< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (45. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
10 nun sonu 2 yıl sonra, sen 11 e geç mesajı
-
hocam farklı bi marka pc de aynı sorunu yaşayan biri 11 e geçmiş sorun düzelmiş böyle giderse bende 11 e geçiş yapacağım gibi 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha 2 sene var. Windows 10 u sorunsuz kullanıyorum. Bitene kadar devam...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gençler bende bilgisayarın kapanmama problemi var. Bailattan bilgisayarı kapat dediğimde kapatmıyor. Fan ve klavye ışığı açık biçimde kalıyor. Bu sorunu başka yaşayan var mı ? 5 kapatmada bir oluyor güç tuşundan kapatmam gerekiyor.
-
Eski hp öyleydi.. düğmeden kapatıp açınca, kapanıyor ama 5.6 saat sonra kapanmıyor. Çık klmak stbilite sorununa sebep oluyordu. Sanırım bunu da 8myıldaki windows geçişleri sebep oldu. Uyumsuzluk.
Win 11 mi kurdunuz?
Unsafe shutdown sorunu yaşayanlar, mavi ekran alanlar, bilgisayarı düzgün kapanmayanlara bir sorum olacak. Bilgisayara RAM takviyesi yaptınız mı?
Birkaç haftadır mavi ekran hataları ile uğraşıp duruyordum. RAM takviyesi yapmıştım ama RAMlerden hiç şüphelenmemiştim. Çünkü RAM'i taktıktan sonra Memtest86'dan test yaptırmıştım, test13 dışında sorun çıkmamıştı. Test13 de güvenlikle alakalı bir şey, kendi sitesinde bile yoksayabileceğinizi söylüyor.
www.memtest86.com
PassMark MemTest86 - Memory Diagnostic Tool - Troublingshooting Memory Errorshttps://www.memtest86.com/troubleshooting.htm#hammerDefalarca mavi ekran aldıktan sonra farklı çözümler denedim, şu an Windows 10'dayım mesela. Sorunlar devam edince RAM'lerden birini çıkarayım dedim ve sorunlar anında kesildi. İki RAM'i de teker teker denedim ve sorun yaşamadım. İki RAM'i birlikte kullandığımda hata alıyorum, RAMlerin yerini de değiştirdim ama çözüm olmadı.
Bilgisayarı çift RAM'le kullanıp sorun yaşamayan var mı? 2x8 şeklinde kullanmak istiyordum ama şu an 1x8'e düşürmüş durumdayım. RAM'i de uyumlu olduğu için Crucial Marka almıştım.
-
bende sorun yok ama;
ben bu laptoptan iki adet aldım. 2 adette kingston 2666 mhz 8gb ram aldım. kendi laptop uma 2x8 gb 2666 mhz kingston ram taktım,
diğerine ilkinden çıkanı aktarıp 2x 8 gb 3200 mhz micron rami olmuş oldu..
birde şu wind 10 ısrarını bırakın lütfen..
bios a girip load default value(settings her ne ise) deyip varsayılan ayarlara getirin.
sürücüleri yüklerken önce chipset intel IO sürücüsü ile başlayıp diğer intel sürücüleri yükleyip en son donanım sürücülerini yükleyin.
bu arada acer türkçeye de bios 1.06 eklenmiş şimdi baktım.. güncelleyeceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 13 Şubat 2023; 12:37:38 > -
sizin iki cihazınızda da birbirinin aynısı ramler bulunuyor, belki de bu yüzden hata almıyorsunuz. bendeki ramlerden biri crucial, diğeri micron marka. crucial'ın chiplerini de micron üretmiş olsa da arada bir uyumsuzluğa neden olmuş olabilir gibi duruyor. amazon tr satışa çıkarırsa bir tane daha crucial alıp deneyeceğim.
windows 10'a deneme için geçmiştim. mavi ekran hatalı windows 11 kaynaklı mı emin olmak için. şu an windows 10 sevenlerin windows 11'e acil geçmesinde bir sebep yok bence. acer'ın sitesinden driverları indirip kurdum, şu an sorunsuz çalışıyorum. BIOS güncellemesi mi, yoksa Windows 10 kaynaklı mı bilmiyorum, aletten ses çıkmıyor. Fan sesi sadece açılışta birkaç saniye oluyor. O yüzden Windows 10'u şu an kesinlikle kullanmayın diyemiyorum
-
bende 8+8 ram var. biri üzerinde gelen micron, diğeri crucial. Bahsettiğiniz sıkıntı bende yok. Bir önceki bilgisayarımda da aynı kombinasyon ram vardı ve 3 sene o bilgisayarı da hatasız kullandım. crucial mikron firmasının perakende satış markasıdır. crucial=mikron yani. ram ler çok düşük ihtimal olsa da aynı marka bile olsa uyumsuz olma ihtimali var. bu küçücük ihtimali yok etmek için kit şeklinde satılan ram satıyorlar. ben bugüne kadar mikron-samsung-sk hynix chipli bir çok farklı marka rami bir arada kullandım ve şansıma hiç problem yaşamadım. diğer bilgisayarımda sk hynix ve samsung chipli dual çalışan bir ram kombinasyonum var ve o bilgisayarda da sorun yaşamıyorum. siz belki o düşük ihtimalli olasılığa denk gelmiş olabilirsiniz..
