Şimdi Ara

IMAP,push mail ayarları ve mail ses bildirimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim mail adresim hem POP3 hem de IMAP i desteklemektedir. Bildiğim kadarıyla IMAP te push özelliği bulunmakta. Ancak iPhone a IMAP olarak email adresini eklediğimde, mail alma seçeneklerinde anında ilet seçeneği çıkmıyor. Yani sadece alma ve elle seçenekleri çıkmaktadır. Her IMAP hesabında push mail özelliği yok mu?

Ayrıca IMAP 'in tek avantajı bütün klasörleri eşitlemesi midir?

Bir de push özelliği olmayan mailleri başka bir ara mail servisi ile aktif hale getirebilir miyiz?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 8 Aralık 2011; 10:45:21 >

• Maili bir hotmail hesabina yonlendirirseniz hotmail in push ozelligi var
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/IMAP

tam olarak ne yapmak istediğinizi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışayım
  • Yapmak istediğim şey, normal imap ve pop3 özelliği olan bir mail adresimi, push mail ile almak...
  • Spy1983, eğer müsadeniz olursa ben de benzer sayılan bir sorunumu sizin konunuz da sormak istiyorum yeni konu açmamak adına. Eğer sorun olursa mesajımı memnuniyetle düzenlerim.

Arkadaşlar benim de bir yahoo.co.jp hesabım var ve telefona hesabı kuramıyorum. Denemediğim pek bir şey kalmadı gibi. En son Blackberry'nin destek sitesinde POP erişiminin aktif hale getirilmesi gerektiği yazıyordu, talimatları uyguladım ama ne yaptıysam kullanıcı adı veya şifreniz yanlış hatası alıyorum. Uzun süredir ve aktif olarak kullandığım bir hesap olduğu için mümkün olmayan bir hata.

SSL açık veya kapalı (duruma göre uygun portu seçiyorum) farketmiyor, gelen giden posta sunucularının (telefonda önyüklü olanlar) hiç birisi işe yaramıyor, özellikle giden kutusu ayarını değiştirip, kaydetmeye çalıştığımda, doğrulanıyor diye bekletiyor, yaklaşık 1-2 dakika civarı ve sunucu yanıt vermiyor hatası ile sonlanıyor. Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı bununla ilgili ya da sorunsuz kullanan? Vazgeçebileceğim bir hesap olmadığı için Safariden sık sık girip kontrol etmek bazen sıkıcı oluyor :(.

Denediğim sunucuların bazıları

smtp.mail.yahoo.co.jp
    apple.smtp.mail.yahoo.co.jp
    imap.apple.smtp.mail.yahoo.co.jp (yanılmıyorsam Yahoo Yanıtlardan okumuştum)

ve benzerleri. Ücretli olduğunu düşündüm ama ücretli de değilmiş.

• tabii ki ne demek, herkes sorunlarını paylaşıp, çözüm bulursa sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

Yapmak istediğim şey, normal imap ve pop3 özelliği olan bir mail adresimi, push mail ile almak...

Ok şimdi bu mail gmail hotmail v.s nedir ?
    önemli maillerinizi arşivleyip yedekleyiniz
    ayarlar-mail kişiler-mail adresiniz gmail,hotmail v.s neyse tıklayıp hesabı sil yapınız
    Aynı yerde hesap ekle diyiniz seçeneklerden uygun olanı seçin ek bir ayar yapmayın

ben gmail, hotmail bu şekilde kurdum anında düşüyor mail 1 dakika bile beklemiyor bazen sizin mailiniz şirket maili ise ayar girmek gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gmail ve not senkronizasyonu
    11 yıl önce açıldı
    E-mail senkronizasyon sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Sms Onay Paneli veya Sitesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim mailim şirket maili... ancak pop3 maillerde bildiğiniz gibi push mail desteği yok. Kulladığım mail adresinin imap desteği var ve imaplerde push mail özelliği var biliyordum... ancak imap olarak eklediğimde anında ilet seçeneği bu mail için aktif olmuyor... umarım anlatabilmişimdir...

Ayrıca iPhone 4S kullanıyorum. Normalde bildiğiniz gibi mail geldiğinde, kilit ekranında belirip, ses çıkıyor. Ancak bende bir süre sonra bu ses gelmemeye başlıyor. Yani mail geliyor ancak sadece ekran yanıyor ve kilit ekranında mail beliriyor. Bunun gibi bir problem yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

Spy1983, eğer müsadeniz olursa ben de benzer sayılan bir sorunumu sizin konunuz da sormak istiyorum yeni konu açmamak adına. Eğer sorun olursa mesajımı memnuniyetle düzenlerim.

Arkadaşlar benim de bir yahoo.co.jp hesabım var ve telefona hesabı kuramıyorum. Denemediğim pek bir şey kalmadı gibi. En son Blackberry'nin destek sitesinde POP erişiminin aktif hale getirilmesi gerektiği yazıyordu, talimatları uyguladım ama ne yaptıysam kullanıcı adı veya şifreniz yanlış hatası alıyorum. Uzun süredir ve aktif olarak kullandığım bir hesap olduğu için mümkün olmayan bir hata.

SSL açık veya kapalı (duruma göre uygun portu seçiyorum) farketmiyor, gelen giden posta sunucularının (telefonda önyüklü olanlar) hiç birisi işe yaramıyor, özellikle giden kutusu ayarını değiştirip, kaydetmeye çalıştığımda, doğrulanıyor diye bekletiyor, yaklaşık 1-2 dakika civarı ve sunucu yanıt vermiyor hatası ile sonlanıyor. Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı bununla ilgili ya da sorunsuz kullanan? Vazgeçebileceğim bir hesap olmadığı için Safariden sık sık girip kontrol etmek bazen sıkıcı oluyor :(.

Denediğim sunucuların bazıları

smtp.mail.yahoo.co.jp
    apple.smtp.mail.yahoo.co.jp
    imap.apple.smtp.mail.yahoo.co.jp (yanılmıyorsam Yahoo Yanıtlardan okumuştum)

ve benzerleri. Ücretli olduğunu düşündüm ama ücretli de değilmiş.

bir üstteki mesajımda dediğim gibi orjinal ayarlarla deneyin acaba bu mail pop3 destekli mi ? mesela uzun zaman önce hotmail destek vermiyordu http olarak seçim yapın birde orjinal ayarları deneyin
    pop.mail.yahoo.com.
    smtp.mail.yahoo.com.
    Account Name: userID.
    Email address: myuserID@yahoo.com.

olmazsa şunu deneyin birde
    Host: apple.pop.mail.yahoo.co.jp
    User Name: left hand side of your yahoo.co.jp mail address (no @yahoo...)
    Password: your yahoo japan id password
    Outgoing Mail Server: apple.smtp.mail.yahoo.co.jp

Advanced Settings:
    Use SSL Off
    Authentication: Password
    Server Port 110

hiçbiri olmazsa :http://mobile.yahoo.com/mail/iphone

• quote:

Benim mailim şirket maili... ancak pop3 maillerde bildiğiniz gibi push mail desteği yok. Kulladığım mail adresinin imap desteği var ve imaplerde push mail özelliği var biliyordum... ancak imap olarak eklediğimde anında ilet seçeneği bu mail için aktif olmuyor... umarım anlatabilmişimdir...

Ayrıca iPhone 4S kullanıyorum. Normalde bildiğiniz gibi mail geldiğinde, kilit ekranında belirip, ses çıkıyor. Ancak bende bir süre sonra bu ses gelmemeye başlıyor. Yani mail geliyor ancak sadece ekran yanıyor ve kilit ekranında mail beliriyor. Bunun gibi bir problem yaşayan var mı?

Tamam şimdi siz maili kaldırın dediğim gibi microsoft exchange olarak yeniden kurun olmazsa en alttan elle girin ama şirketten sunucu bilgilerini almanız lazım
  • Forum v.s olmadığı için sanırım reklam olmaz
    https://destek.yesilbeyaz.com.tr/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=59

bu adreside bir inceleyin siz bakında ben linki sileyim reklama girmesin
  • teşekkür ederim ancak ben zaten POP3 ve Imap kurulumunu biliyorum.

Ayrıca ben de exchange server hesabı yok dolayısı ile exchange server ile kuramam. Sanırım demek istediğimi anlamadınız...

Ben sadece Imap özellikli mail sunucularda Push mail desteği var mı yok mu? onu soruyorum...
  • o zaman daha deneyimli arkadaşlar umarım yardımcı olabilir
  • gmail maillerini nasil push alabiliyoruz?
  • quote:

teşekkür ederim ancak ben zaten POP3 ve Imap kurulumunu biliyorum.

Ayrıca ben de exchange server hesabı yok dolayısı ile exchange server ile kuramam. Sanırım demek istediğimi anlamadınız...

Ben sadece Imap özellikli mail sunucularda Push mail desteği var mı yok mu? onu soruyorum...

Hocam push mail exchange disinda olmuyor malesef free servislerin bile push ozelligi var :) ya sirketin serverina exchange ozelligi ekleyeceksiniz yada en basiti mail notifier programini kuracaksin mail geldigi anda ekranda gosteriyor pushun aynisi. Mail notifier programina pop3 ayarlarini gir uyari ses seenekleri vs hepsi var. App storeda cok cuzi bir ucreti vardi. Ya 0,99 yada 1,99 olmali
  • quote:

Orijinalden alıntı: benonur2000
    bir üstteki mesajımda dediğim gibi orjinal ayarlarla deneyin acaba bu mail pop3 destekli mi ? mesela uzun zaman önce hotmail destek vermiyordu http olarak seçim yapın birde orjinal ayarları deneyin...

Onur Bey, vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim, sayfada yer kaplamaması amacıyla mesajınızın tamamını altın yapmadım. Bahsettiğiniz Yahoo sayfasındaki ayarları, telefonun içerisindeki önyüklü ayarları, Blackberry'nin destek sayfasındaki ayarları, tamamını daha önce denemiş sonuç alamamıştım :( yine de tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

quote:

Orijinalden alıntı: benonur2000
    bir üstteki mesajımda dediğim gibi orjinal ayarlarla deneyin acaba bu mail pop3 destekli mi ? mesela uzun zaman önce hotmail destek vermiyordu http olarak seçim yapın birde orjinal ayarları deneyin...

Onur Bey, vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkür ederim, sayfada yer kaplamaması amacıyla mesajınızın tamamını altın yapmadım. Bahsettiğiniz Yahoo sayfasındaki ayarları, telefonun içerisindeki önyüklü ayarları, Blackberry'nin destek sayfasındaki ayarları, tamamını daha önce denemiş sonuç alamamıştım :( yine de tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Birşeydeğil keşke çözüm bulabilseydim ama daha fazla bilgim ne yazıkki yok birde yahoo mail yazarak app storeda yazılımlara bakmayı deneyebilirsiniz ama büyük ihtimal denemişsinizdir :)

• arkadaşlar gmail hesabımı giriş yapıyorum ve kullanıcı adı veya şifresi yanlış diyor halbuki doğru giriyorum bunu nasıl halledebilirim
  • gmail de push olayı var mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baaki

gmail de push olayı var mıdır

Şimdi denedim evet varmış...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.