Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir bios güncellemesi daha gelmiş. Şarj etmeyi iyileştirme ile ilgili bir açıklama var güncellemede.

• nikflatron N kullanıcısına yanıt

bu güncellemelerei windows kendisi mi yapıyor yeniden başlat vs olayları ile

• ShibLeg kullanıcısına yanıt

bios güncellemesini acer resmi web sayfasında gördüm. Windows update bios güncellemesini otomatik kendisi yapmıyor isteğe bağlı güncelleştirme olarak sunuyor bildiğim kadarıyla. Çünkü bios güncellemeleri her zaman için riskli işlemlerdir. Doğru güncelleme yapmama rağmen daha önce başıma gelmiş ve çok zor bios recovery ile kurtarmıştım eski bir bilgisayarımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 22 Şubat 2023; 23:29:16 >
  • Arkadaşlar ben bilgisayarı 16000 TL ye satmak istiyorum. Değişen özellikleri aşağıdaki gibi. Satmak isteyişimin nedeni vatanbilgisayar dan kampanyalı nitro 5 almak istiyorum. Bilgisayar için adınıza fatura da kesebilirim. Düşünen olursa özelden haber verirse sevinirim. Vatanbilgisayar kampanyası sabah 6 ya kadar geçerli olduğu için bende o saate kadar satabilirim.

16 GB dual ram (8+8)

1,5 TB ssd disk (Kingston KC3000 1 TB + 512 GB Micron SSD)

Orijinal haliyle 14000 TL olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 24 Şubat 2023; 0:28:30 >
  • nikflatron N kullanıcısına yanıt

acer care center ve quick access lerde yenilenmiş..

1.08 bios u da uyguladım bakalım ne değişecek..

normalde pil %100 iken 80 i açınca 80 e kadar bir sürede düşecek diye uyarıyordu ama düşmüyordu.

önce 80 e kadar boşaltması lazım elbette..

kurdum ama care center açılmıyor. zaten ilk laptop açılışında zor yükleniyordu ve geç açılıyordu, yenisi şu anda hiç açılmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Şubat 2023; 13:59:34 >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Ben biosu da care centeri de güncelledim ilk gün. Bir değişim göremedim. Hala geç açılıyor. Kendi kendine %80'e düşürmedi. quick access tarih olarak yeni gibi görünüyor ama sürüm numarası eskisiyle aynı. bir değişiklik var mı kontrol etmedim.

• Merhaba,

Type c üzerinden görüntü aktarımı yapabilen oldu mu? 1 laptoptan 2 farklı monitöre çıkış vermek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün sipariş verdim. indirim, kart bonusu vs derken 14.500 tl denk geldi. Ama bilgisayar geldikten sonra nasıl kurulum yapacağım tam bilmiyorum. Hangi windowsu nereden indirip, nasıl yükleyecem. Hayrınıza 6 yaşındaki çocuğa anlatır gibi sırasıyla ne yapmam gerektiğini söyler misiniz..

• asiesmer A kullanıcısına yanıt

Download Windows 11 (microsoft.com) microsoft sitesinden 2. sıradaki "Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma" indirip çalıştırın, en az 8 gb lık bir usb belleği öncesinde takmış olun. program usb belleği sizin için ön yüklemeli win 11 yüklenir hale getirecektir.

bu işlem bitince acer sitesinden laptop u bulun Destek | Acer Türkiye

driver kısmında IRST sürücüsünü indirin ve win 11 in hazır olduğu usb belleğe kopyalayın.

usb yi acer a takın, açın..açılışta F2 ye basarak bios a girin. bios ta boot sırasında taktığınız usb yi yukarı çıkarıp kaydet çık..

laptop başlarken win 11 kurulumuna girer ve başlatır.

key isterse atla deyin

kurulum ekranında sıfırdan windows kuracağım seçin.. sonraki ekranda windows kuracağınız diski göremeyeceksiniz. boş pencerenin sol altında "sürücü yükle" seçeneğini seçip win 11 usb ye attığınız irst klasörünün içinde ki VMD klasörünü bulun ve yükleyin.. ssd görünür hale gelecektir. diskteki "windriver" bölümünde acer sürücüleri var silmeyin..

