< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler (10. sayfa)
-
-
Şurayı arayın yarın
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/iletisim
-
31.12.2024 sizin son tarihinizdi. O tarihten önce tüm işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyordu. 09.01.2025 itibariyle sayılı gün kadar kaçaksınız sistemde.
-
Yansıması biraz zaman alır sıkıntı etmeyin hocam
-
Sağolun hocam, Bir de boy kilo durumu olarak sıkıntım var, 23 Yaşıma gireceğim Kilo alamıyorum, 175-76 Boyunda 50 kiloda kaldım. Boydan herhangi bir sıkıntı olur mu? Boy dışında başka sağlık sorunum da var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E nabızdaki raporda Barış da askerlik yapmaya elverişli değildi seferde görev yapar kararı çıktı. e devlet, askerliğim bölümünde ise "Yoklama Kaçağı olduğunuz için aranmaktasınız. Yoklama işlemlerini yapmanız gerekmektedir" yazıyor. Şubeye gitmem gerekli mi ? sistem otomatik düzelir mi ?
Edit: askerlik durum bilgisi sorgulattığımda 31.12.2024'te dolan tecilim değişmiş ve "aşağida ki̇mli̇ği̇ yazili yükümlünün 03/04/2025 tari̇hi̇ne kadar askerli̇k i̇le i̇li̇şi̇ği̇ yoktur." yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asikedi69 -- 10 Ocak 2025; 21:57:17 > -
Evet hocam hatta önce e-nabıza baktım 2 dk sonra e-devlete baktım e-devlete de yansımıştı.
-
Aile hekimi sizi hastanede nerelere sevk ettiyse oralardan alınacak raporlar ile heyete giriyorsunuz yani ne sağlık sıkıntınız var ise onu aile hekimine anlatın ona göre hastaneye sevk verecek.
Askerlik şubesi sizi aile hekimine sevk eder heyete girmeniz adına (yoklama işlemini e devletten yapamıyorsanız askerlik subesinden yapacaksınız)
-
Hayırlısı olsun hakkınızda yalnız neden nisan ayına kadar süre verilmiş o kısmı tam anlayamadım
-
Teşekkür ederim, o kısmı ben de anlamadım acaba askerlik şubesine gidip bildirmem gerekiyor mu merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her sey otomatik bir şey bildirmeniz gerekmiyor ama pazartesi askerlik şubesine sorun yine de bu konuyu telefonda. Buraya gelmeniz lazım derlerse gidersiniz
-
quote:
Orijinalden alıntı: BankerBilooUzun zamandır üye olmadan sadece okuyordum buraları. Bugün ben de başımdan geçenleri anlatayım.
Yılbaşından hemen önce askerlik işlemlerini başlattım ve aile hekimine gittim. Boy 1.78 ve kilo 108 olarak ölçüldü. Sınırın 3 kg üzerinde olduğu için hastane sevki verdi. Evimde çok iyi bir markanın 100 gram hassasiyete kadar ölçüm yapabilen dijital terazisi var. Onda da hemen hemen 107-108 çıkıyor ölçümler. Bugün Erzurum Şehir Hastanesi'ne gittim. Doktor aile hekimi raporuna baktı ve bir daha tartıl gel dedi. Tartı odasına gittim. Bildiğiniz kasap kantarı var. Aynı anda hem boy hem kilo ölçümü yapıyor. Yüzüm kantarın ekranını görmeyecek şekilde, arkam dönük olarak çıkmamla inmem bir olacak şekilde tartım yapıldı. Boy 178 ve kilo 102 yazıldı. Ölçüm yapan kişiye itiraz ettim. Ne çıkarsa onu yazıyoruz dedi. Doktorun yanına geçtim, direk "elverişlidir" yaz dedi sekretere. Ben de dedim ki hocam sonuca itiraz ediyorum. 2 günde 6 kilo vermiş olmam mümkün değil, daha sabah tartılıp geldim evden. "İtirazın varsa askerlik şubesine yap, ben mi tarttım seni" gibisinden sözler söyledi. Direk onaylayıp verdi. Çıkışta, hemen hastanenin yanında bir eczaneye girdim. Orada da tartıldım. 106.5 kg çıktı. Haftaya itiraz başvurusunda bulunacağım. Güncelleme yaparım ben de.
Son durumu güncelliyorum.
Askerlik şubesine gidip itiraz ettim. Daha önce tek hekim raporu verildiği için, farklı bir şehre değil, aynı şehrin sağlık kuruluna yönlendirdiler. Eğer sağlık kurulu raporuna itiraz edersek başka şehir olacakmış. Sonra aynı gün hastaneye gittim, yarın gel dediler. O arada tartı odası boştu ve tartıldım aynı terazide, 109 kg yazıyor. 2 kg bot mont düştüm, 107 eder dedim. Bugün de tekrar gittim. Alaycı hanımefendinin önüne kağıdı attım, bir şey demeden direk yüzüm tartıya dönük olacak şekilde çıktım. Tartıyı yazan adama gel bak kaç dedim. Tabi mizaç ve üslup çok sert bu arada 🤣 Dedi ki arkan dönük tartılacaksın. Yok böyle tartılacağım dedim. Biraz tartışma. Neyse 108 yani çıkanı yazdı verdiler. Heyet doktoru da 33c yazıp kaşeledi. 3 güne düşer dediler sisteme. Velhasıl Yeni Türkiye'de hak verilmiyor, alınıyor. Bir kez daha deneyimlemiş olduk. Herkese hayırlı forumlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçmiş olsun. Arkan dönük tartılacaksın niye dedi hocam onu tam anlamadım yani fark ne ki tam olarak?
-
İlk mesajda da demiştim. Tartıya arkan dönük çık diyorlar. İşgüzarlık yapıyorlar kendilerince. Yani yüzün ekranı görmeden tartıyorlar. İlkinde çok ciddiye almadım. Ama hile yaptıklarını anlayınca ikincide yumruğu masaya koydum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X