Şimdi Ara

ASKIDA EKMEK - YEMEK VS... ( Acaba yine dolandırılıyor muyuz ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçoğunuz bilirsiniz, askıda uygulamasını. Yardım yapmak isteyen kişi gider satışı yapan yere ( fırın - bakkal - restoran ) bağışta bulunur, firmada bunun karşılığı ürünü ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verir. Alan el veren eli görmez, çok ince ve güzel bir uygulama...

Gelgelelim benim sorumaa....

Şimdi arkadaşlar bir dönerciden misal alalım. Tavuk döner 10 TL olsun. Ben gidip bu dönerciye 20 TL bağışta bulunsam. Bu adam dönerin satış fiyatı 10 TL deyip 2 tane ücretsiz döner veriyor veya bu dönerin maliyeti ( dükkan kirası elemanı falanı filanı dahil ) 5 TL deyip 4 tane ücretsiz döner veriyor. Şimdi bu iki durumu düşündüğümüzde, dönerin maliyeti 5 TL deyip 4 tane ücretsiz döner veren esnaf adam gibi adamdır hayırseverdir dürüsttür ancak dönerin fiyatını 10 TL den alıp 2 tane ücretsiz döner veren adamın yaptığı ne oluyor?

Bunun hayrı, yardımı nerede kaldı? Sen parası karşılığında ürününü sattın paşa paşa kar ettin. Üstelik birde yedirdiğin fakire normal müşteri gibi değil yardım ettiğin biri gibi davrandın, adamı kendine minnet ettirdin.

Sabah sabah bizim fırının önünden geçerken bu aklıma takıldı. Acaba nasıl yapıyorlar bu uygulamayı ? Yoksa herşeyde olduğu gibi buda sadece göz boyamak için oynanan bir oyun mu ? Sizce ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.