yüklemeye devam edin.. kurulum sırasında laptop u kablo ile modeme bağlamanız gerekecek. ve bir hotmail hesabı ile giriş yapmalısınız..

win 11 kurulumu bitince windriver içindeki metis-adp yi çalıştırın ve sürücüleri kurun. sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz.

trendyol da 100 tl civarında fiyatlara orjinal win 11 pro key satılıyor.. satın alın..ayarlar dan etkinleştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Mart 2023; 18:51:11 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim @mdmrx
    Bilgisayar gelince uygulayacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Irst dosyasını bulamıyorum, link paylaşır mısın @mdmrx

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yukarıdaki mesajda var. Acer destek ten laptop sürücüleri içinde ortalarda

irst i açınca

win11 in olduğu usb ye sadece bu son klasörü de atsanız olur

f6/vmd/f6vmdflpy-x64 bu yolu gözat la göstereceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 3 Mart 2023; 18:31:10 >
  • Arkadaşlar 47 sayfanın hepsini okudum. Genelde pil performansının düşük olmasından ve ses sorunundan bahsedilmiş. Başka ciddi bir sorun yaşayan oldu mu?

Şuan i5-1240p işlemcili 16 GB RAM'li model 16000 TL'ye satılıyor. Bu fiyata önerir misiniz? Günlük kullanım için almayı düşünüyorum, oyun kesinlikle oynanmayacak. Şuan kullandığım laptopu 10 sene önce almıştım. Hatta üzerinde 1. nesil i3 işlemci var. O yüzden yine yaklaşık 10 sene götürmesini istiyorum.

10000-20000 TL arasında satılan cihazlar genelde HP ve çoğununda da satıcılar cihazı göndermeden önce içini açıp RAM ekleyerek kargoya veriyor. Orijinal olarak 16 GB ramli cihaz çok az. Sizce maksimum 16000 TL bütçeyle bu cihaz alınabilir mi, yoksa bu fiyata alternatif bir cihaz öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut -- 4 Mart 2023; 13:58:28 >
  • Umut U kullanıcısına yanıt

Acer nitro 5 vardı bir iki hafta önce 21350 gibi paralara alınıyordu hatta birinde ziraat ticaret kart vardı 19350ye mi ne inmişti. Şimdiki aklım olsa onu alırdım. 3060 ve i7 12700h 10 sene değil 15 sene bile gider oyun harici.

• Evet almadım maalesef o fiyata.. işe getirip götürmek düşündürdü. Sonra alayım dedim ama bunu satmadan almayayım dedim. Bunu da satamadım hızlıca... Fırsat kaçtı..

• Umut U kullanıcısına yanıt

ses sorunu pek yok.. 1-2 kişide çıktı.. pil süresi önemli ise 5500u ve 5625u lu acer modellerine bakabilirsiniz.

gtx 1650 ve rtx 3050 li modeller var. sorunsuzlar.

5500 u lu modellerin ucuzları 256 gb ssd var ve genişletme yuvası yok. yeni ssd takılınca eskisi satılmalı.

diğer 5625 i araştırmadım

günlük kullanım için fazlası ile yeterli.

bu satıcıdan bunu aldım.. Acer Gaming Aspire 7 A715 42G AMD Ryzen 5 5500U 8 GB 256 GB Fiyatı (hepsiburada.com)

geçen 50 tl indirimle 650 tl ye kingston pcie-4 nvme 500 gb sdd aldım

direk 500 gb lık isterseniz şunu alabilirsiniz

Acer Aspire 7 5.Nesil Ryzen 5 5500U Notebook Fiyatı ve Özellikleri - Vatan Bilgisayar

5500u lu kasa geçen senenin kasası ve bu başlıktaki laptopa göre eni 2 cm kadar büyük, kalınlık 2-3 mm fazla ve 200 gr kadar ağır

hiç oyun oynamayacak olana ise en iyisi bu Acer Extensa EX215-54G İntel Core i5 1135G7 8 GB 512 GB SSD Fiyatı (hepsiburada.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 4 Mart 2023; 19:13:13 >

• Cevaplar için teşekkürler. Dediğim gibi oyun kesinlikle oynanmayacak, o yüzden harici ekran kartı zorunlu değil. Ancak işlemcinin 12. nesil olmasını istiyorum çünkü uzun bir süre aynı laptopu kullanmayı düşünüyorum. Pil süresi çok önemli değil.

