Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.516
Cevap
122
Favori
1.008.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 33D1 verdiler, başka yapmam gereken işlem yok herhalde bundan sonra(şubeye gitmek vs )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ben 2 ay sonra 3. işleme gireceğim 4cüye uzama şansı var mı yoksa 3 son mu 140 kiloyla 2 kere erteleme aldım boy 190

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Molllıoo M kullanıcısına yanıt

Mevzuata göre üçüncü muayenede şartlar sağlanıyorsa muafiyet kararı verilmek zorunda. Dördüncüye uzama gibi durum mümkün değil.

.....

MADDE 18- (1) (Değişik: 22/9/2017 - 2017/10844 K.) Geçici hastalıkları olan yükümlü, erbaş ve erler hakkında, hastalıkları geçinceye kadar veya sekel haline gelinceye kadar sevk geciktirmesi, ertesi yıla bırakma veya hava değişimi işlemi yapılır. Ertesi yıla bırakma, sevk geciktirmesi ve hava değişimi süreleri ilk işlem tarihinden itibaren aynı tanı ve kararlı hastalıklar bakımından üç yılı geçemez. Sabitleşmiş hastalıklarda üç yıllık süre beklenmeden Hastalıklar Listesine göre kesin işlem yapılır.

.....

•  Askerlik kilo sınırı

Arkadaşlar bu süre dolunca mı gidicem yoksa süre dolmadan önce mı gidicem

Bu süre dolunca 8 ay olmuş olucak bilmiyorum süreyi uzatırlarmı 4 ay daha yoksa sene sonu ikinci işlem için gider miyim

• Hagajaaj H kullanıcısına yanıt

Süre dolmadan önce gidin yoksa kaçak durumuna düşersiniz.

• mrmontag M kullanıcısına yanıt

Tam olarak ne yapmam lazım kaç gün önce gitmem lazım ve direk aile hekimine mi gitmem lazım yoksa askerlik şubesine mi

• Molllıoo M kullanıcısına yanıt

o kilo ile direk muaf vermeleri lazım hangi hastaneye giiyorsunuz

ben şimi 4 ay sonra 2.kontrole gideceğim birincisinde 1.85 119 dum galiba 2. için 135 civarıyım muaf vermesi gerekmez mi ? doktora mesaj atıp önden sorsam

E-devlet'inizde yazdığı üzere 31 aralık 2024'ten önceki bir tarihte gidip işlemlerinizi başlatmanız gerekiyor. Yani hemen şimdi gidebilirsiniz, ki şimdi gitmeniz sizin için daha iyi olur, çünkü ertelemenin ne anlamı var?

İkinci olarak askerlik şubesine gitmeniz lazım sanırım, ilk kontrolde ben önce e-devlet'ten başvuruyu yapıp aile hekimine gitmiştim o da beni hastaneye sevk etmişti. Ama ikinci ve üçüncü kontrollerde yanlış bilmiyorsam ilk önce askerlik şubesine gidilip işlemler oradan başlatılıyor.

Ayrıca kütüğünüzün bağlı bulunduğu askerlik şubesini telefonla arayıp ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Numarası gönderdiğiniz ekran görüntüsündeki sayfanın en altında yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 3 Eylül 2024; 16:45:52 >
  • Furkovic kullanıcısına yanıt

Kesin bir şey demek mümkün değil. Şu kiloya kesin muaf alırım diye bir durum yok. Başlıkta önceki yazılanlara bakarsanız +66 kiloyla ikinci kontrolde erteleme alan birisinin yazısı var. Yani muaf alacağım diye ümitlenmeyin, yönetmelikte ikinci kontrolde muafiyet verilebilir diye bir şey yazmıyor ama bazıları muaf verebiliyor. Şansınıza artık ne gelirse. Eğer muaf vermezlerse 30 gün içinde rapora itiraz edin belki bir şey çıkar. En kötü ihtimalle zaten üçüncü kontrolde muafiyet verilecek her türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 3 Eylül 2024; 16:50:46 >

Aslında benim tam bir senem dolmadı daha 4 yada 5 ay falan oldu şuan gitsem alırlar mı bilmiyorum ikinci kontrol için

• Levspront L kullanıcısına yanıt

boy kilo hangi hastane ve kaçıncı gidişiniz

İlk kontrolüm 4 - 5 ay önce yapıldı diyorsunuz fakat, e-devlet'inizde gözükene göre kontrol yapılmamış. Yani büyük ihtimalle kuruldaki rapor e-devlet'e işlenmedi, hemen hastaneyi ve askerlik şubenizi arayıp durumu soruşturun.

