Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (49. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
arkadaşlar bu fiyat segmentinde bu laptop rakipsiz gibi duruyor, kaçırdığım bir şey mi var acaba? başka önerisi olan var mı?
-
Bu segmentte iyi tabi fakat bir üstünü alacaksan nitro 5lerin 3060 i7 12. Nesil olanları arada güzel indirime giriyor onlara bak derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam zahmet olmazsa model linki atabilir misiniz? acer 3060 i7 yazınca 25klık laptoplar çıkıyor, onlardan bahsetmiyorsunuzdur herhalde
-
Bu laptop da yaşadığım şöyle bir sorun var. Pc yi ilk açtığımda oyun açarken fps de düşme sorunu oluyor. Tabii bu her zaman olmuyor. Olduğu zaman şarj kablosu çıkarıp tekrar takıyorum sorun çözülüyor.
Artık priz topraklama dan mıdır nedir ya da harici ekran kartına geçiş aşaması mıdır bilmiyorum.Ne yaptıysam ettiysem çözemedim bunu
-
Doğrudur şu an o fiyatlarda fakat vatan gece kampanyasıyla 21350ye kadar düşürmüştü.
Dün bu cihazın 16 GB olan versiyonunu satın aldım. Az önce açıp Windows 10 kurayım dedim ama garip bir şekilde Windows 11 kurulum menüsüyle karşılaştım. Tabiki lisans anahtarı yok ve etkinleştirilmiyor. İnternetteki videolarda hiç işletim sistemi olmadan geldiği yazıyordu, birden karşımda Windows 11'i görünce biraz şaşırdım..
Ürünü ilk kullananın siz olmadığınız anlamına geliyor.
-
Bunu 2. el ya da yenilenmiş cihaz almışsınız manasında mı söylediniz bilmiyorum ama cihaz tamamen sıfırdı. Kutu daha önce hiç açılmamıştı. Zaten kutu içindeki belgelerde ilk kurulumda internet bağlantısı gerektiği yazıyordu. Benden de ilk açtığımda Windows 11 kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı istedi. Kurulumdan kastım sadece kişisel bilgiler ve bazı gizlilik ayarları girmemi istedi. Standart Windows kurulumu değildi, daha çok üreticilerin hazırladığı kurulumlar gibiydi. Belki yeni üretilen serilerde böyle bir yol izlemiş olabilirler. Ayrıca BIOS'daki VM Controller ayarı da bende pasif olarak geldi. O yüzden Windows 10 kurulumunda SSD'yi sorunsuz gördü.
Cihazı satın almak isteyip de kafasında soru işareti olanları aydınlatmak için yazdım.
-
Dediğiniz gibi de olabilir. Benim bu şekilde düşünme nedenim satıcının ürünü linux olarak sunmuş olması. Ya satıcı hatalı bilgi vermiş ya da açılmış bir bilgisayarı tekrar güzelce paketleyip satışa sunmuşlar.
-
Siz haklıymışsınız. Acer müşteri hizmetlerini arayıp seri numarasıyla kontrol ettirdim. 10 Mart'ta Avasya Teknoloji firması tarafından servise girişi olduğunu ve Windows 11 yüklenip geri gönderildiğini, herhangi bir donanım değişikliği yapılmadığını söylediler. Satıcıyla konuşup cihazı iade etmeye çalışıcam, umarım zorluk çıkarmazlar. Durumla ilgili bilgilendirmeleri yine konu içinden yapacağım. Satıcı ismi: Techburada (Avasya Teknoloji)
-
her hangi bir donanım değişikliği yoksa ve fiziki hasar görünmüyorsa çizik kırık vb ben olsam kullanırdım.. sırf bu işlem için ram i 16 ya yükseltmiş olabilirler. genelde eski veya servis ürünlerini upgrade yapıp satıyorlar..
-
Acer'ın dediğine göre cihaz, Avasya Teknoloji (Techburada) tarafından 10 Mart 2023'te "ekrandan görüntü alınmıyor" şikayetiyle Acer servisine gitmiş. Serviste kontrol edilmiş, ancak herhangi bir sorun bulunamamış ve Windows 11 yüklenerek geri gönderilmiş. 14 Mart'ta Techburada cihazı teslim almış.
22 Mart'ta "sıfır-kapalı kutu" olarak sipariş ettiğim ürün böylelikle tesadüfen 2. el olarak gelmiş oldu. İşin ilginç olan tarafı, kutu daha önce kesinlikle açılmamıştı. Kapak kısmındaki koruma bantları açılmamıştı. İçindeki tüm aksesuarlar da sıfırdı ve en ufak bir leke yoktu. Muhtemelen cihaz tekrar profesyonelce paketlendi ve satışa sunuldu. Hepsiburada üzerinden iade kaydı açtım, pazartesi günü işlemler başlayacak. Bakalım sonuç ne olacak...
Size tavsiyem elinizdeki cihazların durumlarını Acer müşteri hizmetlerini arayarak seri numarası üzerinden sorun. Size de 2. el olarak gelmiş olabilir. Çünkü kesinlikle profesyonel bir paketlemeydi. Eğer Windows 11 yüklü gelmeseydi farketmeyecektim. Hatta bu konuya yazmasam bile farketmeyecektim. Teşekkürler @nikflatron
-
Firmalar dağıtıcı firmalara bir sürü sıfır etiket kutu vb veriyor..
Acer logosundaki ufak yapışkan dikdörtgen bir jelatin var o duruyorsa açılmamıştır.
Evet o jelatin de duruyor. Ama servis kaydına göre maalesef daha önce bu cihaz kullanılmış. Dediğim gibi her şey aynı sıfır cihaz gibi paketlenmiş. Sıfır cihazdan hiçbir farkı yok. Laptop üzerinde ya da aksesuarlarda en ufak bir leke, parmak izi vs yoktu. Muhtemelen cihaz servisten geldikten sonra temizlenerek sıfırdan paketlendi. Serviste Windows 11 kurmasalardı, şuan hiçbir şeyden haberim olmadan cihazı kullanmaya devam ediyordum.
-
laptop şarjdayken lolde 120 fps alıyorken pile geçtiğimde fps 30 40 civarlarına düşüyor neden kaynaklandığını bilen var mıdır?
-
Pilde tam performans çalışmıyor ondan kaynaklı hocam prizdekiyle tamamen ayni performansta çalışacak hale getirilebiliyor mu bilmiyorum ama isterseniz araştırın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu laptobu düşünen arkadaşlar, Amazonda 14700'den satışa girmiş. Bence fiyat çok çok iyi.
-
Merhaba arkadaşlar cihazı almayı düşünüyorum şuan Amazon'da fiyatı çok uygun 14.699 TL yalnız kullananlar yorum yapabilir mi artısı eksisi nedir? Birde 4 GB ram tek slotta mı ilave yapabilir miyim şimdiden teşekkürler.
amazon
Acer Aspire 7 A715-51G Dizüstü Bilgisayar, 15.6” FHD, Intel i5-1240P, 8GB RAM, 512GB SSD, GeFORCE Nvidia RTX 3050 Harici 4GB Ekran Kartı, Free DOS, Siyahhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B8NK5MW7/ref=ox_sc_saved_title_7?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X