Şimdi Ara

Evde adam gibi ayran nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evde yapilan ayran sulu yogurt gibi oluyor. bir sey mi eksik? hoş hazir ayranlarda cok iyi degil memlekette. yayik ayran nasil yapariz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arda Türkmen kaşığın ucuyla tereyağı ekliyordu kıvam ve lezzet veriyormuş ve köpüklü olmasıni sağlıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • süt eklenir mi peki hocam ayrana? hazir ayranlarin icindekilere baktim süt yaziyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lezzet arıyorsanız lezzet denilen şey aslında yağdır. Yağı çıkarttığınız hiç bir üründe lezzet kalmaz. Yağlı yoğurt kullanırsanız güzel olur, ayran çalkalanarak yapılır, kendi tarifimi vereyim ben en iyisi umarım beğenirsiniz. 5 yemek kaşığı yoğurt ve 2 çay kaşığı tuz (bir tık tuzlu seviyorum ben) önce karıştırıyoruz yoğurt kremamsı bir kıvam alıyor, sonra yarım bardak içme suyu çalkalıyoruz. Daha sonra 1 bardak daha su ve homojen hale gelene kadar çalkalıyoruz. Tadına bakıp kıvama göre belki en fazla yarım bardak daha su alabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kavanozda yapınca iyice çalkalanıyor güzel oluyor. Köpük için bir miktar sade soda kullanabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkorn L kullanıcısına yanıt

    Böyle yapacağına, direkt hepsini aynı anda buluşturup karıştırsan?

  • Koyun yoğurduyla ev yoğurdu karıştıp ayran yapınca çok güzel oluyor koyun yoğurdu yerine süzme yoğurtta katsanda olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yağlı yoğurt kullan. Çubuk blender dediğimiz aletle yoğurdu karıştıra karıştıra ve uzun uzun çırp. Sonra az tuz ekleyip suyunu verip tekrar çırp. Ama asıl olay suyunu eklemeden uzun uzun çırpmada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yoğurdu iyice ezip karıştırman lazım. Ondan sonra karıştırırken su ekle iyice özdeşleşsin. Bi tane mikser kullansan 2 dkda halledersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Öyle de denedim tabi ama nedense bu yöntemle daha iyi sonuç alıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle market yoğurdu değil köylüden kese yoğurdu alıyorsun. Suyla açıyorsun bir kasede bu ayranın kıvamı az çok oldu diyince tuzunu falan katıp ayarlıyorsun. Tuzu da olunca ayrani muhafaza edeceğin 1 2 litrelik her hangi bir şişeye koyuyorsun. Ben Ramazan şerbetlerinin cam şişelerini yıkayıp kullanıyorum. Sonra çalkalıyorsun. Köpürüyor iyice. Buzdolabına koyuyorsun. Afiyet olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayran icin %70 yogurt %30
    Su koyuyorsun üzerine tuz ve limon sıkıyorsun blender yoksa da cok saglam karistiriyorsun yogun olmalı tadı yağı veriyor olacak tercihe bağlı taze nane konulabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.