Şimdi Ara

Asp.net Mail Gönderimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bir web sitesi yapımına başladım. Havaalanı yolcu transferi olacak. Reklam olarak görmeyin örnek olarakhttp://www.airporttransferistanbul.com.tr/ gibi sol olcak tasarımı v.s. tamam şimdi müşteri kendine göre kriterleri seçtikten sonra gönder dediğinde o verileri benım mailime gönderecek. O kısımda tıkandım netten de araştırdım ama beceremedim acaba yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı?

• Asp.net bilen mi yok forumda? Yoksa bu kadar ilgisiz ve banane mi diyor herkes :( Yardım istedik yahu
  • http://www.ugurkizmaz.com/YazilimMakale-570-C--ile-Mail-Gonderme.aspx

Güzel bir anlatımı burada var inceleyebilirsin.
  • Dostum eywallah cok guzel anlatmış ama benım formumda dropdownlist listbox ve textbox v.s. var onlardaki veriyi alıp göndermek sıkıntı oluyor :(
  • String.format ile tek bir mesaj oluturabilirsin. Atiyorum 2 tane textbox var.
    String mailBody = string.format("benim adim {0}, soyadim:{1}",Textbox1.text, textbox2.text);

Bolece senin textbox lardan veya dropdowndan ne gelirse gelsin mailBody icinde istedigin gibi gorunecek.

Textbox dan veya dropdownda secili olan degerleri alabilmeyi bilmen yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi hocalar uzun ugraşlar sonucu textboxlardan veriyi alıp maile göndermeyi yapabildim ama işin içine dropdown girince yine hata veriyor. Kod şu şekilde

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    string mesaj = "";
    mesaj += "<b>* Yeni Transfer * </b></br>";
    mesaj += "<b>Nereden : </b>" + (drpfrom.Text) + "</br>";
    mesaj += "<b>Nereye : </b> " + (drpto.Text) + "</br>";
    mesaj += "<b>Tarih : </b>" + drpgun.Text + "." + drpay.Text +"." + drpyil.Text+ "</br>";
    mesaj += "<b>Saat : </b>" + drpsaat.Text + "Dakika " + drpdakika.Text + "Uçuş Numarası : " + txtucusno.Text + "</br>";
    mesaj += "<b>Hotel Adı veya Adresi :" + txtoteladi.Text + "</b>";
    mesaj += "<b>Kişi Sayısı :" + drpkisi.Text + "</b>";
    MailMessage msg = new MailMessage();
    msg.IsBodyHtml = true;
    msg.To.Add("info@whitehousetransfer.com");
    msg.To.Add("mehmet.oruc02@hotmail.com");
    msg.From = new MailAddress("mehmet.oruc02@gmail.com", drpfrom.Text, System.Text.Encoding.UTF8);
    msg.Subject = "Yeni Transfer";
    msg.Body = mesaj;
    SmtpClient smtp = new SmtpClient();
    smtp.Credentials = new NetworkCredential("mehmet.oruc02@gmail.com", "******");
    smtp.Port = 587;
    smtp.Host = "smtp.gmail.com";
    smtp.EnableSsl = true;

}

hata olarak dropdown isimleri çıkıyor örnegın drpfrom adı geçerli içerikte yok. diyor. Neyi yanlıs yapıyorum?

• hakann_okann kullanıcısına yanıt
    Sorununu çözdümmü bilmiyorum ama eger dropdown la çalışıyorsan postback oldugunda veri kaybolur her dropdown tıklamasında degeri dizinindeki bir text 'e yazarsan en son button tıklamasında ordan okuyup gönderebilirsin mailini sonra text'i boşaltırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 10 Mayıs 2014; 16:36:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    html mail gönderme
    7 yıl önce açıldı
    mail.live.com tarih oldu.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorunu çözdüm teşekkür ederim arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.