Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
127
Cevap
1
Favori
42.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun değil koğuş arkadaşlarına "siz yatın beni beklemeyin" dersin, istediğini yaparsın. Rütbeliye denk gelirsen de "uykum gelmedi hocam yeaaaa" de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

Trol mü ciddi mi yazıyosun :)
    Troll hocam yaş 24 daha gitmedim askere. Eğitimle uğraşıyoruz.

• Acemi birliğinde koğuştan bile çıkamazsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir an önce git derim içerisi şampiyonlar ligi gibi çok seviceksin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RaymonD7

Bir an önce git derim içerisi şampiyonlar ligi gibi çok seviceksin :)
    Aman hocam yüksek lisans var daha yapmayın. Sonra ünide kalıp doçentlik zorlamacalar. Ne zaman gidip yapayım

• Sen gündüz eğitim yap akşam yatağın yerini sasirirsin.

• Bize gunde 6 saat nobet tuttururlardı. Nöbetten cıkan askeride direk devriyeye yollarlardı. 6 saat nobet + ortalama 2 saat devriye. Ayakta uyurduk resmen yat verilince uyumamak imkansızdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 12 Nisan 2019; 19:11:24 >
  • Askerdesin ne kadar çok uyursan o kadar zaman çabuk geçer ve dinlenmeden o gün uyanırsan kimse vah cocum akşam uyuyamadın mi o zaman git dinlen demez öperler akşam olsun diye dua edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

10 da yatıs degildir 10 da istirahat verirler
    Sen ister uyu ister dinlen istersen disari cik sabaha kadar kos o senin sorunun
    Lakin sabah 5 te kalkmak senin icin kolay olacaksa tabi
    Önce git askerliğini yap ya amma sallamışsın

10 da istirahat verirler canın isterse çık sabaha kadar koş he

• Yerine göre değişir. Yalnız sen o yorgunlukla istemesende uyursun akşam 10da. Bir de hazır kıta olmadığın halde gece nöbetin varsa, istersen uyuma yani. Özel bir durumun varsa kafana takılan ve o yüzden uyuyamıyorsan, oturur nöbetçi komutanla bile derdini paylaşabilirsin. Amacın kitap okumak ise mutlaka akşam 10dan önce veya gün içinde zamanın olacaktır. Ayrıca 90/1 askerliği yapmış biri olarak tavsiyem şimdiden askerlik moduna girmeyin, zaten adım attığınız anda dünyayla alakanız bir kaç sesli görüşme dışında kopmuş olacak.

• akşam iştiması alındıktan sonra yatmak için koguşa gönderirler. öyle tv izleyeyim gazinoda takılayım yok. yatakhanede olman gerekiyor.
    çünki gece'de herkes uyurken iştima alınabiliyor. tabii kimseyi uyandırmadan sayiliyordu. en azından bizim bölükte öyleydi.

birde askerde uyumak en önemli ihtiyaclardan biridir. gün içindeağırlık çökebilir uykusuzluk birden gelebilir çok sıkıntılı durumdur.
    ek olarak 3-5 nöbeti kitlediler mi hadi bakalım uyuma da göreyim seni 02:30 gelir kaldırırlar seni. teslimi 05:30 da anca yaparsın 1 saat sonra tekrar kalk... ıyyy düşündükçe tüylerim tiken tiken oldu (ama Allaha şükür hiç 3-5 nöbeti tutmadım )

• Askerde uyku gibisi var mı yav. Ben 11'de yatıp 11'de kalkıyordum günün yarısı bitmiş oluyordu.
  • Zaten askerlik işi mutsuz ediyor beni bide bu konuyu okudum iyice moralim bozuldu. Ağır uyku problemlerim var ne olursa olsun geceleri uykuya dalamıyorum. Sabah saat 6-9 arası uyanık olmaktanda nefret ederim. Askere gidip burda yazılan bir düzene maruz kalırsam bir hafta içinde bayılıp revire kaldırılırım heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

bende tecilliyim ve senin gibi yapicam bende 30 mayista bozdurup agustosta gidersin dediler ama ben ne geç gitmek istiyorum ne de erken. tam agustosta gideriz değil mi 30 mayista bozdursak
    mayıs 31 son tarih o zamana kadar başvurursak %90'ını ağustos 3-8 arası tarih de alıyorlarmış %10'u bir ay sonra eylül de alıyorlarmış heralde nasıl oluyor o tam araştırmadım. ama ynie de şu yeni sistemin yürürlülüğe girmesini beklemek lazım umarım mayıs bitmeden girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 12 Nisan 2019; 20:30:17 >
  • Asker iseniz yorulmuyormisunuz.Saat sormaya gerek yok.İmkan oldugu an zaten sizar gercekten askerlik yapanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 12 Nisan 2019; 20:39:37 >
  • Bu durum ve daha pek çok durum düştüğün bölükteki düzene göre ve komutanlara göre değişir. Bir kışladaki sistem diğer kışladaki sistemi genellikle tutmaz. Her yerin işleyişi farklı oluyor genelde. Gittiğinde göreceksin artık. Döneli 3 ay olmuş ben mi düşüneyim bu saatten sonra. Daha bot bağlamayan torunlar düşünsün
  • Ben askerden geleli 7 yıl oluyor Usta birliğinde nerede olduğuna bağlı ben Hakkari/Çukurca'daydım bizde yat saati falan yoktu gece 12 de rütbelinin odasında komutanımla nargile içtiğimi yine aynı odada laptop ile facede takıldığımı bilirim bu senin düştüğün yerle alakalı benim gibi doğuda olursan askerin çarşısıda olmadığı için moral bakımından uzmanlar ve ast subaylar arkadaş gibi oluyor ben uzman çavuşlar ile zorno izlediğimi bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paker -- 12 Nisan 2019; 20:58:48 >
  • Acemılıktemı ustalıktamı hangısını soruyorsun. yoksa bedellıdemı.

Acemılıkte evet ıstırahattan sonrası sabah 5te kalkmak zorunda oldugunu bılerek yatacaksın kac saatuyku sana yetıosa.
    He bu arada erken yatmanın avantajı eger horultudan vs en ufak sesten uyuyamayan bırı ısen erken yatman senın avantajına yoksa kımseye ses kes horluosun vs dıyemessın

Ustalıkta da nerde hangi gorevı yaptıgına baglı. Gece nobetlerın olursa zaten boyle bırsey yok gorevın dısında uyuyabılıyorsan uyu zaten buldugun her boslukta gozunu kapama ıhtıyacı hıssedersın oyle 11-1 yada 1-3 tutarsan uykun boluk porcuk olur yok 7-9 9-11 tutar yada 5-7 tutabılırsen ne ala .

Sen gıt bakalım hele uykuya sonra bakarsın :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.