Varolan bir ASP uygulamasının içinde bir modülü asp.net e çevirmek yada yazmak mümkünmüdür. Mesela klasik asp ile yapılmış uygulamam var ama IK modülünü asp.net e çevirmem gerekiyor. Yapılabilir mi bu ?
tam birebir çeviremesen de dinamik apılmış asp sayfasının yaptıklarının aynısını .netle yapman mümkün.
asp sayfasını asp.net e cevirmek ten ziyade, aslında benim sorum tam olarak, asp ile yazılmış proje içinde bazı kısımlar asp.net ile yapılabilir mi? ASP.NET konusnuda eksik bilgim olduğu için kafam da tam tezahür edemiyorum. Olmayacak bir işe başlamayalım sonra. Arada sayfa geçişleri falan yapılabilir mi , şuan hiç bir fikrim yok. Yardım lütfen.. karar vermek için az günüm kaldı.
asp içinde asp.net komutlarını fonksiyonlarını sayfa geçişlerini kullanamazsın. ama bir asp.net projesi açıp , istediğin yerde asp komutlarını kullanabilirsin. asp.net projesi aç. kullanman gereken yerde asp.net fonksiyonlarını vs kullanabilirsin. istediğin yerde de asp kullanırsın
peki ben atıyorum dokuman yönetimi bölümündeki sayflarımda asp ve vbscript kullansam , IK bölümündeki sayfalarımda asp.net, vb.net kullansam. Benim birde şablonum var header falan vesaire. Bu şablon asp sayfalarını aspx sayflarında çağırsam , vb6.0 ile oluşturulmuş componentlerımı (DLL) kullansam. ASPX safalarımın bir config dosyası olmasa . ayrıo bir proje gibi de çalıştıramasamda .. asp ve aspx sayfalarımı beraber hatasız kullanabilirim yani. Doğru mu anladım?
lütfen biri yardım etsin
aspx dosyaları confige ihtiyaç duyar çunku sunucuda derlenir. ayrı ayrı asp ve aspx sayfaları kullanma aspx sayafsı olsun içinde asp komutları kullan diyorum
ben detaylı bir cevap vereyim. Asp direk server side çalışan bir yapıdır ve root dizinine atılması yeterli çalışması için ama asp.net projeleri arkadaşında dediği gibi web.config dosyasına ihtiyaç duyarki onunda sebebi proje dizinin uygulamaya dönüştürülmesi. ve application pool ayarlarını temel alarak çalışması. bu ayarlar içinde birçok detay mevcut onlara girmeye gerek yok. aspnin bu tip ihtiyaçları yoktur direk çalışır. Bir proje yaptığını düşünelim şimdi root dizininde project diye bir klasörün olsun uygulama olarak ayarlanmış olması gerekiyor tabiki. O dizin içinde şöyle dosyaların var
burda yanında + olanların uzantısına dikkat. Şimdi bu proje bu şekilde çalışır. Ama sayfalar.aspx içine urunler.asp yi include alamazsın. aynı şekilde urunler.asp nin içinede bir aspx dosyasını include ile çağıramazsın. Çünkü asp.net projeleri code behind çalışır ve publish yapıldığı zaman dll dosyası oluşturur. Senin yazdığın kodu include alırsan o dll ordaki kodları referans olarak almaz yani kullanamaz. hiç include kullanmayacaksan direk bağlantılarla yapılacaksa çalışır hiçbir sıkıntı çıkmaz. Hatta php manager eklersen IIS 7 ye php, asp, asp.net bile çalıştırabilirsin.
@TrueBlack çok güzel açıklamışşsın. Teşekkür ederim, @Kaygerya'yı da anladım. Fakat Ben olmayacak kısmı istiyorum galiba :)) Çünkü bende sayfaya include fazla olacak. Tam kavramak açısından bana şunu da izah edersen çok sevinicem valla .
Benim senaryom da kullanıcı uygulamaya girdiğinde önce default.asp çalışıyor ardından index.asp , login.asp , yetki.asp , include dosyalar vs. uygulmada geziyor... [arkada asp dosyaları çalışıyo şimdilik.] Proje bölümü hariç hepsi asp dosyası . Daha sonra ekranda projeler bölümüne tıkladığında burada index.aspx dosyası çalışacak , ve tabi proje bölümünde tüm dosyalar aspx . Şimdi burada index.aspx dosyasının içinde haliyle header, parametre, connection gibi include dosyaları olacak. her aspx dosyasında asp include olacak .. ve hatta asp dosyalarına da aspx include olabilir.
- birinci olarak, bu include sorununu nasıl çözerim. yada çözülebilir mi? - ikinci olarakta, config dosyası olmadan aspx sayfalarını çağıramazsın dediniz. O zaman, uygulamanın default.asp sayfasını default.aspx yapmaktan ve config dosyası eklemekten başka yol yok mu? [çünkü config dosyası çok sorun çıkaracak :( ]
İlginize çok teşekkür ederim.
webconfig olmadan dosya çalışır. fakat sıkıntılı durumlar ortaya çıkar. asp gibi değildir asp.net asp şahinse asp.net mercedestir :) yani seçenek çoktur. webconfigde durur bir çoğu authentication mod debug session vs vs. bunlar olmadanda tek başına bir dosya çalışabilir. Ama dışardan asp yi include alamazsın çünkü asp.net namespace e bakar yani projenin içinde kullanılan ve derlenen dosyalara bakar. Asp.net projeni oluştururken aynı namespace ve uygulama içinde olduğu için diğer asp.net dosyalarına erişebilirsin. Aspde öyle bir yapı yok. O yüzden hata alırsın. Olayın özeti include olayını unut :)
Valla çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Ama .NET bilgim olmadıgı için verdiğin bilgiler benim için cok önemli. Arık master page le başlıyacağız olaya , yazılacak kod sayısı 2 katına çıktı. Peki ben vb6.0 DLL leri nolmal şekilde kullanabilirm herhalde, onlarıda vb code class olarak tekrar yazmama gerek yoktur umarım.
dll dosyalarının ne olduğuna göre değişir kullanımı
içinde function lar ve connection var vb6.0 da yazılmış. Bu da sıkıntı yaratır mı?
hiç denemedim ama yaratır diye düşünüyorum. ki eminim :) çünkü visual studio .net framework ister vb6 da o olay yok. yani bilgisayarda çalıştırma mantığı farklı direk debugerda hataya düşecektir. Çünkü debuger neye göre derleyeceğine bakar. ve derleyemez framework yapısına uymadığı için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme