Arkadaşlar öncelikle merabalar askerlik geldi 6 aylığına gidiyorum hayırlısıyla 19 martda MANİSA MERKEZ KOMANDO EĞİTİM TUGAYINA teslim olacağım. Ancak istemediğim bir durum varki ben komando olmak istemiyorum askerlik yoklamasındada sordular istemiyorum dedim ama komando eğitim tugayı çıktı.. Bu vatana canım feda ancak ben komando olurmuyum? Olmamak için ne yapmam gerekiyor? Daha önceden polislikten renk körlüğü dolayısıylada elendim bunun etkisi olurmu? Refüze olma durumum nedir? Acilen görüşlerinizi bekliyorum teşekürler.
Gözündeki rahatsızlığı muayne olurken söyledin mi? Tabi göz komandoya engel mi bilmiyorum Komando eğitimi diğerlerine göre daha zordur. Eğer tecil hakkın varsa ertelet, mayıs en berbat celp dönemidir. O eğitimler ağır gelebilir. En celp kasımdır öyle bir imkan varsa kasımda git
SHIHAD
kullanıcısına yanıt
Hocam onu belirttim zaten ama yinede komando okulu çıktı. Tugaya girerken sağlık kontrolünde refüze edebilirmiyim? 19 Martta gidiyorum hocam.
Demek ki doktor engel olarak görmemiş. Refüze durumu olur mu bilmiyorum. Belki hocamın bilgisi vardır
SHIHAD
kullanıcısına yanıt
Hocam bide normal erden komando oluyormu? Tugaya girerken sağlık kontrolü olur diyorlar orda belirtsem bi faydasını görürmüyüm.? Hocam açık konuşmak gerekirse eskiden olsaydı hevesli olurdum ancak polislikte beni renk körlüğünden eledi o durumu ben bilirim. Şimdide komando yapmaya çalışıyorlar Allaha revamı Allah aşkına??
quote:
Orijinalden alıntı: ynusemre34
Hocam bide normal erden komando oluyormu? Tugaya girerken sağlık kontrolü olur diyorlar orda belirtsem bi faydasını görürmüyüm.? Hocam açık konuşmak gerekirse eskiden olsaydı hevesli olurdum ancak polislikte beni renk körlüğünden eledi o durumu ben bilirim. Şimdide komando yapmaya çalışıyorlar Allaha revamı Allah aşkına??
Komando er olur ama korkacak bişey yok. Bol bol yürürsün. Araziye çıkma durumun olmaz
SHIHAD
kullanıcısına yanıt
Abi korkmaktan değil bu vatana canım feda..Ancak polislikte renk körlüğünden elendim. Şimdi komando okulu çıktı ozaman polislikte olsaydı...ben refüze olmak istiyorum geri hizmete versinler napmam gerekiyor acaba?
Abi korkmaktan değil bu vatana canım feda..Ancak polislikte renk körlüğünden elendim. Şimdi komando okulu çıktı ozaman polislikte olsaydı...ben refüze olmak istiyorum geri hizmete versinler napmam gerekiyor acaba?
Komando olmak istemezsen bile komando yapabiliyorlar. Sınıflandırma yapıldıktan sonra değişmediğini biliyorum. Şubeye durumunu anlat istersen onlar nasıl bir yol gösterecekler bakalım
Bende zamanında hayır demişim komandoya. Merak etme ordaki komando sadece lafta komando sen sadece ve sadece ersin uçup kacmicaksin. Komando diye korkmana gerek yok bulaşık mıntıka falan seni beklicek :) yani takılma bu kadar. Diğer erlerden tek farkın mavi bere takicak olman bu da güzel bir görüntü insanın hoşuna gidiyor :)
Atarsa 25
Komando er sizin zannettiğiniz gibi sürekli dağa çıkıp silah kullanmıyor. Zaten eri araziye çıkartmak, operasyonlarda kullanmak filan eskide kaldı. Komando da olsan her sabah sporunda ısınma hareketlerinin sonunda 5-10 şınav çektirirler sonra görevin neyse onu yaparsın. Sadece tekmil verirken komando ersin onun haricinde düz asker. O kadar takma yani.
ynusemre34Y
kullanıcısına yanıt
Polislikte elemek için uğraşıyorlar. Aynı durum muvazzaf subay/astsubay için de geçerli. Belli kriterler var, almıyorlar onlara uymuyorsa.
Renk körü olduğunu belirtmene rağmen komando çıkmış. Bunu artık değiştiremezsin. Renk körüsün diye diğer komandolardan farkın olmaz, temel askerlik eğitimini alırsın. Operasyona falan gönderiyorlarsa en fazla ona göndermezler. Bu tamamen gittiğin birlikteki komutanına bağlı. Yapabileceğin tek şey, olan rahatsızlıklarınla ilgili raporları yanına alıp birliğinde komutana bildirmek. O derse ki, sen yürüyüş eğitimlerini al, araziye çıkma, çıkmazsın. Ha derse ki engel durum yok, komandoluk yaptırırlar her türlü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme