< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Askerlik yoklama işlemleri hastaneye sevk ve heyete girmek ile ilgili tüm bilgiler (7. sayfa)
-
-
Fiziksel diplomayı alıp almamak sorun değil, edevlette mezuniyetin görünmesi yeterli.
YÖK'e göre mezun, MSB'ye göre okuyor görünme durumu oluyor. Bunda sorun nerde ben de bilmiyorum. Ama MSB duruma uyandığımda kabak size patlıyor.
Cezanın silinme durumu olmayacaktır. Mezuniyet üzerinden 4 sene geçmiş. Muhtemelen 1 ocak 2023 sonrasına ceza yazacaklar. 1 ocakta günlük para cezasına zam da gelecektir. Şuan 32 TL civarı, yeniden değerleme oranında (%44) zam gelecektir.
Zaman kaybetmeden işlemlerinizi başlatın. Beklediğiniz her gün ceza katlanıyor.
Burada youtube yorumundan ss koymuştum. Elemana, ödemediği ceza nedeniyle e-haciz de gelmiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
arkadaşlar çok acil bakar mısınız
Ben Almanya'da yaşıyordum ve Almanya'da psikiyatri ilaç tedavisi görüyordum. Ancak Türkiye'de hiç psikiyatri girişimim olmadı. Ayrıca akciğerimin %10'u yok ve tüp kullanıyorum. Karaciğer büyümesi, çomak parmak, vitiligo ve ağır migren gibi hastalıklarım var. Ancak bu hastalıklarla ilgili Türkiye'de herhangi bir girişimde bulunmuş değilim.
Askerlik yoklaması yaparken karşıma şu soru çıkıyor:
“Askerlik hizmetini yerine getirmeye engel herhangi bir sağlık sorununuz veya engel durumunuzu bildirir geçerli sağlık kurulu raporunuz var mı?”
Eğer “hayır” seçeneğini işaretlersem diğer bilgileri istiyor. Ancak “evet” seçeneğini işaretlersem şu şekilde bir mesaj çıkıyor:
“Başarılı.
Askerlik yoklama işlemleriniz, engel durumunuzu bildirir geçerli sağlık kurulu raporunuza göre Millî Savunma Bakanlığınca gerçekleştirilecektir.
Başvurunuz işleme alınana kadar isterseniz bu hizmeti kullanarak güncelleme yapabilirsiniz. Yoklama Başvurusu Süreç Takibi hizmetini kullanarak durumunuzu takip edebilirsiniz.”
Türkiye'de hiçbir sağlık raporum olmadığı için ne yapmam gerektiği konusunda emin değilim. Salı günü psikiyatri randevusu aldım.
1. Hangi seçeneği seçmeliyim?
2. Diyelim ki “evet” seçeneğini işaretledim ve salı günü psikiyatriye gittim. Sonrasında askerlik erteleme olmazsa “hayır” seçeneğini seçip yeniden her şeyi doldurup aile hekimine mi gitmem gerekir?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
hocam sana zahmet yazdığıma bakar mısın az bir saat kaldı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır deyip geçersiniz. Zaten Aile hekimine muayene olacaksınız. Orada şikayetlerinizi söylersiniz. Almanya'da reçete falan kesilmiştir herhalde. Varsa onların kaydı / belgesi burada psikaytr /psikolog hangi doktora sevk ederse ona gösterirsiniz. Test / tahlil ne lazımsa burada da yapılır.
o zaman normal yoklama yapıp aile hekimine durumu anlatmam en doğrusu anladığım kadarıyla peki aile hekimi öncesi psikiyatriye ayrıca gitmem mantıklı olur mu
Almanya da ilaç recetem bulunuyor
İlk basamak aile hekimi, o sizi sevk edecek.
Sizin daha çokmuş. İşlemleri erkenden yapmak isterseniz şu anda da tecili bozabilirsiniz. Üstteki bir diğer forum arkadaşımızın size aktardığı bilgileri de ciddiye alın derim ben.
