Şimdi Ara

Askerlik sağlık heyeti(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2014 den beri sosyal obsesyonlarım, kaygılarım nedeniyle 2 ilaç kullaniyorum. Olanzapin 2.5 mg ve anafranil. Öncesinde 4-5 gün klinikte yatışım oldu kendi isteğimle. 2 yıldır askerlik için heyet ertesi yıla erteleme verdi. Bugün itibariyle son kontrole girdim. Doktorum şizofrenik bir tablo olmadiğini veya hastalığın düzelmediğine dair bir şey bulamadiği için büyük ihtimal askere gidersin, biz gene de kararını heyette vereceğiz, zaten gidersen de 1 ay sonra çürük verip yollayabilirler dedi. Yani net emin konuşmadı. Sizce heyet sonucu ne olur? Askere gidersem ilaç kullandiğim için RDM’ye verecekler. Zorluk çeker miyim? 8 yıldır ilaç kullanıyorum internette araştırdığımda 3. sünde elverişsiz verilen çok var.. yorumunuzu bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerlik Sağlık Heyeti (Acil)

Giriş Askerlik görevini yerine getirmek üzere celp edilen bireyler, askerlik sağlık heyetinden geçerek sağlık durumlarının uygunluğuna karar verilir. Acil askerlik sağlık heyeti, zorunlu askerlik hizmetini yerine getiremeyecek durumda olan veya askerlik hizmetinin ertelenmesini gerektiren sağlık sorunları bulunan bireyler için oluşturulmuştur.

RDMM Açılımı RDMM, "Ruh ve Sinir Hastalıkları Muayene Merkezi"nin açılımıdır. Askerlik sağlık heyeti, ruh ve sinir hastalıkları uzmanı tarafından yapılan muayeneyi içerir.

Muayene Süreci Acil askerlik sağlık heyetine başvuranlar, aşağıdaki aşamalardan geçerler:

• Fiziksel muayene
    • Psikiyatrik muayene (RDMM)
    • Gerekli görüldüğünde ek tetkikler (kan testleri, görüntüleme yöntemleri)

Değerlendirme Kriterleri Askerlik sağlık heyeti, başvuranların askerlik hizmetine uygunluğunu aşağıdaki kriterlere göre değerlendirir:

• Fiziksel ve zihinsel sağlık durumu
    • Askeri görevlerin yerine getirilmesine engel olabilecek rahatsızlıklar
    • Askerlik hizmetinin ertelenmesini gerektiren durumlar

Sonuç Acil askerlik sağlık heyeti, askerlik görevini yerine getiremeyecek durumda olan bireylerin belirlenmesi için önemli bir süreçtir. RDMM muayenesi, ruh ve sinir hastalığı olan veya şüphesi bulunan başvuranların değerlendirilmesinde kritik bir rol oynar. Sağlık heyetinin kararı, başvuranın askerlik göreviyle ilgili hak ve yükümlülüklerini belirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Askerliğimi takım komutanı olarak yaptım.

Bu tarz durumdaki askerler teslim olduğunda bize kapalı zarf içerisinde bir dosya gelir. Dosyayı bölük komutanına veririz, bölük komutanı da duruma göre bize emir verir ve o askerle yakında ilgileniriz.

Şöyle ki rapor geldiğinde asker öncelikli olarak askeriye içerisinde psikolog asteğmen arkadaşlara götürülür. Onlar askerle konuşur ve durumu anlamaya çalışır. Değerlendirme işi bittikten sonra askerin durumunun ciddiyetine göre; eğer çok ciddi bir sıkıntısı yoksa geri hizmete(kantin tarzı) verilir, eğer ciddi bir şüphe oluşursa askeri hastanelere(artık çoğu sivil oldu ama GATA diyeyim) gönderilir. Oradaki komutanlar durumu değerlendirir ve askerin kendisine veya çevresine zarar verme ihtimalinin olduğuna kanaat getirirlerse askere hastanede yatış verilir. Gidişata göre de askerin erken terhis olup olmayacağına karar verirler.

Eğer gerçekten hastaysanız sıkıntı çekmezsiniz ve geri hizmete verilirsiniz. Ancak bazı uyanık askerler bu durumu anlayınca RDM numarası yapabiliyorlar. Yukarıda yazdığım süreçler onda da uygulandığında ciddi bir şey olmadığı ortaya çıkarsa nerde saçma sapan iş var onlara verilir. Mesela silah nöbeti birliğe göre değişmekle birlikte ort. 2 - 4 saat arası tutturulurken tabii psikolojik sorunu olan askere bu tarz nöbet tutturamazsın. Gidersin araç nöbeti, kulübe nöbeti tarzı işler verirsin(tabii buradaki nöbet süreleri daha uzun oluyor)

• Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Şöyle;

Psikiyatrik durumum 8 senedir devam ediyor. İlaçlar, raporlar sistemde kayıtlı. Her ay gidip ilaçlarımı yazdırıyorum. Yani rahatsızlığımın sahte olamayacağı kadar resmî geçmişim mevcut. Kimse askere gitmemek için 8 sene ilaç kullanma derdine de girmez herhalde :) benim merak ettiğim; zaten ortada uzun bir süredir ilaç alımı var. 8 sene kronik nitelik kazanmış bir rahatsızlık için yeterli bir süre. Askere gittiğimde RDM bölümünde hapçısı balicisi tecavüzcüsü de olacak. Var olan anksiyetem orada artabilir. Anksiyete artarsa kişi bir takım yollar da arayabilir. Buna binaen bu sorumlulukları alabiliyorlar mi?

