Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
1
Favori
41.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 da yatış diyelim ben 12 1 de uyusam nolur illa 10 da mı uyucaz ?????

• akşam iştimasınadan sonra (7-8 gibi) istirahat verirler. yat saati 9:30 veya 10 olur (yemek sırası vb. göre değişir).. uyumak zorunda değilsin ama yat saatinden sonra ortalıkta gezemezsin.. mecburi ihtiyaçlar dışında WC vs..

siz nerde yaptınız bilmiyorum ama yat saatinden sonra (görevli olmayan) ortalıkta gezen askeri öperler..
    Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Kanatlandırmayan_Redbull demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

10 da yatıs degildir 10 da istirahat verirler
    Sen ister uyu ister dinlen istersen disari cik sabaha kadar kos o senin sorunun
    Lakin sabah 5 te kalkmak senin icin kolay olacaksa tabi
    Önce git askerliğini yap ya amma sallamışsın

10 da istirahat verirler canın isterse çık sabaha kadar koş he
    Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde Yatış Saati ve Olası Sonuçları

Askerlikte disiplin ve düzen önemli unsurlardır ve bu disiplin yatış saatlerine de yansır. Her birlik için belirlenmiş olan yatış saatleri, askerlerin sağlıklı ve verimli bir şekilde görevlerini yerine getirmeleri için gereklidir.

Yatış Saati Kaçta?

Askerde yatış saati, birliğe ve göreve bağlı olarak değişmekle birlikte, genellikle 22:00 civarındadır.

Uyku Saati Ne Kadar?

Askerler genellikle 6-8 saat uyku alırlar. Yatış saatinden sabah 06:00 civarındaki kalkış saatine kadar bu süre geçer.

Yat İçtiması Saat Kaçta?

Yat içtiması, askerlerin yatmadan önce son bir kez bir araya gelip günün muhasebesini yaptığı bir toplanmadır. Yat içtiması saati genellikle 21:30'dur.

Uymamanın Sonuçları

Yatış saatine uyulmaması, çeşitli sonuçlara yol açabilir:

• Disiplin cezası: Yatış saatine uymayan askerler, birlik komutanı tarafından disiplin cezasına çarptırılabilir.
    • Uyku eksikliği: Yatış saatine uyulmadığında, askerler yeterli uyku alamazlar ve bu da yorgunluk, dikkat dağınıklığı ve performans düşüklüğüne yol açabilir.
    • Sağlık sorunları: Uzun süreli uyku eksikliği, fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Görev performansında düşüş: Uykusuz askerler, görevlerini etkili bir şekilde yerine getiremeyebilirler, bu da birliğin genel performansını olumsuz etkileyebilir.

Bir Askerin 24 Saati Nasıl Geçer?

Tipik bir askerin 24 saati aşağıdaki gibi geçer:

• 06:00: Kalkış
    • 06:30-07:30: Sabah içtiması, kahvaltı
    • 07:30-12:00: Eğitim, talimler
    • 12:00-13:00: Öğle yemeği
    • 13:00-17:00: Eğitim, nöbet vb.
    • 17:00-18:00: Akşam yemeği
    • 18:00-21:30: Boş zaman
    • 21:30: Yat içtiması
    • 22:00: Yatış saati

Askerlikte yatış saatleri, askerlerin sağlığı, performansı ve disiplini için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle, askerlerin yatış saatlerine uymaları ve yeterli uyku almaları esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10 da yatıs degildir 10 da istirahat verirler
  • quote:

10 da yatıs degildir 10 da istirahat verirler
    eyw hocam aradığım cevaptı
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    akşam iştimasınadan sonra (7-8 gibi) istirahat verirler. yat saati 9:30 veya 10 olur (yemek sırası vb. göre değişir).. uyumak zorunda değilsin ama yat saatinden sonra ortalıkta gezemezsin.. mecburi ihtiyaçlar dışında WC vs..

siz nerde yaptınız bilmiyorum ama yat saatinden sonra (görevli olmayan) ortalıkta gezen askeri öperler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

akşam iştimasınadan sonra (7-8 gibi) istirahat verirler. yat saati 9:30 veya 10 olur (yemek sırası vb. göre değişir).. uyumak zorunda değilsin ama yat saatinden sonra ortalıkta gezemezsin.. mecburi ihtiyaçlar dışında WC vs..

ortalıkta gezmek değil de kitap falan okunur mu bir de hocam mesait akşam yemeğinden bittikten sonra nöbet de veriyorlar mı üstüne ? ve nöbet erlere hafta da kaç gün oluyor kaç saat falan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 12 Nisan 2019; 13:28:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

