Onu kullanıyorum malesef. Ama gerçekten windows açılışını geciktirdiğini düşünüyorum. 20 saniyeyi buluyor açılma. Nvidia ayarlarında gpu'yu (intel -nvidia)uygulama seçsin diye işaretledim. Sürekli nvidia seçilmesinin bir avantajı var mı? Bir diğer uygulamada gpu'yu ayır diye bir bir düğme var o nedir? Siz sahte rami nerden almıştınız? Ben amazondan almayı düşünüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 11 Nisan 2023; 18:17:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (54. sayfa)
-
-
beyler hangi microsoft office ürününü tafsiye edersiniz; 2016, 2019 ve 2021 mi? kimisi internetsiz çalışmıyormuş öyle okumuştum sanki
-
Benim panelde alt tarafta ışık sızması(kronik ips panel sorunu) ve 2-3 tane ölü piksel var iade etmeye değer mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zer0 -- 11 Nisan 2023; 22:8:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimkinde de ölü piksel var iade etmedim. Değişim istesem başka üründe başka problemler çıkacak
Haklı olabilirsiniz şu an amazonda da stok kalmamış yenisini verip vermeyecekleri belli değil
avantajı var..eğer sürekli elektrikte kullanıyorsanız sürekli nvidia ayarı yapılabilir. ben bu ayarı genelde laptop 4-5 yıllık olduktan sonra yapıyorum. pilde ölmüş oluyor.. avantaj biraz görsel.. çok mb lı sayfa veya büyük boyutlu 8--10 mb lık resimlerde ufak netleşme gecikmelerini hemen yapar. dezavantajı fana daha çok ihtiyaç duyabilir.
sahte ram i başkası almıştı önceki sayfada vardı.. ben bu laptoptan 2 adet aldım.. birinden çıkanı diğerine taktım.. boş kalana 2 adet 8 gb kingston aldım.
-
en son sürüm en iyisidir.. çünkü 5 sene destek veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam.. tek fiyata 5 lisans lı satışlardan almayın..
Office 2021 Professional Plus Retail Dijital Lisans Satın Al | SaglamLisans
-
Ben bu cihazda Windows 10 kullanıyorum. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Windows için hâlâ dandik yerlerden oem key alanları anlamıyorum. Hwid tamamen Microsoft serverlarına donanım kimliğinizi kayıt ediyor ve ve dijital lisansınız oluyor. Sonrasında formatlasanız bile keyiniz dijital olarak aktifleşiyor. İllegal diyen arkadaşlar için, açıkçası ucuza satın aldığınız oem keylerin de legal yollardan elde edildiğini sanmıyorum.
Piyasada çok fazla sahte ram var. Satıcı güven vermiyorsa 15-20 lira için ram almayın. Hem bu cihaza hem de Acer Nitro 5 e Kingston 8 GB DDR4 3200 MHz KVR32S22S8/8 ram aldım. Birini amazondan (satıcı amazon) diğerini hepsiburada dan (satıcı hepsiburada) İkiside sıkıntısız bir şekilde çalışmakta.
Hwid olayının nasıl yapıldığını izah eder misiniz?
Ne olduğu anlatılıyor ama nasıl yapıldığı yok gibi.
Arkadaşlar en son bende bu cihazdan sipariş verdim lakin yabancı forumlarda araştırınca çok fazla şikayet ve cihaz işlemci ile alakalı acer kilit ve kısıtlaması olduğu ortaya çıkıyor sanırım iade edeceğim alt tarafa bir kaç yorum bırakıyorum şikayetler ile alakalı cihazı olanlar bir baksın gerçeklik payı var mıdır.
Geçenlerde eski dizüstü bilgisayarımı değiştirmek için bir Acer Aspire 7 A715-51G-598W aldım. RAM'i yükselttim, ikinci bir M.2 kurdum, Win11 kurdum vs vs. Ancak, oyun oynamak gibi yoğun görevler yapmaya çalışırken, CPU 65 derece civarındaki sıcaklıklarda kendini düşük saat hızlarına düşürüyor gibi görünüyor. 2 gündür bunu düzeltmenin bir yolunu arıyorum ama nafile. Bundan gerçekten büyük umutlarım olduğu için herhangi bir yardım takdir edilecektir, ancak bu bana eski i5-8300h / 1050 4G dizüstü bilgisayarıma benzer bir performans verdi.
1240P'nin maksimum turbo gücü 64W'tır. Acer bunun uzun süreli kullanım için çok fazla olduğuna karar verdi ve güç sınırlarını 28 W temel güç spesifikasyonuna kilitledi. Bunu yapmak için yerleşik bir denetleyici (EC) kullanırlar. ThrottleStop, uzun süreli kullanımda 28W'ın üzerine çıkmak için kullanılamaz.
Kısıtlayıcı güç sınırı ve BD PROCHOT kısıtlaması, CPU'yu yalnızca 75°C ile sınırlandırıyor. Acer sonunda yarı yeterli soğutma sistemine sahip bir dizüstü bilgisayar yaptı, ancak bilgisayarınızdan maksimum performans almanızı engellemek için kısma kullanıyor.
Bununla ilgili ne yapabilirsin? Kesinlikle hiçbir şey. Her şey kilitlendi. Acer'ın size verdiği performanstan memnun olmalısınız. İnce ayar yapılamayan dizüstü bilgisayarlar bana göre değil. Maalesef bilgisayar sektörünün gidişatı bu yönde.
