Şimdi Ara

Askerler vitaminli beslenemiyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türk askerine vitaminli besinler verilmiyormuş

Çıkan yemekler makarna, pilav, nohut , bazen sebzeymiş

Et veya etli yemekler çok az çıkıyormuş , bu sizce ne kadar doğru ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir şey yok. Askeriyenin yemekleri zaten kalori hesabı olarak hesaplanır ve Mili Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir. Protein ağırlıklı olması gerektiğinden et yemekleri sıkça çıkar, bu olmazsa tavuk olur. Her gün süper yemekler var demiyorum ama genel olarak askeriye yemekleri her zaman idealdir. Bu benim fikrim.

Her kışla için de karavana menüsü aynıdır. Bakanlıkça belirlendiğinden yerden yere farklılık olmaz. Örneğin bugün öğle yemeğinde İstanbul'daki kışlada erbaş/erin yediği menü ile Şırnak'taki erbaş/erin öğle yemeği birebir aynıdır.
  • askeriyede işe gitmiştim birkaç sene önce. tost tavuk pilav her halt vardı. askerlerin keyfi yerindeydi.
  • Böyle bir şey yok. Askeriyenin yemekleri zaten kalori hesabı olarak hesaplanır ve Mili Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir. Protein ağırlıklı olması gerektiğinden et yemekleri sıkça çıkar, bu olmazsa tavuk olur. Her gün süper yemekler var demiyorum ama genel olarak askeriye yemekleri her zaman idealdir. Bu benim fikrim.

Her kışla için de karavana menüsü aynıdır. Bakanlıkça belirlendiğinden yerden yere farklılık olmaz. Örneğin bugün öğle yemeğinde İstanbul'daki kışlada erbaş/erin yediği menü ile Şırnak'taki erbaş/erin öğle yemeği birebir aynıdır.
  • Tek tek kalori protein hesabı yapılıp ona göre veriliyor

Makarna varsa o gün bir bildikleri vardır.

• Yeni askerden dönen birisi olarak söylediğin her şey asılsız.

Her öğün için kesinlikle proteinli oluyor.

Sabah- Zeytin, Beyaz/kaşar/krem peyniri, terayağ ,Reçel/bal, kurutulmuş incir, çeviz/fındık, süt, çay, çikolata( sabahları fazla şekerli şeyler verebiliyorlar, ülker çikolatalı gofret, ülker çikolata, ülker kremalı bisküvi,meyve suyu vs.), Milfoy börek/poğac, kıymalı yumurta, omlet, salam gibi türevler çıkıyor.

Öğlen- Çorba , Kesinlikle beyaz/kırmızı etli bir yemek (etli nohut fasülye, daha garip şeyler), makarna/Piriç pilavı/bulgur/şehriyeli etli pilav , tatlı, turşu, yoğurt, Sebze yemekleri, yumurtalı ıspanak, etli patlıcan, patates oturtma, Fırında tavuk, fırında balık, salata, Meyve (Portakal, elma, kivi ...) vb.

Akşam yemekleri de öğlen gibi çıkıyor.

Yemeklerin lezzeti yok, tuz az. Vücut için gerekli olan her şeyi alıyorsun

• Askerden geleli 3 ay oluyor, neredeyse her gün et yiyorduk.
  • Ekonomi o kadar bozuk ki , asker bile makarna ve pilava talim ediyor.

Oysa Amerika'nın çorçları hergün et yiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok meraklısınız zaten etraftan duyup duyup konuşmaya.
    1 askere günlük en az 3500 kalori içeren besinler yedirilmek zorundadır ve içerisinde et veya tavuk olmayan yemek 1 gün bile çıkmaz.
    Yaşın kaç 15-16 mı?
    Belli askere falanda gitmemişsin.