Askerligi acemilik amasya usta birligi ankara etimesgut da yaptim
    Ben arkadasin bahsettigi saati ornek verdim yani normalde aksam yemeginden sonra istirahat verirler ki gece egitimin yoksa tabi
    Gittigim 2 yerdede gece disari cikmak sorun olmadi tabi cok uzaklasmamak kaydi ile yani kalkipta koca tugayi tur atacak halin yok
    Ama kogus binasi ve cevresi serbest mesela
    Uyku tutmazsa git makinadan kahve cay al sabaha kadar otur
    Yat saatinden sonra cikani operler demissin ama abartmissin bence nöbetci amir cok cins degilse istedigin zaman kogus onune cikarsin
    Neyse ya normal sartlarda bu kadar uzun yazmak icin ugrasmam lakin sallamiyorum yani trolluk icin yazmadim

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Uzmanım beni çok öpmüştü zamanında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mayısta asker misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Uzmanım beni çok öpmüştü zamanında.
    Ya yinemi sen delii
  • quote:

Ben arkadasin bahsettigi saati ornek verdim yani normalde aksam yemeginden sonra istirahat verirler ki gece egitimin yoksa tabi
    Gittigim 2 yerdede gece disari cikmak sorun olmadi tabi cok uzaklasmamak kaydi ile yani kalkipta koca tugayi tur atacak halin yok
    Yat saatinden sonra cikani operler demissin ama abartmissin bence nöbetci amir cok cins degilse istedigin zaman kogus onune cikarsin
    Neyse ya normal sartlarda bu kadar uzun yazmak icin ugrasmam lakin sallamiyorum yani trolluk icin yazmadim

Alıntıları Göster
    hocam peki akşam yemeği yani mesai çalışma eğitim bittikten sonra da nöbet veriyorlar mı ? veriyorlar ise bu hafta da kaç gün kaç saat oluyor ?

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Sen askerlik yaptın mı devrem senin kışlada amiraldim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

hocam peki akşam yemeği yani mesai çalışma eğitim bittikten sonra da nöbet veriyorlar mı ? veriyorlar ise bu hafta da kaç gün kaç saat oluyor ?

Alıntıları Göster
    Hocam acemilikte asker sayisina göre nöbet verirler
    Yani bu her gunde olur 2 gunde birde olur geneli 2 saattir nöbetlerin gunde tek sefer tutarsin
    Zaten gece nobet olur kogusta bekler mesai bitiminde yani diger saatler egitim yaparsin
    Haftada şu kadar olur diyemem ama sen yinede 2 gunde bir diye aklinda tut
    Neresi cikti askerlik yerin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohol Oula

Sen askerlik yaptın mı devrem senin kışlada amiraldim ben.
    Vay tertip o senmiydin ya olm cok eziyet ettin sen bize be
    Bileydim seninle daha yakın samimi bir iliski kurardim
  • quote:

Hocam acemilikte asker sayisina göre nöbet verirler
    Yani bu her gunde olur 2 gunde birde olur geneli 2 saattir nöbetlerin gunde tek sefer tutarsin
    Zaten gece nobet olur kogusta bekler mesai bitiminde yani diger saatler egitim yaparsin
    Haftada şu kadar olur diyemem ama sen yinede 2 gunde bir diye aklinda tut
    Neresi cikti askerlik yerin?

Alıntıları Göster
    tecili bozup ağustos celpinde gidicem bilmem neresi çıkar artık. o kadar saat eğitimden sonra üstüne bi de nöbet pek de adil değil ha sanki üzdü :D

• hocam askerlik gittiğin yer başındaki komutan a göre değişir her yerin farklı bi raconu var

atıyorum 9 da yat içtiması varsa ister koğuşta herkes yatağında iken sayım yapılır isterse herkesi içtima alanına toplar sayım yapılır

kimi yerde yat içtimasından sonra kimseyi dışarda görmiycem derler kimi yerde istirahat et derler sende sağol çekersin

yani o akşamki nöbetçi amir ne derse o
  • quote:

Orijinalden alıntı: taııbuv

tecili bozup ağustos celpinde gidicem bilmem neresi çıkar artık. o kadar saat eğitimden sonra üstüne bi de nöbet pek de adil değil ha sanki üzdü :D

Alıntıları Göster
    Askerlik suresi kisalacak buyuk ihtimal acele etme derim
  • quote:

Askerlik suresi kisalacak buyuk ihtimal acele etme derim

Alıntıları Göster
    hocam bu uygulama en geç ne zaman yürürlülüğe girer sence ? ben şimdi mayıs 30 da tecili bozsam ama uygulama temmuz da girse ben o uygulamaya göre yapıcam değil mi askerliği
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam sen albay değil misin

• İstersen hiç uyma fakat yatakta olman şart,
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.