Şimdi Ara

Askerlik tecil hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle tüm DH halkına selamımızı verelim SELAMIN ALEYKÜM,

kısaca özet geçelim yaşım 20 askerlik muayenemi oldum, mayısta (2 ay sonra) askere gidiyorum 1 sene turizmde çalıştım, aralık ayından beri özel nedenlerden dolayı hiç çalışmadım. Aylık ortalama 400 lira ödemem gereken kredi borçlarım var eğer mayısta askere gidersem bu borçlar ortada kalacak(askerden gelene kadar faiziyle beraber birikecek borc çok daha büyük olacak tabi).

Abim destek olacağını kendisinin ödeyeceğini söylüyor ama işin en kötü tarafı şuan abim de çalışmıyor. İyi kötü onunda kendine göre borçları var bakmakla yükümlü olduğu bi ailesi var, kimseye yük olmakta istemıyorum.

Son çare olarak askerliğimi tecil ettirip 10-15 gün sonra tekrar Antalya-Alanya cevresinde turizme açılarak 1 sezon daha geçirip ekimde tecil bozdurup kasımda askere gitmeyi düşündüm. En azından borçlarımın büyük bi kısmını kapatırıp askerde bi sıkıntı yaşamam. Ama aynı yaştaki arkadaşlraımla beraber gidip beraber gelip askerliğinde aradan bir an önce cıkmasınıda çok istiyorum.

Bu konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var kafam çok çok karışık en azından askere gidip gelen abilerimin yardımlarına gerçekten ihtiyacım var boş geçmezseniz beni çok mutlu edersiniz.

Herkese hayırlı geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak43_5 -- 7 Mart 2015; 2:21:41 >

• hiç kimse yokmu bu konu hakkında fikir sahbi olan
  • Güncell *******
  • < Bi cevap la
  • Abinin durumu iyiyse git ama onunda kendine göre bir düzeni varsa borcunu kapat yada yakın olduğun birinden borç al askerden dönünce ödersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz bir kanun yok yani sen askere gidiyorsun diye kimse borçlarını kapatmaz veya ertelemez bunu bizzat avukat ile konuşan bir tanıdığım oldu. Lakin banka ile bir anlaşma yapabilirsin. Sen bir bankan ile iletişime geç.
  • "Ekimde tecil bozdurup Kasımda giderim" Zor gidersin biraz birader.Askeriye zaten dolmuyor.Seni bekliyor.Hemen Ekimde başvursun Kasım'da askere alalım diye Ben 2014 te kısa dönem olarak yaptım.Benim başvuru tarihim 22 Ağustos 2013 tü.Ama kasım celbinin son başvuru tarihi 15 Ağustos olduğu için ta Şubat celbine kadar beklemek zorunda kaldım.

Yani ayık ol.Tufaya gelme.Ekimde başvuru yaparsan en erken Şubat celbinde alırlar seni.Ona göre ayarla işlerini.Kasım'da gitmek istiyorsan 10 Ağustos gibi gitmen lazım.

Tecil ettirmen mantıklı.Gidip yaz döneminde para biriktirip borçlarını hafifletebilirsin.Daha sonra devre kaybından gidersin askere.Tecil ettir bence.Yani GSS borcu filan olsa neyse.Zaten askerde GSS ye yeni borç eklenmez ve askerde olduğun dönemde faiz binmez.Ama kredi borcu diyorsun ve o cidden çok sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Masquerade89

Abinin durumu iyiyse git ama onunda kendine göre bir düzeni varsa borcunu kapat yada yakın olduğun birinden borç al askerden dönünce ödersin.

pek iyi sayılmaz onada yük olmuş gibi olacam. askerden geldikten sonra zaten turizmde aylık 3 bine kadar kazanmaya tekrar başlarım abimede fazlasıyla dönüş yaparım zaten ama tuhaf geliyo bi yerde insana kendi borcumu abime ödetmek. Yakınım birinden borç almakta mantıklı çevrem baya geniştir borcumun 10 katı parada alırım lafını bile eden olmaz ama onuda gurur yapıyo gibiyim bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Bu tarz bir kanun yok yani sen askere gidiyorsun diye kimse borçlarını kapatmaz veya ertelemez bunu bizzat avukat ile konuşan bir tanıdığım oldu. Lakin banka ile bir anlaşma yapabilirsin. Sen bir bankan ile iletişime geç.

bankaya iletişeme geçerim geçmesine bunu söylediğin iyi oldu aslında ama banka ne der o önemli aynı bankadan bi kredim birde kredi kartım var. kredi kartımın borcu 500 falan kaldı 4 aya kadar bitecek onu gitmeden bi şeklilde kapatırım kredim ise 2018e kadar aylık 200tl yani askerliğim boyunca odenmesı gereken 2400tl olacak gerçekten bişey yapabilirmi banka
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesikparmak

"Ekimde tecil bozdurup Kasımda giderim" Zor gidersin biraz birader.Askeriye zaten dolmuyor.Seni bekliyor.Hemen Ekimde başvursun Kasım'da askere alalım diye Ben 2014 te kısa dönem olarak yaptım.Benim başvuru tarihim 22 Ağustos 2013 tü.Ama kasım celbinin son başvuru tarihi 15 Ağustos olduğu için ta Şubat celbine kadar beklemek zorunda kaldım.

