< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 14 Ağustos 2024; 2:35:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik kilo sınırı (372. sayfa)
-
-
2 tutanak tutuldu
idari para cezası kesildi
para cezası kesinleşti ve ödedim
para cezası kesinleştiği için mahkeme açılmış
-
2 seçeneği var erteleme veya muaf. Uğraşmanı isterse erteleme verir. İtiraz edersen şehrine en yakın il devlet hastanesine gönderir. 2. De muaf vermek zorunda değiller gittiğin hastane de erteleme verebilir. Sonuca bağlaması gereken işlem 3. dür. Yani ertelemeye itiraz edersen gider başka hastaneden de büyük ihtimal erteleme alırsın. O kiloyla elverişlidir zaten diyemezler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler. Bu kilolarda büyük ihtimalle muafiyet verme yoluna gidilmiyor mu? Daha önce okuduklarıma göre ilk kontrolde genellikle kiloya bakılmaksızın eğer şartları sağlıyorsa erteleme verilirken, ikinci kontrolde ise çoğunluğun muafiyet aldığına dair bir kanaat oluştu bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 14 Ağustos 2024; 17:12:8 >
Hocam erteleme verirler mi vermezler mi bilmiyorum ama 2 seçenek oluyor mahkeme sonucu, ya hapis cezası yada para cezası.
Mahkemede hakime maddi durumunuzun olmadığını, eve sizin baktığınızı, evin kira olduğunu söylediğinizde para cezası vererek kapatıyor dosyayı %99 sizin yaştan dolayı hapis cezası vermiş olabilir gitmeniz için ekstra baskı uygulanıyor diyelim buna. Hakim hapis cezası versede bunu minimum tutardan düşürebileceği kadar düşürüyor zaten. (eğer gitmeme sebebi olarak ülkeyi sevmiyorum vs gibi saçma sapan şeyler söylenmediği sürece)
Muhtemelen en fazla 1-1.5 ay içerde durursunuz girseniz bile ama süreç size gelen bildirimlerle netleşir sizin gibi mahkeme açılan çok fazla kişi yok o yüzden bilgi de kısıtlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 20 Ağustos 2024; 13:41:3 >
Benim sorunum yüksek kilodan değil zaten ama tecili bozup göreceğiz artık ne oluyorsa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba geçen sene 29 eylülde 33C ertesi yıla bırakma aldım bu sene eylülde dolduğu gibi yoklamaya gitmek zorunda mıyım yıl sonuna kadar yoklama işlemlerimi doldurmam için süre tanınacak mı? Dgs sonuçlarını bekliyorum malum daha açıklamadılar, dgs ile yerleştiğimde tecil edilecek fakat zaman yetişecek mi? Bilgisi olanların yardımlarını rica ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar, ikinci kontrolde 41+ kilo fazlalık (33d) olması durumunda mevzuata göre muafiyet verilmesi gerekmiyor mu? Yoksa kurulun inisiyatifine mi kalmış?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 23 Ağustos 2024; 1:13:48 >
33d direk muaf mı oluyor,muaf vermesi lazım benim kontrolde ocakta şuan boy 1.85 kilo 131 gün sayıyorum ilk gittiğimde 118 idi yönetmeliğe bakıp 1 sene erteleme veri
-
benim duyumuma göre 125 üstü muafiyet oluyor . Geçmiş mesajlarda 125-130 olup benim kilolarda muaf olan var. Ayrıca gözlerimdde 6 , 6.5 numara onlarda tam sınırda doktora onu da belirteceğim.
82 + 31 = 113
82+ 41 = 123 şeklinde.
-
Mevzuatta belli bir kilo üzerine muafiyet verilir şeklinde bir ifade olmadığı için doğru değil maalesef. Kilo fazlalığı hesaplanırken 82'den hesaplanmıyor. Üst limit olarak 30 kilo ekleniyor. yani 82 + 30 = 112. Bu demektir ki 185 cm olup 112 kilo ve altında olan birisi askerliğe elverişlidir raporu alır her türlü. 112 üzerine ise erteleme veya muafiyet verilir duruma göre.
.....
madde 33 – (değişik : 30/1/1997 - 97/9106 k.)
a) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.
b) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.
not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
c) 33. maddenin a, b ve d dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
d) 1. boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
.....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
mersin şehir hastanesi
Merhaba, dün ilk kontrolüm için hastanede boy-kilo ölçümü yapıldı ve boy 185, kilo 143 çıktı. Öğleden sonra heyete çıktım, yalnızca kimliğime bakıp, sonucu e-devletten görürsün diye çıkardılar.
Sonuç e-devlete düşmüş ve karar olarak sonraki yıla erteleme yazıyor. Yalnız şunu fark ettim ki rapora kiloyu 143 yerine 121 yazmışlar. Bu muafiyet yerine erteleme vermek için bilerek yaptıkları bir şey midir yoksa oraya gerçek kiloyu yazsalardı da sonuç değişmez miydi? Sizce rapora itiraz etmeli miyim?
-
Geçen perşembe heyete girdim. Boy kg 194-144 ilk seferden muafiyet verdiler.
hocam muafiyeti direk alırsın o kiloya girdiğiniz hastahane hangisi ?
-
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
Az önce hastaneyi aradım durumu anlattım, şu anda kurul başkanının izinde olduğunu ve haftaya hastaneye gelip konuşmamı söylediler. Kusura bakmasınlar ama ortada büyük bir resmi belge hatası var, bir hafta birini bekleyemem.
O yüzden il sağlık müdürlüğünü aradım, en yakın askeri şubeye gidip karara itiraz edebileceğimi söylediler. Yarın gidip koınuşacağım.
-
Hangi hastahane ?
-
Merhaba bugün fsm Hastanesi'ne heyete çıktım 1.82 boy 171 kilo...Heyette beklerken herkes buradaki heyetin erteleme verdiğini söyledi aşırı moralim bozuldu, bu kiloyla muaf almam gerekmiyor mu?
Ersin Arslan devlet hastanesi
Arkadaşlar merhaba, ankara bilkent şehir hastanesinde muaf verilmediğine dair yazılar okudum burada. Ben de ilk seferde oradan erteleme almıştım, şimdi ikinci kontrolüm olacak, 33d'ye giriyorum. Muafiyet vermezlerse itiraz edeceğim. Bu durumda başka bir hastaneye mi sevk ediyorlar? Ya da hiç bilkent'e gitmeden kontrolümü başka bir hastanede yaptırabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmontag -- 29 Ağustos 2024; 17:10:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X