-
Üstte bir diğer forum arkadaşımız sizi bilgilendirmiş. Hiç kafanızı karıştırmayın. Normal yoklama işlemi yapacaksınız. Aile hekimine durumu anlatıp hastaneye sevk talep edeceksiniz. Heyete gireceksiniz. Karar onlara aittir.
-
Cevabınız için teşekkürler hocam ama benim bundan son yılda haberim oldu. İtiraz etme hakkım doğmuyor mu ? Sistemin bir hatası sonuçta. Ve askere gitmeme engel bir sağlık sorunum var. Şimdi ben aile hekimine ordan da sağlık kuruluna gitsem, tekrardan askerlik şubesine gitme durumum olur mu ? Ceza otomatik mi çıkıyor acaba ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
İtiraz etme hakkınız var, lehinize sonuç çıkar mı bilemiyorum. Sonuçta trafik cezası gibi birsey, mahkemeye de verilebilir.
Yoklama işlemlerini başlattığınızda ceza da kesilir. Adresinize tebligatı gönderirler. Daha sonra vergi dairesine adınıza borç çıkarıyorlar (edevlet vergi borcu sorgulamada askerlik para cezası diye görünüyor). Bundan sonra top vergi dairesinde.
Yoklama işlemini başlattığımda otomatik mi çıkıyor yani borç anladım hocam, peki muafiyet aldığımda borç devam eder mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Para cezası günlük hesaplandığı için, yoklama işlemlerine başladığınız gün yoklama kaçağı durumu ortadan kalktığından total para cezası anca böyle hesaplanıyor.
Muafiyet nedeniyle cezayı siliyorlar mı bilmiyorum şu forumdaşa sorabilirsiniz
Hocalar Merhabalar, Benim Tecilim Dün Bitti.Tecilden önce, Yoklama Başvurusu Yaptım ve Hastaneye Sevkimi Aldım, Hastane Rahatsızlığıma Elverişli Dedi ve Bir Kod Yazdı, Bu Karara İtiraz Ettim ve Başka Hastaneye Sevk Edildim. Öbür gittiğim hastane bana hiçbir karar çıkarmadı, Hepsi başka doktora gönderdi, Bu sırada sinirlenip tecil ettirdim, Şimdi Yoklama Dönemim Tamamlanmış Gözüküyor Fakat, Sağlık Raporum Yok, Üstüne bir de yerim belli olmuş, Ne yapmam gerekiyor
Merhaba askerlik yoklama işlemini 27.12.2024 tarihinde bitirdim kurula sevk edildim kilo fazlası çıktığı için muaf olduğumu söylediler evrakları teslim ettim ve bu cuma askerlik şubesine gitmemi söylediler sorum şu e devletten ekran bu şekilde yoklama kaçağı olarak gözüküyor ve tekrar başvuru seçeneği açılmış bi sıkıntı olur mu cuma gününü beklemeli miyim bilgisi olan varsa sevinirim.
-
@MuzikliPasaport
Sınıflandırma öyle 2 güne olmaz. Ne zaman yoklama yaptınız da elverişli kararı çıktı? Aralık ayında tamamlansa bile en azından Nisan sonuna kadar sivilsiniz.
@waysos
Karar Aralık ayında çıktıysa o ceza silinir muhtemelen.
Ceza dışında başka bi problem olur mu tekrardan muayene sevk vs gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Üstte bir diğer forum arkadaşımız sizi bilgilendirmiş. Hiç kafanızı karıştırmayın. Normal yoklama işlemi yapacaksınız. Aile hekimine durumu anlatıp hastaneye sevk talep edeceksiniz. Heyete gireceksiniz. Karar onlara aittir.
peki aile hekimi öncesinde öncesinde psikiyatriye gitmem işime yarar mı yarına psikiyatri randevusu aldım çünkü TR'de hiçbir girişim bulunmuyor ya da hiç almayıp aile hekiminin hayata yönlendirmesini mi bekleyeyim
@waysos
Tekrar muayene falan olmaz. Muafiyet kararı verilmiş.
@azap805
Askerlik muayenesinin ilk adımı aile hekimi. Onun sizi sevketmesi lazım. Sizin direkt hastaneye gitmeniz genel muayene için olur anca (askerlik muayenesi bir alakası olmaz).
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X