Şimdi Ara

askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
1
Favori
42.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yat iştima 8-10 dur o saatten sonra gazino koğuş hariç heryer yasaktır
    İstediğin saatte yat önemli olan saat 5 te kalkmak tıraş,iştima,yemek derken dinç kalkmak iyidir
    Bide benim gibi hergün spor,eğitim görürsen vay haline.
  • Geçen sene terhis oldum. Benim orda izmirde. Usta birliğinde yat saati vardı da herkes kafasına görseydi. Zaten sen o yoğunlukta streste işler bitince direk yatıyordun. Yoğundu bizim orası. Gündüz koşturmaca gece nöbet. Nöbete kalk git 3 saat ayazda dur gel bazen uyumadan sabah içtimasına gir. İnş düzgün biryere düşmüşsündür. Konuyu okuyamadım kb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedelli yapın 3 hafta uykusuzluk detoksu gibi oldu bize çünkü yatak yatak değil yastık yastık gibi değildi. Tabut gibiydi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne yaparsan yap nöbetleri kim yazıyosa onunla aranı iyi tut, hem de çok iyi. Uykuya hasret askerlikle uykuya doymuş askerlik arasındaki o ince çizgiyi o adam belirleyecek ve o eğer er ise ona çok iyi davran, küçük sürprizler yap, yoksa kendini her gece 1-3, 3-5 nobetinde bulabilirsin. 5-7 nöbeti bile çok güzel gelmeye başlar.

• akşam yemeğinden 1-2 saat sonra yat yoklaması gibi bir şey yapılıyordu bu her yerde yapılıyormu bilmiyorum işte bu yoklamadan sonra koğuş ışıkları söndürülür gürültü patırtı yapmadan serbestsiniz saat 10 yada 11 e kadar koğuş gazino varsa kalınan karargah binasının arkasında oturma yerleri serbest oluyordu ister 9-10-11 gibi yatıp uyuyabililrsin istersende 11-12 ye kadar takılabilirsin bu dediğim yerlerde sana kalmış orası artık ama tabiki geç yatılmasını tavsiye etmem özellikle gece nöbetin varsa o zaman sıkıntı oluyor mesela gece 3-5 nöbetin var 02:30 da kalkıyorsun gidiyorsun gelişin 5:15 i buluyor sonra yatıyorsun sabah 6-6:30 kalkıyorsun tabi bu dediklerim benim yaşadığımdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

arkadaşın dediğine göre vurur diyor. askeri olumsuz etkileyen hiçbir şey olamaz diyor eger kanun devreye girerse. askerlik 18 aydan 12 aya düştüğü zamanda kışlada ki askerlerin askerliği düşmüştü. bende inanıyorum ki biz gitsek bile bize yansır.
    Askerlik duserse o gun kislalarda asker olarak bulunan herkesin askerligi de otomatik olarak dusuyor. Ben 15 ay diye gittim 1 ay sonra 12 aya dustu izin de kullanmadim 10 ay daha askerlik yaptim hop askerlik bitti

Tabi bu 10 ay kafayi siyirma noktasina geliyor insan orasi ayri.

