taburuna gitmemiz gerekti lay lom giriyoruz bağrıra çağıra.nöbetçi geldi susun susun.bi girdik ışıklar kapalı herkes yatmış saat 22.disiplin başka bir şey tabi de biz afganistana giden taburduk düşünebiliyor musunuz biz hanım evladı komutanının askeri 22'de falan çoktan uyumuş disiplinli? gece yol tepip 00'da çay bahçesine giderdim poğaça çıkardı.kışla içi 2 km ötede ve bir ton subay olurdu saatlerce oturup 5 6 gibi de kalkardık yav vampir gibiydik.sene 2003 bu arada şimdi bilmem.
  • 16 sene olmuş askerden döneli yemin ediom akşam 6 da yatmayı özledim ohh mis gece nöbeti tut didaha yat miss
  • inşallah girer. girmez ve biz gidersek gittiğimizde yürürlüğe girerse biz her türlü yararlanabiliyormusuz arkadaş askerden yeni geldi o komutanlarina falan sormuş eger yeni kanun devreye girerse askerdekilerin yararlanamamasi gibi bir durum olmaz demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

inşallah girer. girmez ve biz gidersek gittiğimizde yürürlüğe girerse biz her türlü yararlanabiliyormusuz arkadaş askerden yeni geldi o komutanlarina falan sormuş eger yeni kanun devreye girerse askerdekilerin yararlanamamasi gibi bir durum olmaz demiş
    onu merak ediyordum ben de hocam misal mayıs da bozsak tecili ağustos da kesin gitsek ama yürürlülüğe temmuz da girse bize de vurur mu diyordum ben de.
  • içtima saatlerini kaçırma gerisinin bir önemi yok
    tabii bu gittiğiniz yerede bağlı
    ben izmir de askerlik yapmıştım ve bölüğüm 30 kişilikti. yatış içtiması yapıldıktan sonra kimse ses çıkarmaz. herkes yatağına geçer. isteyen uyur isteyen kitap okurdu. nöbet saati gelen sessizce hazırlanıp nöbetine giderdi.
    1 yılda 100-120 civarı kitap okudum
    bölük çavuşuydum ayrıca
  • Ne gezmesi ula, otel mi orası. Işık kapalı yattığın yerde sessizce ne yaparsan yap.

Gezen adama ya hırsız ya da.... tövbe tövbe... farklı muamele yaparlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

ortalıkta gezmek değil de kitap falan okunur mu bir de hocam mesait akşam yemeğinden bittikten sonra nöbet de veriyorlar mı üstüne ? ve nöbet erlere hafta da kaç gün oluyor kaç saat falan ?

Alıntıları Göster
    Nöbetten eğitimden o yatağa girmek için can atacaksın :)

Sanıyor musun ki enerjin olacak oturmak için :))
  • Acemi birliği için diyosan zaten istediğin saate kadar ayakta kalamiyosun cunku cok yoruluyosun erken kalkman lazım o yuzden mecburi erken yatiyosun. Usta birliği ise özgürsün istersen sabahla bir hic yatma bisekilde arkadaslarin seni idare ediyo. Bedelli icin diyosan bildiğim kadarıyla orasida acemi ile aynı. Yani kimse zorla uykuya dal demiyo. Işık kapanir ister yat ister yatma ister kisik sesle telefonla konus ister muzik dinle. ( 370 KD Vatan borcu odendi )
  • Ben 18 ay askerlik yaptım.... Acemi birliğinde 21 - 05 arası yatak zamanı... Bu arada tv ilzerim dersen 23-24 gibi yatarsın...Gece 2 saat nöbete kalkıyorsun... Bir saat önceden kalkıp zamanında nöbet yerine ulaşıyorsun..etti 3 saat...ne kadar uyku o kadar dinlenme...Fırsat buldukça uyuyorsun..Nokta...
  • Reis o dediğini acemilikte zor yaparsın, yani yaparsın da biraz nöbetçi çavuşla anlaşarak biraz nöbetçi komutana çaktırmadan bir şekilde yaparsın ama acemi birliğinde gündüz uyku yasak olduğu için 2-3 gün sonra uyumak için köpek gibi delik aradığında akşam yat içtiması bitsin de uyusam diye kendini dua ediyor vaziyette bulursun. Acemi birliğinde gece uykusuz kalma hevesine sakın girme perişan olursun. Usta birliğinde durum biraz daha askerin kendine bırakıldığı için rahatsın kafana göre uyu uyuma nöbet harici her zaman yatağına girebiliyorsun. Tabi bu demek değil ki gece çık dışarda alem yap, nöbetçi komutan yakalarsa öper. 2-3 kafadar varsa gizli saklı oturur sessizce bir şeyler yaparsın. Bir de hazır kıta olayı var eğer ona yazılırsan 12 saat görev ardından tamamen rahatsın. Tavsiyem gececi olma gündüzcülük her zaman iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Önce git askerliğini yap ya amma sallamışsın

