Arkadaşlar merhaba 1 yıl erteleme almıştım haziran başında 1 hafta önce karakoldan ifadeye çağırdılar şimdi de ceza davası açılmış, iddaname yazılmış ama duruşma günü henüz belli değil ne yapmak gerekir acaba |
Askerlik kilo sınırı (371. sayfa)
-
-
hep yüksek kilolar yazılmış ancak düşük kilodan muaf olan var mı aranızda ? anladığım kadarıyla boy-28kg gibi bir formülü var ancak bu kilo alır diye hemen seneye muayeneye mi çağırıyorlar yoksa yüksek kilo gibi direkt çürük veriliyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi villager -- 5 Ağustos 2024; 13:54:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Madde 32 kısmını okuyunuz. Sanırım o kısım sorunuza cevap niteliğinde.
www.mevzuat.gov.trMevzuat Bilgi Sistemihttps://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20169431&MevzuatTur=21&MevzuatTertip=5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osos11 -- 5 Ağustos 2024; 17:26:9 > -
hocam attığınız linke denk gelmiştim ancak öğrenci diyor sanmıyorum ki zorunlu askerlik için geçerli olsun ?
son edit: kastettiğiniz madde 32 bayağı aşağıdaymış erler de dahil edilmiş. teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi villager -- 5 Ağustos 2024; 17:55:28 >
Benim başıma geldi. Askerlik şubesi zaten 3 ertelemeyi sisteme giremiyor. Sana muaf verecekler. Dağlık kuruluna tekrar gideceksin ben gittim. 33b çıktı heyete gel yarın muaf dediler
uyapa süre formu eklemişler
konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim
-
Yoklama kaçağı falan olmuşsan para cezası olabilir.
Tutanak tutulmuşsa 15 günü geçirmişsen yoklama işlemleri için ondan dolayı olabilir. Erteleme de bi usulsüzlük olabilir. Git karakola ver ifadeni vakit kaybedeceğine burada kuru bilgiyle olmaz sonra yakalanman falan çıkmasın
genel de erteleme veriyor 3. Son yılın karar yılı ya savaşta barışta elverişli değildir der, ya barışta elverişli değildir der yani olası savaşta gidersin. Sınırda veya altındaysan elverişli verir komando,subay, sözleşmeli er falan olamazsın kilo vermedikçe
karakoldan ifade sonrası 1 hafta içinde dava açıldı.
bugün iddianame kabul edilmiş 10. aya ön inceleme duruşması verilmiş
ihtarname tebliğ edilecek
-
Usulsüzlük mü var erteleme de yoksa tutanak tutulduktan sonra 15 günü geciktirip mi gittin şubeye neyi inceleyecek. İnceleme verdiyse artık kurul ve şube arasında geçer sonrasında sana karar bildirilir
Ne 6 ay ne bedelli 33-b vatan borcu ödendi. İlkte sadece 1 kilo fazla çıktım yalvardım ama yapacak birşey yok dediler. 3. Bu 6 ay yapın bu kepazeliği çekmeyin daha iyi
Buna cevap verilmemiş sanırım ama söyleyeyim. Muafiyet, çok spesifik hastalık sebepleri dışında ne özelde ne de memuriyette hiçbir engel teşkil etmez. Ha özelde işveren kıllık yapabilir, böyle bir durumu da ispatlayabiliyorsanız zaten direkt dava açın. Birincisi, yasal olarak zaten sizden toplum sağlığını etkileyebilecek yahut iş güvenliğine konu olabilecek potansiyel hastalıklar dışında sağlık bilginizi sorgulayamaz(işe girişteki sağlık raporu bunun için zaten), ikincisi ise, eğer sizin muafiyet nedeniniz örneğin iş gereği fiziki bir engel vs. değil ise anayasaya göre ayrımcılık suçu kapsamına gireceğinden ilgili yer yahut kişi ceza alır.
-
Biri kilo ile ilgili yönetmeliği atabilir mi ?
-
Madde 32 kilo eksikliği için.
Madde 33 kilo fazlalığı için.
Dökümanın ortalarında bulunan Madde 32 ve 33'e bakmalısınız.
www.mevzuat.gov.trMevzuat Bilgi Sistemihttps://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20169431&MevzuatTur=21&MevzuatTertip=5 -
Merhaba. 2. muayeneye giderken yoklama kaçağı nedeniyle önceden açılan mahkeme sonucu kesinleşen hapis cezası varsa erteleme verirler mi acaba?
Konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
-
ceza ayrı bir şey askerlik ayrı. Askerlikten aldığın ertelemenin cezana etkisi olmaz. Yoklama kaçağına da hapis cezası verilmez sana tutanak tutulmuştur gitmemiştirsin.
Sağolum hocam 4 ay sonra 2.kontrole gideceğim birincisinde 115 - 183düm erteleme alım şimdi 135im muaf olur muyum acaba komple ?
Link açılmıyor bu arada .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkovic -- 11 Ağustos 2024; 7:24:39 > -
Bu tamamen doktorun elinde. Uğraşsın diye çağırıyıorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralragnarok -- 11 Ağustos 2024; 14:0:56 >
Linki mesajdan kopyalayın. Tıklayınca açılmıyor hakkaten. Adres bozuluyor.
-
Kaç tutanak tutulmuştu size? Yoklama kaçağı olarak ceza alan yada mahkeme açılan hiç duymadım çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X