• Askerliği Ankara'da yaptım.Ama ne askerlik...Akşam yemekten sonra kantine Gta V oynamaya giderdim .Kantinde xbox360 ve ps3ler vardı.1 tl atıp 15dk oynayabiliyordun.İlk başlarda paso orada takıldım.Sonra beni gece silahlık-koğuş nöbetçisi yaptılar.Bi yandan kolay bi yandan zordu.Gündüz uyuyordum akşam 6.30da mesaim başlıyordu.Sabah 8e kadar devam.Arkadaşın sorduğu akşam yatmayanlarla ben ilgileniyordum.Biri koğuştan mı çıktı.Direkt hop nereye diyordum.Wcye gidenler deftere kaydediliyordu.Sabah komutana sunuluyordu.Kimisi kafasına göre uykusu kaçınca kalkar gelirdi muhabbet ederdik.Her iki saatte bir değişen devriye er arkadaşlar gelirdi yanıma.Benimle birlikte 2 saat nöbet tutardı.Gece uzun olduğu için akşam yemeğinden sonra yemekhaneden ekmek alırdım.Kalper peynir kaldıysa biraz ondan,biraz nutella.Gece ekmek arası kayıntı.Yanına da neskafe yapardım.Gta pcye çıkmamıştı daha o zaman.Level ve oyungezer dergisi alırdım.Onları okurdum.Dergileri aldığım son dönemdi.Ondan sonra almadım.Er gazinosunun anahtarı da bendeydi.Telefonu gizlice şarj etmek ve saklamak için orayı kullanıyordum.Gizli gizli girdiğim için çok heyecanlıydı Etraf sakinse komutan momutan turlamıyorsa gazinoda tvyi açıp Okan Bayülgen disko kralı izlerdim.Onun da son zamanlarıydı.Okan da bitti.Sabah koğuşu ben kaldırırdım.O koğuşş kalkk! diyen asker bendim.Bazen radyoyla,bazen sevdiğim arkadaşların yanına gidip usulca seslenerek, bazen ters günümdeysem kasaturayı yatak demirlerinde carrrrr diye gezdirip ses çıkararak uyandırırdım.Uyanmayan varsa hoplatırdım.Gece görevine geçmeden 1 hafta önce bi arkadaş sakatlanmıştı.Ona refakatçi olarak Gata'ya gittim.5 gün boyunca orada kaldım.Cem Yılmaz'ın GATA dediği yeri de görmüş olduk.Hayatımın en güzel en değişik 5 günü olmuştur o da.Tv vardı.Telefon serbest.8-9 gibi kalkardık.Doktor kontrole gelirdi.Sonra tüm gün yatış,istediğin gibi takıl.Hemşireler de güzeldi.Telefonu botun içinde sokmuştum gizlice.Bölükte telefonu ilk sokan ve kullanan bendim.Sürekli facede takılıyordum.Faceden iki farklı zamanda iki manita yaptım.Biriyle sadece ziyaretçi bahçesinde görüştüm.Kek falan yapmış getirmiş.Diğeri daha fena birşeydi.Taa İstanbul'dan kalktı geldi.İlk gün ziyaretçi bahçesinde görüştük.Ertesi gün komutandan çarşı izni istedim dışarda takılmak için.O kadar ballıydım ki hayatımın tüm şansını o gün kullanmış olabilirim.Kızla buluşacağım çarşı günü 14 şubata denk gelmişti.Kızla önce bi kahvaltı yaptık dışarda.Sonra otele gittik.Gerisi malum.Bu kadar ballı bir askerliğin yanında zorluklar da yaşadım elbet.Çok fena hasta olmuştum.15 tane iğne yedim.Belime birşeyler oldu.Bi ara doğrulamıyordum.Spor yapamaz raporu aldım.Buna rağmen büyük tatbikata katılmaktan kurtulamadım.Zptlerin içinde arazide tatbikata gittik.Tanklar helikopterler zptler tam bi curcuna.Bi ara zptde kalkıp etrafa baktım ulan dedim aynı call of duty gibi.Bunu da yaşadık çok güzel anı olacak...Etrafa tnt döşeyip patlattık.Güzel günlerdi.Benim de baya anlatasım varmış.Selamlar herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Askerliği Ankara'da yaptım.Ama ne askerlik...Akşam yemekten sonra kantine Gta V oynamaya giderdim .Kantinde xbox360 ve ps3ler vardı.1 tl atıp 15dk oynayabiliyordun.