SSD kapasitesi de önemli değil. 256 GB bile yeterli, çünkü sadece internette gezinme amaçlı ve günlük işler için kullanıcam. Önemli olan işlemcinin beni mümkün olan en uzun süre götürmesi. i5-1240p, Ryzen 5500U'ya göre daha iyi görünüyor. Bu fiyat aralığında HP'lerde genelde i5-1235u modeli var. O da 1240p ile hemen hemen aynı performansı veriyor gibi ama 1240p az farkla önde duruyor.

Bütçe maksimum 16000 TL. Başka alternatif bulamazsam ya bu başlıktaki cihazı, ya da bulabilirsem 16 GB RAMli ve boşta 1 adet RAM slotu olan HP marka bir laptop alacağım gibi görünüyor. Başka bir fikri olan var mı?

i7-1255u işlemcili Dell marka bir laptop buldum ama bunda da RAM yükseltilemiyor ve performans olarak da i5-1240p yine az farkla da olsa önde duruyor.

www.incehesap.com
    Dell Inspiron 3520 I35206003U i7-1255U 16GB 512GB SSD 15.6" Full HD Ubuntu Notebook - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/dell-inspiron-3520-i35206003u-15-6-full-hd-notebook-fiyati-60162

• okulaptus O kullanıcısına yanıt

Siz yazınca deneyim dedim elimde şu kablo vardı. Tablet için almıştım. Şu anda taktım ve sorunsuz çalıştı. Docking station tarzı bir cihaz alırsanız daha fazla özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Malum thunderbolt var...

https://www.hepsiburada.com/alfais-4330-usb-type-c-31-to-hdmi-evirici-dntrc-tv-televizyon-kablosu-p-HBCV000006J2H5?magaza=Evaletim

• aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt

Hocam bende denedim şimdi vatandan kabloyu aldım. Acer asla görüntü alamazsın dedi fakat thunderbolt destekliyor sonuçta ve başarılı oldu :)

• Uzun bir süreçten sonra Windows 11 home ve sistem sürücülerini kurmayı başardım. Bu konuda yardımcı olan @mdmrx kardeşime çok teşekkür ederim. Bilgisayarımda ilk izlenimlerim; oldukça hızlı bir bilgisayar, ihtiyacımdan çok çok fazlasını sunuyor. İşlemler çok hızlı, birkaç programı öyle hızlı kurdu ki bir yerlerde yanlış mı yapıyorum yüklemiyor mu diye soru işaretleri arasında kaldım meğerse yüklemiş kullanılır hale getirmiş. Belkide ben eski bir sistemden yeni sisteme geçiş yaptığımdan çok geri kalmış olabilirim. Oyuncu laptopu olmasına rağmen oldukça kibar ve ince, aradığım özellikte buydu güçlü ve kibar. Ekran kalitesi çok iyi yalnız parlaklık birkaç kademe daha yükseltilebilse daha iyi olurdu. Hoperlör sesi de düşük keşke bunda da birkaç kademe ses yükseltmesi olsaydı ses kısıklığı beni üzdü. İlk başta seste cızırtılar gıcırtılar vardı youtube'da müzik dinlerken oldukça rahatsız etti, biraz soğudum. Ama Window Update'den Realtek ile ilgili bir güncellemeyi yükledikten sonra problem şuan için çözüldü. Şarjı hızlı bitiyor bu benim için sorun değil sadece masaüstümde kullanacağım. Bu arada windows 11'e hayran kaldım. Windows 7 gibi stabil hissettirdi. Sadece bir eksiğim kaldı Windows 11 Home ürün anahtarı, nereden ucuzu alabilirim güvenilir bir siteyi bu konuda önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.