Şimdi Ara

Askerliği nasıl erteleyebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 20 yaşında bir kardeşinizim.Okuluma devam etmek istemiyorum ve 1 yıl daha hazırlanmak istiyorum ama askerlik sorun olarak karşıma çıkıyor.Sorularıma cevap verirseniz memnun olurum.Şimdiden teşekkürler...

1-Kayıt dondurursam askerlik ertelenir mi?
    Bu durum olmazsa derse kayıt olup gitmemeyi düşünüyorum ama burda bir sorun var 2.dönem okuldaki ilk sınavlara girdim 2.sınavlara girmedim.(çünkü 1.dönem notum düşüktü 1.75 hemde 2.dönem iyi bir şekilde toparlanamadım).Bizim ünide 1.50 not un altında öğrenciler tekrar ediyor.Bu bir sorun olur mu.Araştırdıkalrıma göre kayıttan itibaren 7.yıl içinde bir sıkıntı olmuyormuş.Lütfen yardım edin

• hocam e devletten sorgulasana bi ne yazıyor?
    edit: uniye kayıtlı iseniz otomatik tecilli yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F7R -- 22 Ağustos 2018; 23:9:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye donduruyorsun ki okumak istemiyorsan hiçbir şey yapma okul devam etsin. birkaç yıl sonra kıytırık az puanlı bir bölüme gir yine tecil olsun. askere gitmemek için sınava giren var zaten hükümetin bir açığıdır okuldan doşayı tecil ettirmek.

• Paul Muaddib kullanıcısına yanıt
    öğrencilik pasif olunca tecil bozuluyormus galiba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5462BC1B1

öğrencilik pasif olunca tecil bozuluyormus galiba.
    yoo ben pasifim ama e devlette 2021 e kadar tecilli gözüküyorum
    benim arkadaşım 7 yıldır okula gitmiyor hala tecilli
    öğrencilikten çıkmazsan bozulmaz pasif olsanda yine öğrencisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 23 Ağustos 2018; 19:45:36 >
  • Paul Muaddib kullanıcısına yanıt
    Hocam o nasıl oluyor belli bir süreden sonra yani iki senelik ise 3.4. Seneye ve sonraki senelere uzadığında sonradan uzama olduğu için tecil kaydı yenileseniz bile okuldan kağıt alıp askerlik şubesine götürmek zorundayız diye biliyorum ben öyle kayıt yenilsek bile kağıt almadan okul otomatik tecil yapıyor mu?
    7 senedir pasif ise nasıl tecilli birde onu anlayamadım kafam karıştı biraz açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 23 Ağustos 2018; 22:59:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FallenDemon

Hocam o nasıl oluyor belli bir süreden sonra yani iki senelik ise 3.4. Seneye ve sonraki senelere uzadığında sonradan uzama olduğu için tecil kaydı yenileseniz bile okuldan kağıt alıp askerlik şubesine götürmek zorundayız diye biliyorum ben öyle kayıt yenilsek bile kağıt almadan okul otomatik tecil yapıyor mu?
    7 senedir pasif ise nasıl tecilli birde onu anlayamadım kafam karıştı biraz açıkçası
    ben 2016 da 2 yıllık bölüme kaydoldum ancak hiç gitmedim. dediğin gibi olsaydı bugünlerde okulumun iki yılı bittiği için askerlikten kağıt gelirdi ama gelmedi ve hala 2021 e kadar tecilli gözüküyorum öğrenciliğini sen sildirmezsen kimse silemez (25 yıl sonra kendiliğinden silinir diye bir yerde okumuştum) 2021’e geldiğim zaman büyük ihtimalle üniversitem hala devam etmiş olur ancak tecil süremin bittiği zamana denk gelirse askere çağırırlar mı bilmem. şimdi ben okumayı düşünüyorum ama okumasaydım 2020 de tekrar sınava girerdim 4 yıllık bir bölüm yazardım sonra yine keyfime bakardım taki bedelli çıkana kadar 7 yıla kadar bedelli gelmez

aslında devlet böyle yapanlara göz yumuyor çünkü vasıfsız asker demek vergisini ödemeyen ve devlete yük olan vatandas demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Muaddib

ben 2016 da 2 yıllık bölüme kaydoldum ancak hiç gitmedim. dediğin gibi olsaydı bugünlerde okulumun iki yılı bittiği için askerlikten kağıt gelirdi ama gelmedi ve hala 2021 e kadar tecilli gözüküyorum öğrenciliğini sen sildirmezsen kimse silemez (25 yıl sonra kendiliğinden silinir diye bir yerde okumuştum) 2021’e geldiğim zaman büyük ihtimalle üniversitem hala devam etmiş olur ancak tecil süremin bittiği zamana denk gelirse askere çağırırlar mı bilmem. şimdi ben okumayı düşünüyorum ama okumasaydım 2020 de tekrar sınava girerdim 4 yıllık bir bölüm yazardım sonra yine keyfime bakardım taki bedelli çıkana kadar 7 yıla kadar bedelli gelmez

aslında devlet böyle yapanlara göz yumuyor çünkü vasıfsız asker demek vergisini ödemeyen ve devlete yük olan vatandas demek

Alıntıları Göster
    Bende 2014 te iki yıllık bir programa kayıt yaptırdım ama sonra 2016 nın ikinci çeyreğinden sonra gitmedim.Kaydım hala gözüküyor okulda pasif öğrencilik statüsündeyim ama öğrencilik hakkım devam ediyor.Aynı zamanda okurken Anadolu Üniversitesine kayıt yaptırmıştım.İkinci Üniversite olarak şimdi ben yakın zamanda kaydımı diğer okuldan alıp Anadolu Üniversitesine devretmeyi düşünüyorum tecil durumunu yani onların yürütmesini istediğim için kaydımı silmeyi düşünüyorum.Diğer türlü diğer okula git kaydını yenile para öde kağıdı al geri askerlik şubesine var uzun iş olacak işten izin almak vs vs her dönem sıkıntılı olucak.O yüzden komple bulunduğum şehire alıp buradan yönetilsin istiyorum.Tecilim 2019 Aralık son Geçen sordum zaten nasıl olacağını okulla ilişiğinin kesildiğine dair belge ile ve askerlik durum belgesi ile başvurmanız gerekmektedir dediler.Askerlik durum belgesinide Askerlik şubesinden alıp başvurucaksınız dediler ama ben E-Devletten de alınabildiğini düşünüyorum açıkçası.Bu sene yada önümüzdeki sene ortası bunu yapacağım aradan çıkaracağım diğer türlü iki tarafa da para yatırmış olacağım yoksa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.