İlk başlarda paso orada takıldım.Sonra beni gece silahlık-koğuş nöbetçisi yaptılar.Bi yandan kolay bi yandan zordu.Gündüz uyuyordum akşam 6.30da mesaim başlıyordu.Sabah 8e kadar devam.Arkadaşın sorduğu akşam yatmayanlarla ben ilgileniyordum.Biri koğuştan mı çıktı.Direkt hop nereye diyordum.Wcye gidenler deftere kaydediliyordu.Sabah komutana sunuluyordu.Kimisi kafasına göre uykusu kaçınca kalkar gelirdi muhabbet ederdik.Her iki saatte bir değişen devriye er arkadaşlar gelirdi yanıma.Benimle birlikte 2 saat nöbet tutardı.Gece uzun olduğu için akşam yemeğinden sonra yemekhaneden ekmek alırdım.Kalper peynir kaldıysa biraz ondan,biraz nutella.Gece ekmek arası kayıntı.Yanına da neskafe yapardım.Gta pcye çıkmamıştı daha o zaman.Level ve oyungezer dergisi alırdım.Onları okurdum.Dergileri aldığım son dönemdi.Ondan sonra almadım.Er gazinosunun anahtarı da bendeydi.Telefonu gizlice şarj etmek ve saklamak için orayı kullanıyordum.Gizli gizli girdiğim için çok heyecanlıydı Etraf sakinse komutan momutan turlamıyorsa gazinoda tvyi açıp Okan Bayülgen disko kralı izlerdim.Onun da son zamanlarıydı.Okan da bitti.Sabah koğuşu ben kaldırırdım.O koğuşş kalkk! diyen asker bendim.Bazen radyoyla,bazen sevdiğim arkadaşların yanına gidip usulca seslenerek, bazen ters günümdeysem kasaturayı yatak demirlerinde carrrrr diye gezdirip ses çıkararak uyandırırdım.Uyanmayan varsa hoplatırdım.Gece görevine geçmeden 1 hafta önce bi arkadaş sakatlanmıştı.Ona refakatçi olarak Gata'ya gittim.5 gün boyunca orada kaldım.Cem Yılmaz'ın GATA dediği yeri de görmüş olduk.Hayatımın en güzel en değişik 5 günü olmuştur o da.Tv vardı.Telefon serbest.8-9 gibi kalkardık.Doktor kontrole gelirdi.Sonra tüm gün yatış,istediğin gibi takıl.Hemşireler de güzeldi.Telefonu botun içinde sokmuştum gizlice.Bölükte telefonu ilk sokan ve kullanan bendim.Sürekli facede takılıyordum.Faceden iki farklı zamanda iki manita yaptım.Biriyle sadece ziyaretçi bahçesinde görüştüm.Kek falan yapmış getirmiş.Diğeri daha fena birşeydi.Taa İstanbul'dan kalktı geldi.İlk gün ziyaretçi bahçesinde görüştük.Ertesi gün komutandan çarşı izni istedim dışarda takılmak için.O kadar ballıydım ki hayatımın tüm şansını o gün kullanmış olabilirim.Kızla buluşacağım çarşı günü 14 şubata denk gelmişti.Kızla önce bi kahvaltı yaptık dışarda.Sonra otele gittik.Gerisi malum.Bu kadar ballı bir askerliğin yanında zorluklar da yaşadım elbet.Çok fena hasta olmuştum.15 tane iğne yedim.Belime birşeyler oldu.Bi ara doğrulamıyordum.Spor yapamaz raporu aldım.Buna rağmen büyük tatbikata katılmaktan kurtulamadım.Zptlerin içinde arazide tatbikata gittik.Tanklar helikopterler zptler tam bi curcuna.Bi ara zptde kalkıp etrafa baktım ulan dedim aynı call of duty gibi.Bunu da yaşadık çok güzel anı olacak...Etrafa tnt döşeyip patlattık.Güzel günlerdi.Benim de baya anlatasım varmış.Selamlar herkese.
    oo bir gece koğuşcusu daha :) meslektaş

