Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hayır.. hiç bir laptopumda çıkarmadım.. ama çıkarma da bir elinde kalırsa anakart görürsün tarzı yorumlara maruz kaldım :)

dikkat etmeniz gereken..

laptop u fişten çekin, ve windows tan kapatın.

statik elektrik olmasın üzerinizde..

ram i çentiğine göre uygun yönde takın.. biri ters biri düz olur..üstündeki etikete göre.. yanlış şekilde takmaya zorlamak kısa devre yaptırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mart 2023; 22:22:6 >
  • Umut U kullanıcısına yanıt

cihaz nasıldı hocam peki tekrar alacakmısınız merak ettim

• bugün sabah sipariş ettiğim 8 gb ram geldi, önceden elimde telefon açma penası ve tornavidası vardı, vidaları kolay söktüm de alt kapağı biraz zor açabildim. önce ramı ters takmaya zorlamışım bi türlü sokamayınca baktım yanlış sokuyorum, sonra doğru tarafı bulup geçirdim içine, bi baktım yamuk duruyor yerine oturmamış namussuz. yamuk rami geri çıkarmaya çalıştım o da uzun uğraşlar sonunda çıkarabildim, 45 derecelik açıyla içine tam sokup bastırdım oturdu. kapağı taktım vidaları sıkmadan bi deneyeyim dedim bilgisayar açılmadı. ulan dedim statik elektrik filan kısa devre oldu naneyi yedik, acaba aldığım ram mi bozuk bi sökim deneyim dedim yine açılmadı. o ara anlamadığın işe burnunu sokmanın pişmanlığını yaşıyorum ulan eline mi yapışır git bi bilgisayarcıda yaptır işte diyorum içimden. bu sefer bataryanın kablosunu çıkardım rami taktım, o ara batarya bağımsızlığını ilan edip kasadan ayrıldı, meğerse batarya yapışık değil allaha emanet duruyor orada. elimde kalacak şunu toplayayım da bi bilgisayarcıya gideyim diye; ramları ve bataryayı taktım. alt kapağı oturtup vidaları sıktım. son bi deneneyim bastım açıldı. ramlara baktım 16 gb görünüyor. velhasıl kelam ben yaptım iyi kötü, öğrendim de nasıl yapıldığını. elimde de kalabilirdi

• asiesmer A kullanıcısına yanıt

bunların hepsinin uyarısı geçmiş mesajlarda vardı.. neyse geçmiş olsun..

pil boşta..

ram ve nvme ssd ler açılı takılır..

ram i çentiğine göre ayarlamanız lazım. birinin etiketi yukarı bakarsa diğeri aşağı bakacak vb..

bir video seyredebilirdiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 1 Nisan 2023; 19:8:11 >
  • Ram taktım, lateks eldiven giyerek çok kolay bir şekilde taktım ve düzenli çalışıyor. Bilgisayarın hiçbir sıkıntısı yok şimdilik fakat şöyle bir sorun var
    Hangi oyunu oynarsam oynayayım sabit 60 fps alıyorum. Bunu yaşayan var mı ? Witcher 3 yüksek grafiklerle aynı fpsi veriyor Forza 4 de Skyrim de. 57-58 oluyor bazen ama 60i gecmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solstafir17 kullanıcısına yanıt

ekran tazeleme oranı 144 hz değil 60 hz ayarlıdır

sistem-ekran-gelişmiş ekran ayarları na gidip kontrol edin

fişe takılı oynuyorsunuz değil mi? pilde kısıtlı perf verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 2 Nisan 2023; 2:52:49 >
  • Solstafir17 kullanıcısına yanıt

GeForce Experience programı var ise orada battery boost var ordan 60 fps kısıtlaması olabilir kapatırsanız düzelir. ama ben lol oynuyorum çok fazla fps drop yiyorum anlamadım 120 lerden 80 lere düşüp çıkıyor sürekli

hocam siz ürünün daha önce kullandıldığını nasıl öğrendiniz tam olarak ?

• Benim aldığım cihaz tek modül 16 GB RAM olan modeldi ve fiyatı 16000 TL'ydi. Şuan piyasada 16 GB olan modeli satılmadığı için istesem de alamıyorum. Eğer başka bir satıcı aynı modeli satmış olsaydı ve fiyat yine bu civarlarda olsaydı yine alırdım.

Yanılmıyorsam Amazon şuan 8 GB RAM'li modeli 14700 TL'ye satıyor. Fiyat daha avantajlı görünüyor, alınabilir. Ben cihazı sadece 2-3 saat kullandım ve tekrar kutusuna koyup iade ettim. O yüzden cihazın performans durumu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. İade nedeni de geçmiş mesajlarda ayrıntılı olarak yazmıştım.