Yani ayık ol.Tufaya gelme.Ekimde başvuru yaparsan en erken Şubat celbinde alırlar seni.Ona göre ayarla işlerini.Kasım'da gitmek istiyorsan 10 Ağustos gibi gitmen lazım.

Tecil ettirmen mantıklı.Gidip yaz döneminde para biriktirip borçlarını hafifletebilirsin.Daha sonra devre kaybından gidersin askere.Tecil ettir bence.Yani GSS borcu filan olsa neyse.Zaten askerde GSS ye yeni borç eklenmez ve askerde olduğun dönemde faiz binmez.Ama kredi borcu diyorsun ve o cidden çok sıkıntı.

ben burda yazanları askerlik şubesindeki görevliye danıştım yani kasıma kadar tecil ettirmek istediğimi falan ordaki görevli nisan sona kadar tecil ettirme hakkın var kasımda gitmek istiyosanda ekim ayında gel bozdur kasım celp döneminde gidersin diye söyledi daha fazlada araştırmadık artık ondan iyi mi bilecekler diye. böyle dediğin gibi bi durum varsa eğer tekrar bi araştırmalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: burak43_5

quote:

"Ekimde tecil bozdurup Kasımda giderim" Zor gidersin biraz birader.Askeriye zaten dolmuyor.Seni bekliyor.Hemen Ekimde başvursun Kasım'da askere alalım diye Ben 2014 te kısa dönem olarak yaptım.Benim başvuru tarihim 22 Ağustos 2013 tü.Ama kasım celbinin son başvuru tarihi 15 Ağustos olduğu için ta Şubat celbine kadar beklemek zorunda kaldım.

ben burda yazanları askerlik şubesindeki görevliye danıştım yani kasıma kadar tecil ettirmek istediğimi falan ordaki görevli nisan sona kadar tecil ettirme hakkın var kasımda gitmek istiyosanda ekim ayında gel bozdur kasım celp döneminde gidersin diye söyledi daha fazlada araştırmadık artık ondan iyi mi bilecekler diye. böyle dediğin gibi bi durum varsa eğer tekrar bi araştırmalıyım

Birçok yerde de yazıyor zaten.Bende bir siteyi yollayayım sana bak oradan.
    http://www.askerliktecrubeleri.com/Yazilar/askerlik-bilgileri/2015-askerlik-celp-donemleri---askere-gidis-tarihleri/407

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burak43_5

quote:

Birçok yerde de yazıyor zaten.Bende bir siteyi yollayayım sana bak oradan.
    http://www.askerliktecrubeleri.com/Yazilar/askerlik-bilgileri/2015-askerlik-celp-donemleri---askere-gidis-tarihleri/407

Örnek olarak 2015 Kasım celp döneminde askere gitmeye karar verdiyseniz en geç 15 Ağustos 2015'de askerlik şubesine başvurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 15 Ağustos'u geçirirseniz Kasım celp döneminde askere gitme imkanınız olmaz. Konu ile ilgili sorularınızı yorum kısmında yazabilirsiniz arkadaşlar.

çok teşekkür ederim bunu bilmiyodum saolasın

• -----------
  • ...........
  • mayısta kesin olarak gidiyorsan onu tecil ettiremezsin diye biliyorum. ayrıca bankayla iletişime geç durumu anlat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

mayısta kesin olarak gidiyorsan onu tecil ettiremezsin diye biliyorum. ayrıca bankayla iletişime geç durumu anlat.

hocam askerlik şubesinle konuştum nisan sonuna kadar zamanın var diye söyledı zaten salı gunu antalyaya gidiyorum büyük ihtimalle pazartesi tecil ettirip kasımda gidicem bi aksilik olmazsa
  • ya bırak tecil ettirme gitmek zorunda değilsin gidip şubeye de bu ülke bana ne vermişki bana bunu zorla yaptırıyorsunuz ? ben aynen böyle dedim çıkıp eve gittim 1 senedir gitmedim şubeye tecilim yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsaken54

ya bırak tecil ettirme gitmek zorunda değilsin gidip şubeye de bu ülke bana ne vermişki bana bunu zorla yaptırıyorsunuz ? ben aynen böyle dedim çıkıp eve gittim 1 senedir gitmedim şubeye tecilim yok :)

tecil yoksa gitmediysen asker kaçağı durumundasın şuan o zaman :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.