Şimdi Ara

Askerlik ile ilgili bakarmısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim bir arkadaş var usta birliğindeydi çocuk daraldığı için 10 gün izin kullanmış normalde 1 hafta istemiş ama komutanı 10 gün vermiş kafanı topla gel diye bu arkadaş şuan da 3 aydır burda gitmedi askere 10 izin aldı ama 3 aydır burda ilk günlerde komutanı devamlı aramış telefondan mesaj atmış sonrasında bırakmışlar aramayı falan şuan bu arkadaş gitmek istiyor bitirip geliyim diyor ama korkusu var komutanlar bişey yapar ceza verirler diye bu arkadaş ne gibi ceza alır gittiğinde ne görür orda ? Ordayken RDM dosyası varmış ve izin kullanmadan 1 hafta önce orada psikiyatri komutanla görüşmüş komutanıda hastane sevki vermiş ordada ilaç vermişler kullan diye bunlardan dolayı anlayışlı karşılarlar mı ? Arkadaşın forumda üyeliği olmadığı için ben sormak istedim kendisine ileticem burdan aldığım bilgileri daha önce yaşayan yada bilen varsa cevaplasın lütfen.

• Firari olmanın hapis cezasına kadar yolu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep bi arkadaşım oluyo niyeyse

• Gitsin 2 nara atsın beni afrine gönderin orada çarpışacağım diye, affedilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

Hep bi arkadaşım oluyo niyeyse

Dostum yalan konuşacak halim yok adam rica etti bende sorayım dedim ne var bunda ? Ayrıca bu konuyu bana 2 gün önce söyledi ve sormamı rica etti komutanıyla telefonda görüşmüş adam bir an evvel gel fazla ceza almazsın gelmediğin kadar fazla yaparsın kendi ayağınla gel yakalanıp yaka paça getirirlerse daha çok suçlu olursun demiş zaten gidecek hazırlık yapıyor sadece sorarmısın dedi bende kırmadım buraya konu açtım.
  • Acil birliğine gitsin komutan onu hastaneye yollar askerlikle ilişkisini keserler.

• Askeri Ceza Kanununun 66. Maddesi’ne göre 1 yıl ile 3 yıl arasında bir hapis cezası uygulanacaktır. Askeri mahkeme tarafından verilen hapis cezasının süresi askerlik hizmetine dâhil edilmemektedir kişi hapis cezası süresini bitirdikten sonra askerliğine firar ettiği günden itibaren başlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukat var mı iş ile ilgili
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acemei asker orduya yuk oldugu icin onemsemezler.

Aksi durumda ordu tavsan deliginde bike bulur.

Acil sekilde amirini arayip durumu hatirlatsin.

Aram iyi deyip sallamasin.

Tayin durumunds yerine kafadan kirik biri gelip durumu anlarsa afrine degil yemene gitsen affetmez..

• cezaevine girme ihtimali var gidip teslim olmadan önce arayıp konuşsun belki insaflı bi komutana denk gelirse idare edilebilir yoksa işi zor kafadan 3 4 senesi yandı onun.
  • Bisey olmaz hatta Disko ya goturler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben sordum abi ben komutanı aradım konuştum gelicem dedim dedi komutanı fena biri değilmiş heralde tamam daha fazla uzatmadan gel demiş en kötü disiplin cezası yada gelmediğin kadar askerlik yaparsın demiş bu zaten o konuşmadan sonra gidicem dedi normalde gitmiycekti heralde komutanıyla konuşunca rahatladı sanırım ben yazdığınız cevapları ona okutacağım ama hapis falan olacağını sanmıyorum adamlar 30 yaşında gidiyor askere okuyorum diye kandırıp devamlı tecil ediyolar onlar ceza almıyor bu arkadaş mı alacak ? Benim usta birliğinde 35 yaşında adam vardı adam acemilik bitince dağıtım izninde evine gitmiş bidahada hiç gitmemiş askere senelerce kaçmış araç kullanmamış ehliyeti olduğu halde yakalanırım diye hiç hastaneye gitmemiş ama bi gün polis çevirmesine takılmış hiç ummadığı yerde öyle yakalanıp gelmişti o bile ceza almadı normal devam etti askerliğine ben sanmıyorum 1-3 sene arası hapis cezası alacağını adamlar yakaladıkları teröristlere bu kadar kötü davranmıyor kendi askerine mi davrancaklar ? Ayrıca şuda var komutanı ile babasıda görüşmüş bana böyle demişti komutanı o bizim evladımız askerimizi çöpe atacak halimiz yok bir an evvel gelsin demiş bu konuşmada böyle geçmiş ben dediğim gibi yorumları birazdan arkadaşı çağırıp okutacağım.Teşekkürler yorumlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvb

Acil birliğine gitsin komutan onu hastaneye yollar askerlikle ilişkisini keserler.

Ya normalde bu ordaki psikolog komutanla devamlı görüşüyomuş komutan bunda sıkıntı gördü ki hemen hastane sevki vermişler sorun olmasa göndermezdi hastaneye diye düşünüyorum.Hastanede ise ilaç vermişler bunları kullan diye ondan sonrada zaten izin kullanmış 1 hafta istemiş ama 10 gün vermişler buda 2-3 aydır gitmemiş hiç şimdide bana danıştı işte bende konu açarak sormak istedim o dediğin gibi hastaneye yollayıp askerlikle ilişkisini keserler derken ne demek istedin tam olarak anlamadım da çürük mü verirler diyosun yoksa ceza falan mı ? Zaten çağırıcam arkadaşı bu yorumları okutacağım.
  • Hastaneye gönderirler heyet çürük verirse askerliği biter.

Çürük vermezse askerlik devam eder.

Biriken günlerin cezasıyla beraber yapıp askerliğini bitirir.

Yada cezasız gelmedi gün kadar askerliği uzar.

Şunu söylim askerlikten ölüm harici kaçış yok.

Gitsin birliğine. Bitmicek gibi gelsede insana ömürler bitiyor yıllar bitiyor.

• Oraya gidince ne göreceğini bence biz söylemeyelim, kendi tahmin etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbvb

Hastaneye gönderirler heyet çürük verirse askerliği biter.

Çürük vermezse askerlik devam eder.

Biriken günlerin cezasıyla beraber yapıp askerliğini bitirir.

Yada cezasız gelmedi gün kadar askerliği uzar.

Şunu söylim askerlikten ölüm harici kaçış yok.

Gitsin birliğine. Bitmicek gibi gelsede insana ömürler bitiyor yıllar bitiyor.

Bunu biraz korkutan olmuş ondan gitmek istemiyor birazda insanlık dışı olayları yaşamış oda biraz etkili gitmemesi için ama gidicem diyor yorumları okudu fikri değişmedi gidicem dedi tabi dediğin gibi ömür geçiyor ama böyle insanlar için emin ol zor geçiyor çok sıkıntı çekti yıllar önce neyse bakalım gitsin durumu anlatır bana telefon ile ne yaşarsa artık.

• disko disko partizani
  • eski bir askerlik anım geldi yüksekovada askerlik yaparken 1997 de sorunlu bi çocuk devamlı izin alıp firar yazılıyordu bi gün yine yok şöyle ailelevi sorunlarım var v.s uzmandan yardım istiyo uzmanda bak sana kefil olurum firar yazılırsan elimde kalırsın demiş bu söz diyor tabiki yine firar yazlıyor 1 ay sonra paketleyip gönderdiler çocugu uzmanda ilk gece nöbette çocugu bacagından vurmuştu
  • Cilelerin hertürlü kışını yaşadım ondandır duygu dolu nasihatlarım ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.