Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
42.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde her koğuşta 1 yada 2 tane priz olur gizlice sarj edersin veya kantin , gazinodada gizlice sarj edebilirsin , akıllı telefon kullanmanın en sıkıntı yanı sarj olayıydı askerde , 20.000 mah al izin günlerinde sarj et kafede vs.
  • Merak etme ister istemez uyursun zaten :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askerde adamı öyle yorarlarki ilk fırsatta uyursun merak etme.
    Adamlar yorgunluktan nöbette uyuyorlar koğuştamı uyumayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 12 Nisan 2019; 16:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt
    Çok yaşa,şimdi ben yazıcaktım.Uyumam etmem diyenler eğer ayakta uyumazlarsa bende hiçbir şey bilmiyorum :)
  • yat sayımı genelde 21:00'de ya nerde saat 22:00 ben bilmiyorum çoğu birliği gezdiğimiz için erzurum dan kars tugay vs. hep 9 biliyorum ben
  • izmir Narlıderede 9 da akşam sayımı yapardık. Sayım sonrası 1 saat dinlenme istirahat saat 10 gibi koğuşta yat verilirdi tekrar sayım yapardık. Acemi çocuklar yattıktan sonra nöbetçileri başında olur bizde takılırdık gazinoda... 153 gün böyle geçti :)
  • Valla acemi birliğinde kitap okumak için fazla ümitlenme genelde yatağa girmeden uyuyorsun çünki

Usta birliğinde istediğin kadar okursun

• Aksam istimasindan sonra serbestsiniz, kogusta istediginiz gibi gezin tozun.

Nobet olayi bulundugunuz yere gore degisir. Ben Hakkari'de yaptim gece nobetleri vardi. Sabah istimasina yetistiginiz surece kimse bir sey demez. Sabah istimasina kadar sinekkaydi trasiyla cikmaniz ve diger temizliklerinizi yapmaniz gerekir.

Iceri akilli telefon sokmayin derim, normal telefon bile yasaktir. Komutanlarla araniz iyiyse o zaman musaama gosterirler ama bulundugunuz yere gore degisir yinede.
  • Sabah 5 6 gibi kalkıyorsun zaten yat saatinde uykun gelecek mecbur

• Asker yat aldıktan sonra uyumak zorundadır. Eğer uyumayan tespit edilirse uyuyana kadar şınav çektirilir. Uyuyakaldığı zaman da uyandırılıp yerinde uyumadığı için şınav çektirilir.

• hocam herkes dalga geçmiş, ben ciddi cevap vereyim:
    - 17:00 de mesai biter.
    - 18:00 - 19:00 arası açık büfe akşam yemeği
    - 19:00 - 20:00 havuz başı snack bar
    - 20:00 - 23:00 sinema saati - oyun salonu
    - 23:00 - 24:00 gece çorbası - aparetif atıştırmalık
  • Emin ol 10 da yatış verilirse 10 da uyursun, hatta yorgunluktan 8 de uyumak istersin, ama ona da izin yok

• " uyursan ölürsün!!!"
  • Ona uyulması gerekmiyor ki zaten. O satten önce gelir son içtima alınır. Sonra sizi yatakhanenizde kendi halinize bırakırlar. İster git kafeterya da takıl. İster git tv izle. İstersen gidip yatakhanede arkadaşlarınla geyik yap.

Karışmazlar o kısmına.
  • bende tecilliyim ve senin gibi yapicam bende 30 mayista bozdurup agustosta gidersin dediler ama ben ne geç gitmek istiyorum ne de erken. tam agustosta gideriz değil mi 30 mayista bozdursak

• Çocuk musunuz be , ne zorla yatması...
    Yat içtiması sonrası ne yaparsan yap ...
    Biz arkadaşlarla gece 12'ye kadar dışarı çıkar , çay , kahve alıp muhabbet ederdik...
  • 10 da yatağına girmek zorundasın ama istersen uyuma sana kalmış

• Güzel bi yere düşersen 10 geç bile olur 😂

• Acemi birligin de pek bir şey bekleme yat uyu :) usta birliginde sabaha kadar oturabilirsin :)

• Gideceğin yer çok kebap bir yer olursa kitapta okursun bol bol ensede yaparsın lakin kendini buna göre hazırlama çünkü her yer aynı değil, bazı yerlerde kitap okumak şöyle dursun uyuyacak vakit bulamazsın, usta birliğinde bazen bölükte karakolda vs fazla asker bulunmadığı vakit gece 4 saatte nöbet tutarsın 6 satte, 4 saat nöbet tuttun diye gündüz istirahat ederim falan sanma gündüz aynı faaliyetlere devam. Acemi birliğinde nöbet tutmazsın en fazla koğuş nöbeti yazarlar.

Akşam yat saatinden sonra istediğini yaparsın, hiç bişey olmaz ama zaten kötü bir yere düşersen oturmaya vaktin olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 12 Nisan 2019; 18:26:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.