Şimdi Ara

Trafik Şube Gbt Sorgulaması ve Askerlik Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaş haddinden dolayı askerliğim geldi. Universitede son sınıfı bitirmek için bu dönem kayıt yaptırdım fakat ne yazık ki her 29 yaş sorunu mağduru olarak kaçak şekilde bitirmem gerekiyor okulu sonrasında üni bittiğinde yazın gidip teslim olacağım.

Buraya kadar derdimi anlatmaya çalıştım şimdi asıl soruna gelelim

Bu dönem ehliyet almak için kursa yazıldım, teorik sınavı geçtim ve direksiyon sınavı önümüzdeki haftalarda gireceğim. Malum onu da geçtikten sonra Trafik şubeye harç yatırılması ve ehliyeti teslim alma evraklar vs gibi işlemler için gitmek zorunda kalacağım. Asıl sorun burada başlıyor, bu dönem kaçak olarak kalmak zorunda olduğum için gbt sorgulamasında çıkar mıyım? Veya gbt sorgulaması yapıyorlar mı?

Ya da nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Mutlaka aramızda bu konuda deneyimli birisi vardır ya da Trafik şubede çalışan bir memur arkadaşımız varsa ve sorumu cevaplayabilirse çok minnettar olurum.

Şimdiden teşekkür ederim

Saygılar

• Evet sorgulama yapıyorlar bırak sabıka kaydını ifade verdiysen o bile çıkıyor.İşim gereği ben bir kaç kere ifade vermiştim polis memuru görüp sormuştu.

Kaçak olduğun anlaşılır büyük ihtimal , alırlar mı onu bilmem bilen kişiler cevaplayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Evet sorgulama yapıyorlar bırak sabıka kaydını ifade verdiysen o bile çıkıyor.İşim gereği ben bir kaç kere ifade vermiştim polis memuru görüp sormuştu.

Kaçak olduğun anlaşılır büyük ihtimal , alırlar mı onu bilmem bilen kişiler cevaplayacaktır

teşekkür ederim bilgi için
  • size orada ayrıca bi sorgulama yapmıyolar evraklarınızı kontrol ediyolar,yoksa parmak izinizi alıyorlar ama tabi hiç belli olmaz bence yinede hazırlıklı olun fazla polislere yanaşmayın bi durum olursada evrakları bırakın topuklayın bence
  • eskiden bakmıyorlardı. fakat en son çıkan bir düzenlemeyle tüm sistemlerde görünür hale geldi. memurlara ilave puan olarak veriyorlarsa işiniz zor. puan yoksa pek sıkıntı olmaz.
  • Bekleyiversin ehliyetin askerlik işlemlerine başlayınca alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Merak etme çıkmaz. Önce savcılığın yakalama kararı çıkartması gerekir. Ayrıca artık idari para cezası oluyor zaten, onu ödersin. Muayeneni olmadan da askere alınmazsın.

YANLIŞ !!

Edith...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 18 Şubat 2014; 9:43:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik durum belgesi sorgulama
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. yine de trafik şubede çalışan bir arkadaş avrsa ondan da bi cevap alabilirsem çok daha rahat hissedeceğim.

asker olan bir yakınım bana şunu dedi: adli sicil kaydını götürceğin için gbt sorgulaması olmayacak belki parmak izi verirsin o kadar. ama şimdi de adli sicil kaydında yakalanır mıyım onu düşünüyorum

her durumda iki ucu boklu değnek sanırım
  • Yakalansaniz bile askere direk almiyorlar, mahkemeye cikarilirsiniz. Kacaga dusmediyseniz okul bitince yine 2sene tecil hakkiniz bulunmakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayt01

Yakalansaniz bile askere direk almiyorlar, mahkemeye cikarilirsiniz. Kacaga dusmediyseniz okul bitince yine 2sene tecil hakkiniz bulunmakta.

yaş haddinden olduğu için alese girip yüksek lisans yapmak dışında tecil hakkım ne yazık ki yok. kaçak olduğumu geçtiğimiz hafta öğrendim. 6 şuabata kadar gitseymişim bir iki ay tecil edebilirlermişmiş fakat 2 gün geçmiş sü-resi dolmuş yapabilecekleri hiç bir şey yokmuş şimdi teslim olursam ertesi gününe gidermişim askere vs vs. muş ta muşmuş yani. daha askerliğe girmeden bitti mantık bende
  • dosyanı al dursun köşede dosyan yanma ihtimali yok.

1 yıl geçerlilik süresi var sadece oda dosyanın değil.

sağlık raporu ve adli sicil kaydının 1 yıl geçerliliği var ... askerliği bitirince sağlık raporu ve sabıka kaydını yenilet ehliyetini al kasma bu kadar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: type-R

size orada ayrıca bi sorgulama yapmıyolar evraklarınızı kontrol ediyolar,yoksa parmak izinizi alıyorlar ama tabi hiç belli olmaz bence yinede hazırlıklı olun fazla polislere yanaşmayın bi durum olursada evrakları bırakın topuklayın bence

polis atikse yakalar

• Savciliktan yakalama karari yoksa hicbisey olacagini sanmiyorum.

• arkadaş sen yine ehliyeti alacak duruma gel. ehliyeyi cikarttirma. yazin askerlik islemlerine baslamadan cikartirsin.

• Hocam madabaşı memur ve atiklik?
    Daha normal koşamayan karakol ekibi polisler var ama yunustajiler felaket koşsada kuzenim yunus polisi koşamıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık askere yaka paça almıyorlar diye biliyorum. aylık güzel bir ceza geçiriyorlar. cezalar birikiyor. nihayetinde parayı ödeyip askere gidiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Savciliktan yakalama karari yoksa hicbisey olacagini sanmiyorum.

Çok doğru söylemiş ama kanunen böyle değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 18 Şubat 2014; 9:44:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

....ama şimdi de adli sicil kaydında yakalanır mıyım onu düşünüyorum

Adli sicil kaydı için adliyeye/polise vs. gitmenize gerek yok ki,

Artık internet ortamından e-devlet kapısından alıyorsunuz adli sicil kaydını....

www.turkiye.gov.tr ....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• e-rose kullanıcısına yanıt
    iddia etmedim zaten sanıyorum dedim, fakat buna benzer bir durum benim başıma geldi ve hiçbir problem yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

iddia etmedim zaten sanıyorum dedim, fakat buna benzer bir durum benim başıma geldi ve hiçbir problem yaşamadım.

Başına ne geldi ve yaşamayı düşündüğün problem neydi de; yaşamadın ?? Ne zaman ??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.