bende akşam 7 den sabah milleti kaldırıp sabah içtimasından akşam 5 e kadar yatardım sonra kalkar akşam içtiması sonra yemek yine aynı işler :) tatbikat yüzü göremedik ama biz 367kd b grubuyduk koğuştan çıkan girenleri saat kaçta yazmaya başlıyordun ben 11-12 den sonra başlıyordum :) bide bizim devriye onbaşıları nöbetçileri götürüp getirip yatıyorlardı sonraki nöbetçileri ve devriyeyi ben kaldırıyordum devriye onb. değişiyordu sürekli ama sonra onuda sabit yaptılar gündüzcü gececi diye sabah kahvaltısı iyi çıkarsa 1-2 lokma yerdim yoksa yemiyordum öğlen zaten yatış bir akşam yemeği yiyordum sağlam yetmedi kantinden birşeyler alıp gece silahcısı ile gece indiriyorduk :) askere 90 kg gittim gelişim 65 kg oldu bu yemek düzeni ile :) gerçi gelince birazını geri aldık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bericdondarrion

hocam herkes dalga geçmiş, ben ciddi cevap vereyim:
    - 17:00 de mesai biter.
    - 18:00 - 19:00 arası açık büfe akşam yemeği
    - 19:00 - 20:00 havuz başı snack bar
    - 20:00 - 23:00 sinema saati - oyun salonu
    - 23:00 - 24:00 gece çorbası - aparetif atıştırmalık
    askerin yatış saati kaçtır uymazsak nolur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün içinde o kadar yorulduktan sonra ne kadar dayanabilirsin?

• istediğini yapmakta serbestsin, çok gördüm akşam 7den sabah 7ye nöbet tutup gündüz sevgilisi ile telefonda saatlerce konuşan, sağda solda taşkala yapan asker. Tek sıkıntı şu, o askerin gece nöbetinde uyuduğunu görürsek o zaman ... anladın sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: adjustik

oo bir gece koğuşcusu daha :) meslektaş

bende akşam 7 den sabah milleti kaldırıp sabah içtimasından akşam 5 e kadar yatardım sonra kalkar akşam içtiması sonra yemek yine aynı işler :) tatbikat yüzü göremedik ama biz 367kd b grubuyduk koğuştan çıkan girenleri saat kaçta yazmaya başlıyordun ben 11-12 den sonra başlıyordum :) bide bizim devriye onbaşıları nöbetçileri götürüp getirip yatıyorlardı sonraki nöbetçileri ve devriyeyi ben kaldırıyordum devriye onb. değişiyordu sürekli ama sonra onuda sabit yaptılar gündüzcü gececi diye sabah kahvaltısı iyi çıkarsa 1-2 lokma yerdim yoksa yemiyordum öğlen zaten yatış bir akşam yemeği yiyordum sağlam yetmedi kantinden birşeyler alıp gece silahcısı ile gece indiriyorduk :) askere 90 kg gittim gelişim 65 kg oldu bu yemek düzeni ile :) gerçi gelince birazını geri aldık :)

Alıntıları Göster
    Ahah selamlar Valla ben de 10 buçuk 11 gibi başlıyordum yazmaya.Yemek olayları gececiler için hep sıkıntıydı.Bi kere kahvaltıya en son giden sen oluyorsun.Tek başına ya da bi iki kişiyle birlikte kahvaltı yapıyorsun.Keyifsiz yani.Gündüz uyuduğun için öğle yemeğine gitme ihtimalin zayıf.Gerçi ben pek uyuyamıyordum.Koğuşa giren çıkan öküz çok oluyordu.Bir de zorunlu spor vardı.E millet duş alıp temiz çamaşır almaya vs yine koğuşa geliyor.Uyku yine yalan.Çarşaflar değişir ranzaları çekerler.Altındaki hıyar sen uyurken ranzayı çeker piçliğine güya çarşafını çıkarır ya da takar.öğlene doğru biraz uyurdum.Akşama kadar aralıksız uyuyabilirsem ne ala.Genelde de akşam yemeğine doğru uyanır kitap okur ya da telde takılırdım yorganı kamufle ederek.Yine de güzel günlerdi.Gata'da kilo aldım baya.Yemekler güzel çıkıyordu.Günde 5 muz yediğimi bilirim.10 kg alıp öyle dönmüştüm

• quote:

Ahah selamlar Valla ben de 10 buçuk 11 gibi başlıyordum yazmaya.Yemek olayları gececiler için hep sıkıntıydı.Bi kere kahvaltıya en son giden sen oluyorsun.Tek başına ya da bi iki kişiyle birlikte kahvaltı yapıyorsun.Keyifsiz yani.Gündüz uyuduğun için öğle yemeğine gitme ihtimalin zayıf.Gerçi ben pek uyuyamıyordum.Koğuşa giren çıkan öküz çok oluyordu.Bir de zorunlu spor vardı.E millet duş alıp temiz çamaşır almaya vs yine koğuşa geliyor.Uyku yine yalan.Çarşaflar değişir ranzaları çekerler.Altındaki hıyar sen uyurken ranzayı çeker piçliğine güya çarşafını çıkarır ya da takar.öğlene doğru biraz uyurdum.Akşama kadar aralıksız uyuyabilirsem ne ala.Genelde de akşam yemeğine doğru uyanır kitap okur ya da telde takılırdım yorganı kamufle ederek.Yine de güzel günlerdi.Gata'da kilo aldım baya.Yemekler güzel çıkıyordu.Günde 5 muz yediğimi bilirim.10 kg alıp öyle dönmüştüm

