Şimdi Ara

ASKERİNİ DAVULLA ZURNAYLA YOLLAYAN BAŞKA BİR MİLLET VARMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten çok merak ediyorum bu bize ait bir özellikmi? Çünkü çok gurur verici bir olay...
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

• benim bildiğim kadarıyla yok ama çok güzel bişiy
  • sanmıyorum ki olsun....

tıpkı kaybettiği oğlu için "vatan sağolsun" diyen analar gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuTcHeRAlis
    Arkadaşlar gerçekten çok merak ediyorum bu bize ait bir özellikmi? Çünkü çok gurur verici bir olay...
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Gurur duymakla haklısın,çünkü yok.
    Ben uzun süre yurtdışında kaldım,bir çok Avrupa ülkesini de biliyorum.
    Almanya,Avusturya,İsviçre,İtalya,ispanya,……….
    Ama inanınki böyle bir şey yok..
    Birde ben turizmimde çalışıyorum, ve sürekli yabancılarla diyalog halindeyim.
    Bana bir çok kez denk geldi,çarşıda turist kafilesini gezdirirken asker uğurlamaları,
    Sünnet,cenaze,kurtuluş savaşları şenliği,istiklal marşında bütün çarşının saygı duruşu.
    İnanınki yabancılar şaşırıyor,inanamıyorlar çünkü bilmiyorlar,görmediler,anlam veremiyorlar.
    Vatan-bayrak sevgisi nedir,şeref,gurur,haysiyet,ulu önder Atatürk,dinimse bağlılık.
    Bunların hiçbirine anlam veremiyorlar.
    Ondan dolayı kendinizden,ülkenizden,bayrağınızdan gurur duyun.
    Bu ülke tek dir,bölünmez dir,şerefimiz kutsal şehitlerledir,gururumuz dinimiz ve ailemizdir.
    Bunlara biz anlam veriyoruz, ve hayatımızda kültürümüzde her zaman daima yeri olacaktır.

İŞTE YABANCILAR BUNLARA ANLAM VEREMİYOR.

EDİT: adam şehit olarak oğlunu kaybediyor,cenazede benim daha çok oğlum var onlarıda feda ederim diyor ve çocuklarını gösteriyor.
    hangi vatan,hangi ülke bunu yapar.
    savaş cıksa bu ülkede,hepimiz birer canlı bomba oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon -- 7 Ocak 2006 11:50:04 >

• bu konuyu açtım çünkü bir haber proğramında bir yazar ismi lazım değil yabancı ülkedeki askerlerin daha çok maaş aldığı özgür olduğu türk askerinin bedavaya askerlik yaptığını falan anlattı çok sinir oldum
  • quote:

bu konuyu açtım çünkü bir haber proğramında bir yazar ismi lazım değil yabancı ülkedeki askerlerin daha çok maaş aldığı özgür olduğu türk askerinin bedavaya askerlik yaptığını falan anlattı çok sinir oldum

ona ne alla allah biz maş falan istemiyorum,bizim vatana borcumuz var.
    biz seve seve yaparız,çok şükür ailelerimiz var,türk ordusu arkamızda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: icon

quote:

Arkadaşlar gerçekten çok merak ediyorum bu bize ait bir özellikmi? Çünkü çok gurur verici bir olay...
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Gurur duymakla haklısın,çünkü yok.
    Ben uzun süre yurtdışında kaldım,bir çok Avrupa ülkesini de biliyorum.
    Almanya,Avusturya,İsviçre,İtalya,ispanya,……….
    Ama inanınki böyle bir şey yok..
    Birde ben turizmimde çalışıyorum, ve sürekli yabancılarla diyalog halindeyim.
    Bana bir çok kez denk geldi,çarşıda turist kafilesini gezdirirken asker uğurlamaları,
    Sünnet,cenaze,kurtuluş savaşları şenliği,istiklal marşında bütün çarşının saygı duruşu.
    İnanınki yabancılar şaşırıyor,inanamıyorlar çünkü bilmiyorlar,görmediler,anlam veremiyorlar.
    Vatan-bayrak sevgisi nedir,şeref,gurur,haysiyet,ulu önder Atatürk,dinimse bağlılık.
    Bunların hiçbirine anlam veremiyorlar.
    Ondan dolayı kendinizden,ülkenizden,bayrağınızdan gurur duyun.
    Bu ülke tek dir,bölünmez dir,şerefimiz kutsal şehitlerledir,gururumuz dinimiz ve ailemizdir.
    Bunlara biz anlam veriyoruz, ve hayatımızda kültürümüzde her zaman daima yeri olacaktır.

İŞTE YABANCILAR BUNLARA ANLAM VEREMİYOR.

EDİT: adam şehit olarak oğlunu kaybediyor,cenazede benim daha çok oğlum var onlarıda feda ederim diyor ve çocuklarını gösteriyor.
    hangi vatan,hangi ülke bunu yapar.
    savaş cıksa bu ülkede,hepimiz birer canlı bomba oluruz.

adamın diğer oğullarını da feda etmesi gibi bir olay daha görmüştüm forumda...

adam orduya dilekçe yazıyor. Falanca tarihte şehit olan oğlumun askerliğinin kalanını ben yapmak istiyorum diye..

• işte bir kaç böyle misyoner adam çıkıyor milletin miğdesini bulandırıyor
  • BIRAK DAVULLA YOLLAMAYI ADAM İPİNİ OPARMIŞ GİDİP İÇİP GELİYOR 2 GÖBEK ATIP ÖYLE GİDİYOR
  • quote:

Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda

BIRAK DAVULLA YOLLAMAYI ADAM İPİNİ OPARMIŞ GİDİP İÇİP GELİYOR 2 GÖBEK ATIP ÖYLE GİDİYOR

o ayrı bir olay o işin çirkeflik kısmı ama herkesi böyle eleştirmek yanlış
  • quote:

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

çocuğa kına yakarlar anasına babasına kurban olsun diye
    gelin olan kıza kına yakarlar gittigi yere kurban olsun diye
    askere giderken erkeğe kına yakarlar vatanına kurban olsun diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: komancero

quote:

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

çocuğa kına yakarlar anasına babasına kurban olsun diye
    gelin olan kıza kına yakarlar gittigi yere kurban olsun diye
    askere giderken erkeğe kına yakarlar vatanına kurban olsun diye

• şu an askerim 307. kısa dönemim, davul falan gönderiliyor ama gidince göreceksiniz, hiç beklediğiniz gibi değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darker

şu an askerim 307. kısa dönemim, davul falan gönderiliyor ama gidince göreceksiniz, hiç beklediğiniz gibi değil.

Evet bence de
  • DÜNYANIN EN BÜYÜK ORDUSU NEREDE VARKİ BAŞKA
    TABİKİ DAVULLU ZURNALI YOLLANICAK ÇÜNKÜ GİTTİĞİ YER:
    TÜRK ORDUSU
  • Askerlik zordur ara ara insan isyan etmek istiyor baskıdan dolayı ama insana çok şey öğretiyor gerçekten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.