Mesela benim e-devlet'imde; Yoklamanızın başlamasına X gün kalmıştır, yoklama işlemleriniz X tarihine kadar ertelenmiştir yazıyor. Sizinkinde öyle yazmıyor. Belli ki bu sene muayenenizi olmuşsunuz fakat verilen rapor e-devlet'e işlenmemiş. Bir an önce dediğim gibi önce askerlik şubesini arayıp durumunuzu anlatın ve sonra hastaneyi arayın veya direkt gidip durumu soruşturun.

Son olarak, ilk sorunuzda biraz yanlış anlamışım onu da düzelteyim. İlk kontrolünüz 4-5 ay önce olduğu için ikinci kontrolünüz doğal olarak rapor tarihinden 1 sene sonra olacak, yani şu an için ikinci kontrol mümkün değil. Siz şu anda ilk kontrol sonucunuzun e-devlet'e işlenmesi için askerlik şubesi ve hastane ile iletişime geçmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 4 Eylül 2024; 3:6:22 >

• Marikruz kullanıcısına yanıt

Merhaba, ben de ilk muayenemi bilkent'te oldum ve erteleme verdiler. Yakında ikinci muayenem olacak. Siz rapora itiraz ettiniz mi? Ettiyseniz sonuç ne oldu, sizi farklı bir hastaneye mi yönlendirdiler tekrar muayene için yoksa direkt dosya üzerinde mi inceleme yaptılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 4 Eylül 2024; 3:44:4 >
  •  Askerlik kilo sınırı

İkinci kontrolde erteleme alınması durumunda SYY 15. Madde'ye dayanarak itiraz etmek mantıklı olur mu? Özellikle 33d dilimine giren 41+ arkadaşların 1 yıl içinde sağlıklı bir şekilde o kadar kilo vermesi mümkün olmadığı için, buna dayanarak itiraz etmeleri mantıklı olur diye düşünüyorum.

Yok hocam sağlık kurulu raporu düştü e-devlet e ertesi seneye bırakılmış yazıyor eğer ben yanlış görmediysem 3 bittiğinde geri bir ay eklendi tam Emin değilim ama yanlış görmediysem bu ay bitince bakıcım geri bir ay geri yüklenmiş mı eğer geri dört aya çıkmasa arıycam şubemi veya hastaneyi

İtiraz etmedim bilgim yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam benim de bir sorum olacak temmuz 2017'de üniversiteden mezun olduktan sonra yoklama kağıdı geldiği için askerlik şubesine gitmiştim ağustos 2017'de yüksek lisansa baslayınca tecilim oldu daha sonra o okuldan ayrıldım 2021 aralıkta acemi birliğim belli olmuş ama ben o sırada tecilliydim aralık 2024'e kadar. Şimdi mezun oldum ve askerlik durum belgemde 19 eylüle kadar ilişkisi yoktur diyor ama aralık 2021'e kadar sevk basvurusunda bulunun yazıyor ben hayatımda muayeneye bile girmedim kilo sınırının da üstündeyim benim ne yapmam gerekiyor. Tecilliyken de 2021 yılındaki bu sınıflandırma sonucum görünmüyordu edevlette hatta 1 ay önce bile görünmüyordu dün tesadüfen gördüm.

• 2.Muayanemi aynı ile farklı bir ilçede olabilir miyim yoksa illaki nüfusa kayıtlı oldugun ilçe mi lazım

• merhaba 2. İşlem için kurula girdim erteleme aldım fakat e devlete düşen raporda kaçıncı işlem (bilgi fişine göre) kısmında 1. İşlem yazıyor. Ne yapmam lazım bilgisi olan varsa yazabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.