Alıntıları Göster
    sen baya uyku sorunu yaşamışsın ya ben sabah en geç 9 da uyumuş oluyordum akşam 5 e kadar dediğin gibi öğlen yemeği zamanı biraz gürültü oluyordu arada bir ona uyanır sonra uykuya devam :) bizde spor falan yoktu sadece sabah içtimadan sonra işte ısınma hareketleri 25-30 mekik 20-25 tane şınav dan sonra herkes görevin başına geçiyordu bende direk yatışa hatta o sporun çoğuna katılmıyorduk silahcı ile birlikte gececi olarak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: adjustik

sen baya uyku sorunu yaşamışsın ya ben sabah en geç 9 da uyumuş oluyordum akşam 5 e kadar dediğin gibi öğlen yemeği zamanı biraz gürültü oluyordu arada bir ona uyanır sonra uykuya devam :) bizde spor falan yoktu sadece sabah içtimadan sonra işte ısınma hareketleri 25-30 mekik 20-25 tane şınav dan sonra herkes görevin başına geçiyordu bende direk yatışa hatta o sporun çoğuna katılmıyorduk silahcı ile birlikte gececi olarak :)

Alıntıları Göster
    Göz bandıyla kulak tıkacı almıştım.Göz bandı birhayli iş gördü.Kulak tıkaçları çok rahatsız ediyordu.Pek bir işe de yaramıyordu.Son bir hafta serbest bırakıyorlar ya eşofmanla takılıyorsun o ne güzel bir histir ya.Al cipsini kolanı istediğin gibi takıl muhabbetini et.Bizim takım kısa dönem üniv mezunu olduğu için muhabbetler de hep belli bir seviyenin üstünde oluyordu.Uzay,sanat,filmler,kitaplar,oyunlar vs.Bazen özlüyorum

• nerelerdeydin hocam gözükmüyorsun hiç?

vaybe askerlik zamanında geldi ha hocam. duygulandım zaman hızlı geçiyor.
  • Izmir/Narlıdere 369KD Yazıcı olarak yaptım. Var mı buralarda tanıdık:)

• Askere gidip gelip hala içtima, astsubay vs yazmayı öğrenememişler var
  • Akşam 9da son içtima alınır yarım saat izin verirler ne varsa yaparsın. 9:30dan sonra kimse kalmaz ortalıkta kalmakta istemez açıkçası :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patronizm -- 14 Nisan 2019; 1:45:31 >
  • quote:

Göz bandıyla kulak tıkacı almıştım.Göz bandı birhayli iş gördü.Kulak tıkaçları çok rahatsız ediyordu.Pek bir işe de yaramıyordu.Son bir hafta serbest bırakıyorlar ya eşofmanla takılıyorsun o ne güzel bir histir ya.Al cipsini kolanı istediğin gibi takıl muhabbetini et.Bizim takım kısa dönem üniv mezunu olduğu için muhabbetler de hep belli bir seviyenin üstünde oluyordu.Uzay,sanat,filmler,kitaplar,oyunlar vs.Bazen özlüyorum

Alıntıları Göster
    ben niyeyse hiç ihtiyaç duymadım göz bandı ile tıkaça ama o tıkaçı deneyenler vardı onlarda rahatsız oluyordu seni iyi bırakmışlar son 1 hafta ben son 2 gün serbesttim :) aynen üni mezunu çok olunca kafa dengi adam daha rahat buluyorsun benim dönemde benim birlikte 4-5 tane kısa dönemdik :) gerçi sonra teskereye yakın 300-400 tane kd geldi ama kaynaşamadık zaman yoktu çocuklar sürekli eğitimdeydi :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.