Ancak ona buna memur ol, müdür ol yazmasını bilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 7 Nisan 2020; 17:1:59 >
  • Aksine devlet kurumlarında verilen toplu yemekler yağ,kalori,protein olarak günlük alınması gereken miktarı karşılamak zorundadır.Ne az,ne fazla.
  • kahvaltı dışında on numara yemekler. kahvaltı nedense inanılmaz zayıf, özellikle acemilikde. en önemli öğün deriz bide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Böyle bir şey yok. Askeriyenin yemekleri zaten kalori hesabı olarak hesaplanır ve Mili Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir. Protein ağırlıklı olması gerektiğinden et yemekleri sıkça çıkar, bu olmazsa tavuk olur. Her gün süper yemekler var demiyorum ama genel olarak askeriye yemekleri her zaman idealdir. Bu benim fikrim.

Rütbeye göre yemekler farklılaşıyormu veya vip bir yemekhane varmı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askerde yemekler müthiştir. Ben 6 sene önce yaptım. Acemilik Amasya usta birliği Kıbrıs. Valla çok güzeldi. Hele Kıbrısta bir yemekler çıkardı full et ve tavuk. Hayatımda yemediğim kadar eti askerde yedim

• Purenite kullanıcısına yanıt
    insanın asker olası geliyor menüye bak be

• Hayatım da yemediğim kadar yemeği orada yemiştim.
  • Ben 373.dönem yedek subaydım, benim zamanımda 12 hafta askeri okul, 9 ay kıta görevi vardı. Şu anda eğitim 10 haftaya düşürülmüş. Bu 10 haftada henüz rütbeli olmadığımız için bizde karavanadan yerdik. Yani erbaş/er ne yiyorsa aynısı, tek fark bizim tabaklar porselendi. Normal er, demir tepside yer yemeğini.
    Rütbeliler sadece nöbetçi oldukları günlerde karavanaya dahil edilirler. Bu günler haricindeki normal mesai günlerinde askerin yediği karavana yemeğinden yiyemezler ve kendi ceplerinden para ödeyerek -eğer varsa- kışla içindeki sosyal tesislerde veya askeri gazinoda yemek yerler.
    Sayıya göre yemek çıktığı için sadece askerlik görevini yapan erbaş/er ve o gün kışlada nöbetçi olan rütbeliler bu yemekten yerler. Ha bu olması gerekendir normalde ama rahatlıkla da delinir. Örneğin o gün nöbetçi değilimdir ama çaktırmadan karavanadan yemek istiyorsam askere söylerdim bana da bir tepsi getir, soran olursa nöbetçi komutana götürüyorum de derdim, çocuk iki tepsi alır gelirdi birini bölük astsubayına birini bana.

Ha şunu yazmayı unutmuşum, askeri gazinoda veya sosyal tesislerde envai çeşit yemek vardır elbette. Kendi paranla dilediğini yiyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 7 Nisan 2020; 18:33:0 >

• kortekes kullanıcısına yanıt
    Kim demiş onu hocam tüm yemekler süper çoğumuzun evinde pişmeyen yemekler pişiyor ve bir çok askeri birlik de hazır yemek almaktadırlar . İnanmayın böyle şeylere 10 numara yemekler çıkyor

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Askerlik hayatı ilgi çekici hocam ama ben rütbeliler için vip bir yemekhane beklerdim.

• Her yerde et var onu geçtim de etteki vitamin ne? Zaten nohut da et kadar protein içeriyor.

• Her yemekte et olur ama çoğu yemeği yiyemezsiniz. En azından benim askerliğimde öyleydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Böyle bir şey yok. Askeriyenin yemekleri zaten kalori hesabı olarak hesaplanır ve Mili Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir. Protein ağırlıklı olması gerektiğinden et yemekleri sıkça çıkar, bu olmazsa tavuk olur. Her gün süper yemekler var demiyorum ama genel olarak askeriye yemekleri her zaman idealdir. Bu benim fikrim.

lol , sen askerlik yapmadın galiba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:1:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.