Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

üst kapakta elektrik olayı benim laptopta da ara sıra oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsmtn -- 9 Nisan 2023; 22:41:38 >
  • Ses cizirti gelme olayi onemsiz bir seyde olabilir ama cok ciddi bir sorunda olabilir. Cpu/gpu fanlardanmi geliyor, anakarttaki guc/voltaj devrelerinden mi, coil whine mi, hoparlor mu vb. Laptop un omrunu kisaltacak bir sorun olabilir.

Bu sorunun aslini ogrenebilen var mi? Servis den bir bilgi yada kendi sorunu bulanlar? Surekli ses gelmesi normal birsey degil, dikkate almayip kullanmaya devam edilirse laptop un omru kisalabilir yada urun her an bozulabilir.

Izlenimleri olan varmi islemci/gpu yuk altindayken ses artiyor mu, fanlar hizlaninca ses artiyormu, laptop uyku modundayken, kapaliyken, sarj takiliyken fark var mi vb.?

• abc_34 A kullanıcısına yanıt

Gpudan geliyor muhtemelen photoshopta işlem yaparken net duyuyorum o cızırdamayı her işlemde cızırdıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, cihazı farklı RAM'ler ve farklı işletim sistemleri ile uzun süredir deniyorum. Cihazı forumda ilk alanlardanım, hatta konuyu ben açmıştım. Bu yüzden tecrübelerimi tekrar paylaşayım dedim.

Cihazı alır almaz Win11 Pro kurmuştum. Kısa bir süre sonra da 8GB Crucial Ram almıştım. Daha sonra sıkça mavi ekran hataları almaya başlayınca Windows 10'a geçtim ama mavi ekranlar devam etti. Forumdaki arkadaşlar CPUz görüntüsünden RAM'in sahte olabileceğini iletti. Gerçekten de firmayla iletişime geçince Ram sahte çıktı. Orjinal Ram'de Memtest sonucunda hiç hata çıkmasa da onda da ara ara bilgisayarın açılmaması sorunu yaşıyordum.

Bunun üzerine 16GB tek slot RAM aldım ve diğer RAM'leri söktüm. Bu RAMden memnun kalınca bir tane daha aldım ve sorunsuz olarak 32GB kullanmaya devam ettim. 1 ay kadar hatasız izledikten sonra da Windows 11e geri geçtim.

Özetle hem Windows 10'da hem de Windows 11de epey kombinasyon denemiş oldum. (1x8, 2x8, 1x16, 2x16)

Çok fazla oyuncu değilim, yazılım vb işler için kullanıyorum çoğunlukla ama arada oyun da oynuyorum tabi.

Kişisel tavsiyem, eğer sağda solda sürekli çıkıp duran Windows 11 reklamlarını yoksayabiliyorsanız Windows 10 ile kullanın. Cihazın tüm driverları Win11 olmasına rağmen Win10'da daha sorunsuz çalışıyorlar. Örneğin fan modunu sessize aldığım zaman Windows 10da oyuna girmediğim sürece aletten hiç ses çıkmıyor. Windows 11de fan sessiz başlıyor ama bir süre sonra kendi kendine çalışmaya başlıyor. Quick Accessi açıp önce normale sonra tekrar sessize çekiyorum, fan susuyor. Ama bir süre sonra tekrar başlıyor. Buna ek olarak sürekli olarak mavi ışık filtresi ayarı değişiyor. Windows 11in gece ışığı ayarı ile uyumlu çalışmıyor gibi geldi bana. Bir de arada fan inanılmaz çalışmaya başlıyor, task managerı açtığım anda duruyor. Uygulama geçmişine baktığımda sistem ile ilgili birkaç background task çıkıyor.

Ram konusunda da 8de kalmamanızı öneririm. Herkes ikinci bir 8gb RAM'i öneriyor ama bence 16GB tekil RAM alın. İleride 32ye yükseltmek istediğinizde daha az masraf etmiş olursunuz. İlla 8 alacaksanız PC ile gelen RAM bende boşta duruyor, uygun fiyatlı verebilirim. Ama yukarıda yazdığım gibi ben o RAMden memnun kalmamıştım.

• williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

hocam pil süresi ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

• Amazonda değerlendirme kısmında bir şahıs şöyle bir yazı yazmış:

"Ürüne gelecek olursam fiyatinin en iyisi bu fiyatlara 3050 rtx zor bulunuyor ayrıca hafif bir cızırtı sesi alıyordum akım koruyuculu uzatmayla çözdüm saçma geldi ilk başta fakat gerçekten işe yarıyor tavsiye ederim. Ayrıca Windows işletim sistemini kurduktan sonra driveleri bilgisayarım klasörü içerisinde teker teker elle kurarsanız daha sağlıklı olacaktır naçizane tavsiyem.."

Akım koruyuculu uzatma ile cızırtı sesini hallettiğini iddia ediyor. Böyle bir şey mümkün mü acaba?

• Kaysabd K kullanıcısına yanıt

Mümkün içinde direnç, kondansatör varsa filtre görevi görür zayıf akımla çalışan cihazlar sonuçta denemekte fayda var.

• KAYSERS0ZE kullanıcısına yanıt

Hocam pil süresi çok kötü değil, çok iyi de değil. Ama pili en çok ekran tüketiyor. Pildeyken ekran yenileme hızını 60a düşürürseniz ve parlaklığı azaltırsanız önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Yine de 7-8 saat pil performansı beklememek lazım.

Pilde Windows 10 ve 11 arasında çok fazla fark göremedim

• barsoy kullanıcısına yanıt
    SSD otomatik gördü benim PC de. Sadece USB win 11 yüklemesi hazırladım okadar. Rufus ile hazirlarsaniz USB Yi bazı ayarları o hallediyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • umut811 U kullanıcısına yanıt

Benimki görmedi flaşa ırst dosyalarını kaydedip klasörden driver yükleyince gördü. Şimdi pttavm.den aldığım lisans anahtarını giriyorum ama tahmin ettiğim gibi(ucuz etin yahnisi: win11 pro+office 2019=28₺) geçersiz lisans yollamışlar

Az önce win 11 aktiflestirdim 18 tl ye. softixir sitesinden. Win 10 key aldım. O key ile win 11 aktif oldu. Dikkat etmen gereken win 11 home ise win10 home keyi alacaksin

• umut811 U kullanıcısına yanıt

Evet win11 pro kurulu. Win11 pro key aldım

Softixir sitesini dene.

• Ben cihazı 3.5 ay kullandım ve Amazona iade talebim kabul edildi. Bu 3.5 ay içinde 2 kere servise gönderdim ilk sebep işlemci 2.50 GHz üstüne çıkmıyor ve FPS düşük kalıyor aynı zamanda yayın yapmaya başlayınca basit oyunlarda bile can sıkıcı droplar ve kalıcı düşük fps almamdı. Yüksek performans modu bile yoktu. Ben kod girip ayarlıyordum. Servisten döndü ve raporda hiçbir problem yok dediler çok yüklenince olur dediler falan neyse. Servisten döndükten sonra oyundayken veya yayındayken cihaz kitleniyor ve hiçbir komut almaz hale geliyordu mecburen kapatma düğmesine uzun basıp kapatmak zorunda kalıyordum. Günde 3 kere başıma gelmeye başlamıştı. Artık yayında falan değil sadece LoL veya valorant açıkken olmaya başladı ve canımı sıktı problemin videosunu çektim ve servise gönderdim laptopla birlikte. Ve bana hiçbir problem yok dediler. Dedim videosu olan problem ne olacak. Bizce problem yok dediler. Bende amazonla konuştum ve iadem kabul edildi. Nihayet kurtuldum. Gerçekten psikolojim bozulacaktı süreçte. Bunları aldığınız malı kötülemek için yazmıyorum sadece ben yaşadım alacaklar bunlarıda bilsin istedim. Ram 16 GB yapmıştım aldıktan 4 gün sonra onunla ilgili hiçbir problem yoktu.

• Acer care Windows'un açılışını geciktiriyor kendisi de geç yükleniyor. Kaldırsam mı acaba

• Sinan Akarken S kullanıcısına yanıt
    Usta Lenovo servisi hakkında bir bilgin var mı, Acer gibi midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral o marka hakkında bilgim yok ama Acer hakkında teknik servis dahil çok sıkıntı çektim. Şunu anladım ya ucuz etin yahnisi yavan olurmuş gerçekten. Ucuzluğuna bakarak fiyatı pahalı ürünün performansı ile karşılaştırıp üzülme. 15.000 benim için önemli para.

pili %80 e kadar şarj et özelliğini kullanmıyorsanız kaldırın

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.