10 da istirahat verirler canın isterse çık sabaha kadar koş he

Alıntıları Göster
    La olm ne luzumsuz adamsin ben onu öylesine dedim burada anlatilmak istenen mevzu yani kimse senin basinda uyu diye beklemez
    Kogus bolgesini terketmedigin surece kimse sana brsey demiyor benim oldugum yer öyleydi
    Acemi birliginde bazi kisitlamalar olsada usta birliginde her turlu disari cikarsin
    Bir daha soyluyorum kogus bolgesini terketmedigin surece
    Tabi burda bulundugun yerin onemi var yani doguda nasildir bilemem yada kuvvet komutanliklari gibi sıkı yerler nasildir bilemem
    askerliggiiiniii yapp yaaaaa
    Ulan zaten askerligi bi sen yaptin vatani sen kurtardin

• Akıllı telefon işi son çıkan TSK genelgesi ile yaş. Zaten yasaktı ama komutanların askeri tam arama yetkisi yoktu onu da değiştirdiler.
  • yatış 21'dir özellikle acemilikte zorunludur istima yatakta alınır yatmazsan sabahın 5:00'inde nasıl kalkacaksın?

Usta birliğinde 6 idi kalkış yanlış hatırlamıyorsam.
  • dert etme kardeş saat 10'a kadar uyanık kalamazsın zaten
  • Askerliği tank komutanı olarak yapmıştım vay be! Akşam istirahatı sonrası nöbet, gece eğitimi falan yoksa sabah beşte kalkmak koşuluyla istediğin yapman mümkün.
  • arkadaşın dediğine göre vurur diyor. askeri olumsuz etkileyen hiçbir şey olamaz diyor eger kanun devreye girerse. askerlik 18 aydan 12 aya düştüğü zamanda kışlada ki askerlerin askerliği düşmüştü. bende inanıyorum ki biz gitsek bile bize yansır.
  • Kısa dönemleri sevmeyen bir yazıcı denk gelirde sabit gece 3-5 yazmaya başladılarmı daha kafa yastığa deymeden hormalaya başlarsın

319 kısa dönem olarak gitmiştim 12 sene geçmiş vay be
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    2011 yaz dönemi 339
  • Sen bırak 10'u akşam yemekten sonra direk yataga koşucaksın merak etme.
  • Akıllı telefon konusunda eskiden komutanlar savcılık izni olmadan kışla içerisinde askerin üstünü ve dolabını arayamıyorlardı. Birkaç ay önce bu durum değişti ve bu yetki bölük komutanlarına verildi. Bölük komutanı emir verip üstlerini dolaplarını arayın diyebilir veya direkt kendiside arayabilir. Geçenlerde tsk pubg/akıllı telefon konusunda açıklama yapmıştı zaten. Artık işi daha sıkı tutarlar. Tabi olay en son sizin emri altında olduğunuz komutanlarda biter. Dekikanlı komutanlara denk gelirseniz akıllı telefonunuzu almaz hatta yanında bile çıkarır oynarsınız. Her şey komutanlarınızda bitiyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.