• baris.s B kullanıcısına yanıt

Geçmiş mesajlarda ayrıntılı olarak yazmıştım ama gözden kaçmış olabilir. O yüzden tekrar yazıyorum: Ürünü Techburada (Avasya Teknoloji) isimli satıcıdan 22 Mart'ta Hepsiburada üzerinden sipariş etmiştim. 23 Mart'ta ürün eve geldi ve akşam kutuyu açıp cihazı çalıştırdım. Normalde Freedos olması gerekirken, Windows 11 kurulum ekranıyla karşılaştım.

Ertesi gün Acer müşteri hizmetlerini arayıp, cihazı seri numarasından sorgulattığımda, laptopun 10 Mart'ta "ekrandan görüntü alınmıyor" şikayetiyle Techburada tarafından Acer servisine gönderildiğini öğrendim. Serviste cihaz kontrol edilip herhangi bir sorun bulunmamış ve Windows 11 yüklenerek geri gönderilmiş. 14 Mart'ta Tecburada cihazı teslim almış. Muhtemelen bu tarihten sonra cihaz sıfırdan paketlenip tekrar satışa sunulmuş. Bana gelen kutu daha önce açılmamıştı ve laptop üzerinde ya da aksesuarlarda en ufak bir leke, parmak izi gibi şeyler yoktu. Ama servis kayıtlarına göre cihaz daha önce kullanılmış...

27 Mart'ta ürünü firmaya geri gönderdim, 29 Mart'ta iade işlemi onaylandı ve para iadesi yapıldı. Aynı satıcı 4-5 farklı sitede bu ürünü satıyordu (Hepsiburada,Trendyol,Teknosa,n11,pttavm). Ben gönderdikten 1-2 gün sonra tüm sitelerde ürünü satıştan çektiler. Tabiki stokları da bitmiş olabilir.

Kısaca; serviste cihaza Windows 11 yüklemeselerdi, şuan 2. el cihazı kullanmaya devam ediyordum. Muhtemelen yine aynı satıcıdan ürün alan bazı kişiler, şuan farkında olmadan kullanılıp iade edilmiş ya da servis görmüş cihaz kullanıyor olabilir.

teşekkürler.

• Oyun oynanmazsa şarjı ne kadar gidiyor ?

• Merhaba iki bilgisayar arasında kaldım. Hangisi daha iyidir. Hangisini tavsiye edersiniz.

1. Casper Excalibur G770.1245-8VH0X-B Intel Core i5-12450H 8 GB RAM 500 GB SSD 4GB GTX 1650 Freedos

2. Acer Aspire 7 A715-51G Dizüstü Bilgisayar, 15.6” FHD, Intel i5-1240P, 8GB RAM, 512GB SSD, GeFORCE Nvidia RTX 3050 Harici 4GB Ekran Kartı, Free DOS

• bios25 kullanıcısına yanıt
    tarayıcı bir iki sekme açık ve pdf okurken 5-6 saati buluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bios25 kullanıcısına yanıt

En kısık parlaklık güç tasarrufu etkin 4 saati görürsen şükret.

• umut811 U kullanıcısına yanıt

ikisi arasında tabiiki acer daha iyidir. bu arada siz siz olun sakın casper bilgisayar almayın. ne driver sorunu biter ne kronik sorunları...

• umut811 U kullanıcısına yanıt

Casper işlemci anlamında iyi fakat fason üretim yapıyor. Acer kendi tasarlar. Fiyat olarak casper madem yerli üretim 11-12 binden satması lazım o fason laptoplarıki iş yapsın. Çinden sipariş geçip logo bastırıp yılların markalarının fiyatlarında satmaya çalışırsa daha çok kaybeder. Acer taa hindistanda üretimini yaptığı cihazı Türkiyede uygun fiyattan verebiliyorsa varın siz düşünün casperın yaptığı kârı. Yinede uygun fiyat hangisiyse onu alın. Birde kimine işlemci gücü gerekir çalışmalarında kimi ekran kartına daha çok ihtiyaç duyar ona göre seçilmesi lazım fakat. 1240p ile 12450h arasında uçurum fark olmadığı gibi gtx1650 ile 3050 arasında hatrı sayılır farkların olduğu unutulmamalı.

• mdmrx M kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, neden özellikle pro öneriyorsunuz?

• HanDar05 kullanıcısına yanıt

İkiside internette aynı para yada 10.20 tl oynuyor.. iyisi varken neden düşük profilli alalım. Birde eskiden win 7 de 1.2 oyunda home sıkıntı çıkarıyor pro da çok iyi oluyordu.

Bu acer modelinde vmd olduğu için win 11 pro kurduğunuzda sürücüleri hemen varsayılan olarak şifreliyor. Bu Bilgisayar ı açınca kilit sembollerini görürsünüz. Ayarlardan bu kilitleri kaldırabilirsiniz. Yada yüksek güvenlik istiyorsanız kalabilir.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.