Merhaba, 2014 den beri sosyal obsesyonlarım, kaygılarım nedeniyle 2 ilaç kullaniyorum. Olanzapin 2.5 mg ve anafranil. Öncesinde 4-5 gün klinikte yatışım oldu kendi isteğimle. 2 yıldır askerlik için heyet ertesi yıla erteleme verdi. Bugün itibariyle son kontrole girdim. Doktorum şizofrenik bir tablo olmadiğini veya hastalığın düzelmediğine dair bir şey bulamadiği için büyük ihtimal askere gidersin, biz gene de kararını heyette vereceğiz, zaten gidersen de 1 ay sonra çürük verip yollayabilirler dedi. Yani net emin konuşmadı. Sizce heyet sonucu ne olur? Askere gidersem ilaç kullandiğim için RDM’ye verecekler. Zorluk çeker miyim? 8 yıldır ilaç kullanıyorum internette araştırdığımda 3. sünde elverişsiz verilen çok var.. yorumunuzu bekliyorum |
Askerlik Sağlık Heyeti (Acil)
Giriş Askerlik görevini yerine getirmek üzere celp edilen bireyler, askerlik sağlık heyetinden geçerek sağlık durumlarının uygunluğuna karar verilir. Acil askerlik sağlık heyeti, zorunlu askerlik hizmetini yerine getiremeyecek durumda olan veya askerlik hizmetinin ertelenmesini gerektiren sağlık sorunları bulunan bireyler için oluşturulmuştur.
RDMM Açılımı RDMM, "Ruh ve Sinir Hastalıkları Muayene Merkezi"nin açılımıdır. Askerlik sağlık heyeti, ruh ve sinir hastalıkları uzmanı tarafından yapılan muayeneyi içerir.
Muayene Süreci Acil askerlik sağlık heyetine başvuranlar, aşağıdaki aşamalardan geçerler:
- Fiziksel muayene
- Psikiyatrik muayene (RDMM)
- Gerekli görüldüğünde ek tetkikler (kan testleri, görüntüleme yöntemleri)
Değerlendirme Kriterleri Askerlik sağlık heyeti, başvuranların askerlik hizmetine uygunluğunu aşağıdaki kriterlere göre değerlendirir:
- Fiziksel ve zihinsel sağlık durumu
- Askeri görevlerin yerine getirilmesine engel olabilecek rahatsızlıklar
- Askerlik hizmetinin ertelenmesini gerektiren durumlar
Sonuç Acil askerlik sağlık heyeti, askerlik görevini yerine getiremeyecek durumda olan bireylerin belirlenmesi için önemli bir süreçtir. RDMM muayenesi, ruh ve sinir hastalığı olan veya şüphesi bulunan başvuranların değerlendirilmesinde kritik bir rol oynar. Sağlık heyetinin kararı, başvuranın askerlik göreviyle ilgili hak ve yükümlülüklerini belirler.