Şimdi Ara

asp.net c# ajax timer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir web sayfamda kullanıcı sayfayı açtığında bir timerim ne kadar süre kaldığını ekrana gösterecek şekilde int bir değeri sürekli artıyor. ama aynı anda sayfayı açan kişiler olduğunda bir bire artması gereken değerim, bağlı kişi sayısı kadar artıyor. kodum aşağıdaki gibidir. Kişiler için sayacım ayrı ayrı artmasını istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

public static int Sure=0;

protected void UpdateTimer_Tick(object sender, EventArgs e)
    {
    lblCekilenTas.Text = Sure.ToString();
    Sure++;
    }

• Bir timer, animasyonu serverside gereksinime ihtiyaç duymamalı. (en azından her tick için )

ben söyle bir örnek yaptım 10 dk falan sürdü
    https://codepen.io/mgundogdu38/pen/dexOBd

hiç bir kütüpane kullanıyoor. Tamamen VanillaJs

illa süreyi serverside dan vereceğim diyorsan animasyonu js ile ver. ilk değeri asp.net ile gönder. YOK ille thick (her sn) serverdan göndereceğim diyorsan da ajax ile değil web socket ile (yani .net için signalR) kullanmalısın. Tavsiyem asp.net web form günümüz arayüz ihtiyaçlarını karşılayamıyor.Eski kaldı. Asp.net Mvc öğren/kullan

bir de konu yanlış yerde. bu tarz konular "Yazılım Geliştirme" katgorisi altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 26 Mayıs 2018; 15:25:26 >

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    cevabınınz için teşekkür ederim. timer tick içerisinde kaldığı süreyi ile ilgili bazı işlemler yürütüyorum. ama sayacım doğru sayamadığı için işlemlerimde sıkıntı yaşıyorum. haklısınız konuyu yanlış yere açtığımı fark ettim. doğru yerde tekrar açtım konuyu. ajax timer içerisinde sizce kullanıcı bazlı sistemede bu sure sayacını ayrı ayrı saydırabililr miyim. bir fikriniz varmı ?
  • hakanngurcan H kullanıcısına yanıt
    amaç ne, neyi çözmeye çalışıyoruz ona göre bir şey demek lazım. Kast ettiğinizi anlamadım. timer tick süre saymak için uygun değil daha çok tekrarlayan işler için. yani her saniye çalıssın her dk çalışssın gibi.
  • tick içerisinde sure değişkeni kullanarak farklı metodları çağırmam gerekiyor. ama dediğim gibi sayfada aktif ne kadar kullanıcı varsa, değişkenim okadar hızlı artıyor bu da kullanıcı bazlı yapmak istediğim işlemlerdeki sayi değişkeni kontrolümün hatalı olmasına sebep oluyor. a kullanıcı sayfaya girdiğinde sure değişkeni a kullanıcı için saymayalı, aradan diyelim 5 sn sonra aynı sayfa ya b kullanıcısı girdi, a için sayan sure değişkenim 5 iken, b kullanıcısı için değişken baştan saymalı.

Yapmaya çalıştığım şeyi tarifleyebildim mi acaba? şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.