Şimdi Ara

Askerlik hakkında bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askere ne zaman giderim bilmiyorum. Belki seneye belki 4-5 sene sonra ama merak ettiğim bir şey var.

Alerjik astımım var. Çim, polen, toza karşı alerjim var. Hele sigara kokusu duyunca çok kötü oluyorum. Yıllar önce düzenli aşı dışında hiç ilaç kullanmadım. 30-40 saniyeden fazla koşamıyorum hemen nefesim kesiliyor, 5 dk. dinlenmeden duramıyorum

Bunun için rapor almak istersem tecili bozdurunca mı almam gerek yoksa tecil dururken tüm rapor hastalık vb. işlemlerini halledip tecili öyle bozdurabilir miyim?

Ayrıca bu raporu almak kolay mı? Askerlikte bana ne gibi faydası olur? Askere gidenler varsa belki benim gibi hasta olanlara denk gelmişlerdir yorum yaparlarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 9 Şubat 2019; 1:58:7 >

• Bende seyi sorcaktim askere silahımızi kendimiz getirebiliyoz mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    ruhsatlı ise almıyorlarmış ruhsatsız olması lazımmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle rapor alın gidin yoksa sıkıntı yaşarsınız. Her "benim şu hastalığım var" diyene ayrıcalık sağlamıyorlar. Herkes ne yapıyorsa sana da onu yaptırıyorlar o yüzden rapor çok büyük önem taşıyor. Zaten aşı olmadan önce veya zorlayıcı eğitimden önce şu, bu raporlu olan var mı diye soruyorlar. Sigara olayına gelince, ne kadar milletten uzak durursan dur elbet kapalı mekana giriyorsun ve onlarca, yüzlerce sigara içen adamın nefesi zaten kapalı ortamı duman altı gibi bir kokuya neden oluyor. Benim astımım yok ama ben bile boğulacak gibi oluyordum. Normalde günde 3-5 sigara içen adam orada paket paket içmeye başlıyor. Eğitimdeki yürüyüş ve koşular başta zorlasa da zamanla ciğerlerini açacaktır diye düşünüyorum ancak dayanamayacak gibi hissettiğin anda kendini belli etmen, raporlu olduğunu hatırlatman lazım. Bu arada her ne kadar raporlu olursan ol komutanlar senin zorlandığını, kötüleştiğini görmeden ayrıcalık sağlamayabilir (benim gittiğim yer bir bakıma öyleydi) o yüzden ilk zamanlar biraz sabırlı olman şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• iamburak kullanıcısına yanıt
    Valla hocam sokakta bile en ufak duman gelse öksürmeye başlıyorum. Biri yanımdan geçse hemen nefes almayı kesiyorum. 10-15 saniye dayanıp ya karşıya geçiyorum ya da adamın önüne geçiyorum. Sigara içip koğuşa gelenler varmış, halimi düşünemiyorum gidince

OKB gibi takıntılarım da var. Hep gelecekte ne olacak vb. olayları düşünüyorum, yeri geliyor uyuyamıyorum sırf bu yüzden

Edit: takıntılı durum için doktor teşhisim yok ama her zaman takıntılıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 9 Şubat 2019; 2:39:17 >
  • Takıntı- anksiyete için doktora gönderir ve ilaç kullanmak zorunda kalırsam o da sıkıntı.

İlaca alışır bağımlısı olursam her zorlukta ilaca koşarım, o daha kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: phorever

Valla hocam sokakta bile en ufak duman gelse öksürmeye başlıyorum. Biri yanımdan geçse hemen nefes almayı kesiyorum. 10-15 saniye dayanıp ya karşıya geçiyorum ya da adamın önüne geçiyorum. Sigara içip koğuşa gelenler varmış, halimi düşünemiyorum gidince

OKB gibi takıntılarım da var. Hep gelecekte ne olacak vb. olayları düşünüyorum, yeri geliyor uyuyamıyorum sırf bu yüzden

Edit: takıntılı durum için doktor teşhisim yok ama her zaman takıntılıyım
    Emin ol askerde takıntı aklına gelecek en son şey oluyor Şahsen psikolojim bozukken gittim orada toparladım. Ne kadar zorlanırsan zorlan kafan çok rahat oluyor çünkü geleceği düşünmüyorsun. O an oradaki psikolojin sürekli anlık olarak işliyor. O anın ve ortamın verdiği bir etki oluyor. Ben burada bazı insanlara ve onlarla konuşmaya bağımlıymış, iletişim kuramazsam kötü olurum gibi hissederdim, oraya gittiğimde telefonu açıp konuşasım dahi gelmiyordu düşün. Orada özleyeceğin tek şey evdeki rahatlığın oluyor. Kaygılandığın tek şey ise bugünü sakatlık çıkmadan bitirebilecek miyim oluyor Evdeki gibi derin düşüncelere dalma, içinin kararması durumu yok yani. Ne ortam ne de psikolojin ona imkan tanımıyor Kafanı dinlemek ve şuanda ki sevmediğin hayatından uzaklaşmak, şu anki durumları kafandan komple silmek istiyorsan askerlik bunun için gidebileceğin en iyi yer. Bambaşka birine dönüşüyorsun orada. Temizlik takıntın varsa gidiyor, insanların tavırlarına karşı takıntıların varsa onlar da gidiyor, konuşamama, kendini ifade edememe gibi bir durumun varsa o da gidiyor. Tamamen arınıyorsun günlük yaşantındaki sıkıntılardan Çünkü ortam seni buna zorluyor ve bir süre sonra herkesin aynı şeyi yaşadığını görüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 9 Şubat 2019; 3:10:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Siz nerede yapmıştınız askerliği? Üniversite mezunları sınır karakollara ya da çatışma alanlarına gönderiliyor mu acaba merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 9 Şubat 2019; 3:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phorever

Siz nerede yapmıştınız askerliği? Üniversite mezunları sınır karakollara ya da çatışma alanlarına gönderiliyor mu acaba merak ediyorum
    Çanakkalede yaptım hocam. Yüksekokul mezunuyum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İyimiş hocam. Bu sene benim 4 yıllık lisans bitecek gibi. Yüksek lisans yapsam askerliğin batı ya da orta bölgelere çıkma ihtimali artar mı acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.