• Çok yersiz olacak ama, akıllı telefon kullanımı serbest mi?

• Kısa Dönem Revir çavuşu olarak askerlik yaptım
    Bölüğümde 3 tane anksiyete vb gibi psikolojik rahatsızlığı olan asker vardı. Bunlara hiç silah verilmedi, nöbet yazılmadı, ağır görev verilmedi.
    Biri çay ocağında, biri kantinde, öteki dersanedeydi(asker çaycısı)
    Yani üstteki arkadaşa katılıyorum, çok tehlikeli bir durumun yoksa benim gibi KD bir revir çavuşuyla rdm ye gider gelirken askerliğin biter.
  • İlk 1 ay acemi asker olduğun için tuşlu telefonla idare edersin, alışınca ortama ayak uydurup akıllı cihazın en alasını bile kullanırsın
  • november27 N kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Kullandiğim ilaçları benim mi götürmem gerekiyor yoksa oradan sağlanıyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EHLİYET SAĞLIK RAPORU HAKKINDA
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Acemi birliğinde sadece telefonuna bakar kamera var mı diye bide askercell mi diye sorabilir evet der geçersin. Usta birliğinde ise düştüğün yere göre değişir hocam kimi yer sıkıdır kimisi değil genelde doğuda sorun çıkarmıyorlar diye giden arkadaşlardan duymuştum sorun çıkarmıyor dediysem de ortalıkta elinde akıllı telefonla dolaşmaktan bahsetmiyorum zart zurt arama falan yapmıyorlar astsubayların gözüne sokmadan kullanırken kazara görünce uyarıyorlar falan. Yaptığım yerde ise milletin anasını ağlatıyorlardı sürekli arama yapılırdı elinde falan görünce ise hemen çarşı kilit üstüne askerliğin uzuyor mahkemeye çıkıyorsun falan.. daha katılışta çorabımıza çantamıza vs. hatta tuşlu telefonumun hattına kadar baktılar askercell olmadığı için el koymuşlardı ve yaklaşık 2 ay falan ankesörlü telefonla idare etmiştim sonrasında yazıcı devrelerime aldırmıştım.

RDM olanlara akıllı telefon konusunda ayrıcalık tanıdıklarını duymadım zaten RDM'ye gidenlerin büyük bir bölümü kendini sürmek veya görev yerini değiştirmeye çalıştığı için çok ciddi rahatsızlıklar dışında ciddiye bile almıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 19 Ocak 2022; 19:16:7 >

• Öncelikle söyleyeyim resmi adı RDM bölüğü olan bir bölük yok, bu şehir efsanesidir :) Ama şöyle oluyor, acemilikte bize gelen askerlerin tipine kılığına konuşmasına bakıyoruz. Örneğin; alay komutanı diyor ki bana ben berber ve şoför istiyorum. Komutanlarla çok sık diyaloğa girecek olan bu tarz görevde kullanılacak kişilerin diksiyonudur, tipidir önem arz eder. Seçilecek askerlere bakardık (bakardık derken güvendiğimiz askerlere de sorardık, çünkü onlar gece de birlikte vakit geçirdiği için bazı şeyleri bizden daha iyi görüyorlar). Kişinin kolunda faça izi var mı, kavgacı birisi mi, verilen işi eksiksiz yapıyor mu, anlaması/kavraması nasıl vs.vs. Eğer yukarıda yazdığım şekilde sorunlu biriyseniz fiziksel güç gerektiren veya diğer birliklere göre daha disiplinli yerlere gönderilirsiniz(lojistik, ikmal, emniyet muhafız vs.)

Alttaki sorunuza gelecek olursam acemilikteyken kesinlikle akıllı telefon götürmeyin. Komutanınız görürse alır, üst devreniz görürse gene sorun yaşarsınız; o riski almayın. Usta birliğine gittiğinizde ise düştüğünüz yere/komutanınıza göre alıp almamaya karar verirsiniz.

Son olaraksa hangi ilacı kullanmanız gerekiyor ise size ücretsiz temin edilir. Askerseniz her türlü yeme, içme, giyme, barınma, teşhis - tedaviniz devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanır.

• Giderken götür, rdm komutanına göster, o gerekeni söyler
  • Biraz uğraşırsan çürük alabilirsin.

• STENSTEN kullanıcısına yanıt

Heyette biraz yükseleceğim hocam. Oldu ki elverişli dediler itiraz etmem giderim. Belki iyi bir yere düşerim. İyi arkadaşlar edinirim.

• Dostum sağlık daha önemli. Eğer psikolojin el vermezse çürüğünü al fakat seninde istemen lazım. Eğer ısrarcı olursa çürüğü veriyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.