Şimdi Ara

Askerlik sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar ben 1993 doğumluyum, lise bittikten sonra 1 sene hazırlanmıştım 2012 eylül'ünde x üniversitesine başladım ve orada 1 yıl hazırlık okudum, 2012 yaz aylarında askerlik kağıdı gelmişti ama üniversiteye kayıt olunca üniversite askerlik şubesini bilgilendirdiği için sıkıntı olmadı. bu sene tekrar sınava girip başka bir şehirdeki y üniversitesini kazandım ve oraya kayıt olacağım, bu yüzden x üniversitesinden kaydımı geçtiğimiz günlerde sildirdim. Eylül'de yeni üniversiteye kayıt olacağım da askerlik sorun olur mu? Askerlik olayıyla ilgili yapmam gereken bi işlem var mıdır? Bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim. Sanırım ben gereksiz yere kuruntu yapıyorum ama kafama takıldı yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirpençe -- 31 Temmuz 2013; 5:23:27 >

• bilgisi olan yok mu arkadaşlar?
  • 25 yaşına kadar üniversiteler yapıyor tecil işini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

25 yaşına kadar üniversiteler yapıyor tecil işini.

askerlik şubesine falan gitmeme, hiçbirşey yapmama gerek yok yani? sadece 4 eylülde kayıt gününde gidip kaydımı olayım?
  • Kayıt olurken okula sor. Şak diye askerlik çağrısı gelecek değil ya.
  • İyi de ben kayıt olurken sıkıntı yaşamak istemiyorum şak diye kaydımı yaptırıp okula başlamak istiyorum o yüzden bu konuyu açtım. Sen de yardımcı olmaya çalışıyorsun teşekkür ederim ama sanırım yeterli cevabı alamadım. Benim gibi üniversite bırakıp başka üniversiteye giden arkadaşlar yok mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demirpençe

İyi de ben kayıt olurken sıkıntı yaşamak istemiyorum şak diye kaydımı yaptırıp okula başlamak istiyorum o yüzden bu konuyu açtım. Sen de yardımcı olmaya çalışıyorsun teşekkür ederim ama sanırım yeterli cevabı alamadım. Benim gibi üniversite bırakıp başka üniversiteye giden arkadaşlar yok mu hiç?

Zaten universiteler kayit islemleri icin web sitelerinde bilgi verecekler.
    Askerlik durumunuda acikliyor onlar. Su tarihten once doganlar askerlik belgesi getirmelidir tarzinda bilgi verilir.
    Bende universiteden kayit sildirip, baska universiteye kayit oldum. Ama gecen seneydi. 1 yas kucuk halim yani. Bende askerlikte sikinti olmamisti. Ama yasim 19du o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 31 Temmuz 2013; 18:46:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gss sorunsalı
    2 yıl önce açıldı
    Askerlik durum belgesi sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla kardeşim üniversitenin dün yaptığı kayıt duyurusunda askerlikle ilgili tek madde şu:

"6) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafındanhttp://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

o yüzden kafamdaki soruya tam olarak cevap bulamadım.
  • Üniversiteyi telefonla aradın mı?
  • aramadım. yarın arayayım o zaman. internette biraz araştırma yaptım benimle benzer durumda olan arkadaşlara verilen cevaplardan anladığım kadarıyla yaşımdan dolayı hiçbir işlem yapmama gerek yokmuş sanırım 22-23 yaşından büyük olanlardan askerlik durum belgesi istiyorlarmış, tabi kesin mi değil mi bilemiyorum. bana da bişey yapmama gerek yok gibi geliyor ama kayıt günü sıkıntı yaşamak istemiyorum o yüzden.
  • okul otomatikman yaptığı için gerek yok diye biliyorum. ama sen yinede askerlik şubene bir sor istersen.
  • insanlar görsün diye up yapıyorum 94lüler ve 95liler bize gerek yok belge felan
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

insanlar görsün diye up yapıyorum 94lüler ve 95liler bize gerek yok belge felan

Nasil? 94 ocak dogunluyum evime yoklama kagidi geldi. Universiteye 2 eylulde kayit olcam

• ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkwolf33 -- 20 Ağustos 2013; 23:02:27 >
  • Gidin askerlik şubesine orda yardımcı olurlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

insanlar görsün diye up yapıyorum 94lüler ve 95liler bize gerek yok belge felan

Nasil? 94 ocak dogunluyum evime yoklama kagidi geldi. Universiteye 2 eylulde kayit olcam

bak kardeşim kağıdın gelmesi birşey ifade etmez şimdi sana şöyle bir örnek veriyorum

askere 20 yaşında gidilir

19 yaşında yoklama olunur ve bir daha ki sene beklenir celp dönemine göre,sen yoklamaya gitmez isen 2014 yılında yoklama kaçağı konumuna düşmüş olursun

sen 15 gün sonra kayıt olacaksın hiçbir alakan yok yani,ha bu sene kazanamamış olsaydın lise diplomanla giderdin muayene olmaya tecil ettireceğini söylerdin sonra 2014 de sınava girerdin kazandım diyelim 2014 eylül de kayıt olmaya giderken tecil belgeni götürürdün durum belgesi dedikleri de o olurdu.

94 ve 95 doğumlular için askerlik durum belgesine gerek yok boşu boşuna triplere giriyorsunuz,94 doğumlu olup da kazanamadıysanız gidin tecil ettirin kafanız rahat olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.