-
şu cızırtı sorunu iki laptopda da var mı?
-
prize takılı iken nadir duyuluyor, yok desem yeridir.
pil de oluyor, kopyalama sırasında falan. bugüne kadar eve 7 laptop alındı.. 4 adette başkalarına alıp kurdum. sadece bu modelde denk geldi. aynı aspire 7 nin amd işlemcilide yoktu.
başka biride hp dell gibi önceki 2 laptopumda vardı bunda da var takmıyorum yazmış.
bence dell sitesinde yazdığı gibi uzun pil ömrü için çok kritik voltaj yönetimi var sanırım o yüzden yapıyor bu sesi. aslında söylenen hemen her cihazda olduğu bu türlerde kulağın duyacağı frekansa çıktığı için duyulduğu.
laptopun işlevselliğinde sıkıntı yoksa, prize takılı iken ses %95 kesiliyor ise, değiştirmeye falan gerek yok
-
ne prizde ne pilde ses gitmiyor ve sürekli var laptop açıldığı anda başlıyor kapanana kadar devam ediyor. arada kesilme falan hiç yok. bu beni düşündürüyor
-
iade edin o zaman..
amd 5500u lu modele bakın.. rtx3050 ile
işlemci az zayıf 1240p ye göre ama oyun müptelası değilseniz daha iyi olabilir u işlemci az pil tüketir.
veya 11400H, 1135G li işlemcilere bakabilirsiniz
şubat tatilinde vatan da 14000 e kadar düşmüştü. fiyat takip edin
www.n11.com
Acer Aspire 7 A715-42G NH.QE5EY.004 R5-5500U 8 GB 512 GB SSD RTX3050 15.6" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/acer-aspire-7-a715-42g-nhqe5ey004-r5-5500u-8-gb-512-gb-ssd-rtx3050-156-dos-fhd-dizustu-bilgisayar-7432397?magaza=qobostore
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 14 Şubat 2023; 18:18:20 >
-
Bilgisayarın kapanmama sorunu windows kaynaklı bir sorun. Ben hızlı başlatı kapatarak çözdüm. Windows 10 ile 11 de işlemler aynı sanırım. Windows 10 için birkaç yöntem paylaşmış birisi. 11 için de deneyebilirsiniz.
https://itigic.com/tr/how-to-shut-down-windows-10-completely/
Bilgisayarla birlikte Kingston DDR4 3200 ram sipariş ettim ve hiçbir kurulum yapmadan rami takıp öyle kurulum yaptım. Oyun oynamıyorum ve yoğun kullanmıyorum. Sizler yazdıkça yaşadığınız problemlere dikkat ediyorum. Mesela klavyeden gelen sesi duyamadım. Yada thunderbolt sürücü sorunu yaşamadım. Bir ara adaptörü takmadan açılmıyordu. Onu da arkadaki reset tuşuna basarak hallettim. Şarjının az gitmesi konusunda şimdilik sıkıntım yok.
Sürücülerin çoğu acer in kendi sitesinden. Diğerlerinin isimleri farklı zaten anlaşılıyor. Kurduğum sürücüler ve sıralamaları şu şeklide...
Sorularınız/sorunlarınız olursa hem kendi denemem açısından hem de sorunu çözümü açısından yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada Windows 10 a devam :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hangi model var sizde?
-
laptopu satmayı düşünüyorum almak isteyen olursa iletişime geçsin benimle.
-
Acer Aspire 7 A715-51G Dizüstü Bilgisayar, 15.6” FHD, Intel i5-1240P, 8GB RAM, 512GB SSD, GeFORCE Nvidia RTX 3050 Harici 4GB Ekran Kartı, Free DOS, Siyah
Sizin crucial ram sahte olabilir mi? cpu-z ekran görüntünüze baktığımda part number yazan yer benimkinden farklı. Google ile görsel arama yaptığımda gördüğüm kadarıyla sizin aldığınız ekran görüntüsündeki part number ve seri numarasının yapısı bizimkilerden çok farklı. Benimkinin fotosunu ekliyorum. part number yazan yerde modelden sonra 4 haneli başka bir seri daha yazıyor örneğin. seri numaraları da harf ve rakamlar karışık. google da gördüğüm tüm ekran fotoları bu şekilde. sizinki farklı duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 17 Şubat 2023; 15:1:58 > -
Hocam siz söyleyene kadar dikkatimi çekmemişti. RAM'in üzerinde part numarası CT8G4SFRA32A.M8FRS yazıyor ama gerçekten CPUZ'de bilgi çıkmıyor. (Memtest86da da çıkmıyor) Bilgileri Crucial'ın destek kısmına gönderdim bakalım ne diyecekler.
İşin garip tarafı, bilgisayarda bu RAM single olarak takılı ve iki haftadır sorunsuz kullanıyordum. Yine de cihazla gelen RAMe geçiş yaptım şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace88 -- 17 Şubat 2023; 16:47:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X