-
Bununla ilgili bir kaç sayfa öncesinde benimde yorumum vardı söylentiler dönüyor demiştim. Hakikaten 28w üstüne çıkmıyor gibi işlemci. Sanki bir şey onu kısıtlıyor gibi potansiyeli hissettiriyor ama drop yiyor bir süre sonra. En azından ekran kartında bu muhabbet yok. Şu haliyle 3050yi besleyebiliyor. Fakat saf işlem gücü isteyen durumlarda sıkıntı yaşatabilir. Anakarta bunu kısıtlayan bir çip koyduysa bunu düzeltmekte imkansız yazılımsal ise belki bir şekilde halledilebilir.
https://www.warezturkey.me/46569-hwidgen.html
Burada programı ve anlatımını bulabilirsiniz. Microsoft Windows 7 den 10 a geçerken dijital aktivasyon olayını çıkardı ve ücretsiz yükseltme hakkı sundu. O zaman Windows 7 yi loader daz ile crackleyip orjinal Windows 10 a geçirirdik. Ruslar buna benzer bir yolda açık buldu sanırım. Microsoft un da kendi ürünleri kullanıldığı için bu duruma göz yumduğunu düşünüyorum.
Evet bunlar %100 doğru temel iade sebebim buydu. Ben yazılan performansı alamayacaksam resmen dolandırılmış gibi hissettim. 3.5 ay bu sorunu hergün yaşadım kafama taktım araştırdım,resmen psikolojimi bozdu ya en son iadem kabul edilince valla çok sevindim. İçinde taktığım Rami unuttum onu bile kovalamadım kalsın içinde dedim. Ölü pixsel cızırtı sesi ışık sızması olan arkadaşlar gönderin yenisini talep edin neden ayıplı malı kabul etmek zorunda kalıyorsunuz anlamıyorum. Para dizin haklar sizden yana
3.5 ay geçmesine rağmen iade edebiliyor musunuz?
-
Bu 28 wt geçmeme olayına biraz baktım Youtubedan biraz. Ve farklı model laptoplarda da 28 wati geçmiyor. Bunun bu Acer ile alakası olduğunu sanmıyorum. Tamamen işlemci kaynaklı görünüyor. Daha doğrusu laptoplarda kullanılan işlemci kaynaklı. Yani bu intelin dalaveresi. Bende de 28 wt geçmiyor lakin 3.5 GHz verebiliyor bu wt ile oyunlarda. MSI afterburner ile bakınca bu değeri görüyorum veya CPU-z ile bakınca da 3 ve 3.5 GHz görüyorum oyunda. Fakat görev yöneticisinden bakınca 2.50 olarak gözüküyor anlık. Bu da sanırım performans ve eko işlemcilerin ortalaması olarak alıyor galiba. Tam çözemedim. Ki 4.4 GHz verse de bunu ısınmaya bağlı olarak kullanamazsınız. Sıcaklık yükseldiği an droplar girecektir yine işlemci hızını düşürmez mi? Büyük ihtimalle bu sınırı Intel ısınmaya karşı koymuş diye düşünüyorum.
Arkadaşlar sonradan not olarak düşüyorum. İşlemci 4.4 ghz vaat ediyor ve performans çekirdekler o hızda çalışıyor. Görev yöneticisinde ki işlemci hızı performansların ve eko çekirdeklerinin ortalamasını alıyor. Böyle bir olay var. Ayrıca yine işlemci render alırken rahat rahat 28 wattı geçiyor. Oyun oynarken 28 wtın da üstüne çıkıyor ama çok değil. Genellikle çıkmaya ihtiyaç duymuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaysabd -- 20 Mayıs 2023; 21:26:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaş gibi benim de 3-4 ay oldu alalı aynı şikayetten ben de mi iadeye göndersem intelin sitesindeki değeri alamıyorum diye kararsız kaldım.
Arkadaşlar, gözünüz sürekli ibrede bu değere takılmayın bence, çünkü bahsettiğiniz 64w işlemcinin max. çıkabileceği TDP değeri. Yani ölüyorum dese max. bunu çekebilir, ama normal bir kullanım senaryosunda ancak belki birkaç sn çıkar ya da çıkmaz. Bu işlemcide "Typical TDP" 28W'tır.
Asıl bakmanız gereken şey performansı. Performansını da youtube'da karşılaştırma videolarından, ya da benchmark uygulaması indirerek kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. R5-5625'ten biraz daha performanslı, i5-12500H'tan da biraz daha zayıf bir işlemci. Üzmez yani.
Bu işlemcide 4 adet Performans ve 8 verimlilik çekirdeği bulunuyor. Enerji tüketimi de o çekirdeklere göre değişkenlik gösteriyor. Orta seviye, ve çoğu ihtiyacı karşılayacak bir işlemci ve ekran kartıyla dengeli bir kombinasyon bana kalırsa.
-
Bunu iade edip amazondaki 5600h 3060 almayı düşünüyordum sizce değer mi ?
-
Amazondaki hangi cihazdan bahsettiğinizi bilmiyorum. İmkana bütçeye göre değişir sorunuzun cevabı. işlemci için değil ama ekran kartı için değebilir. Çünkü 3060, 3050ye göre çok daha iyi bir kart. Karşılaştırmalarına bir göz atın youtube'dan.
Ha, ben olsam arada çok fark varsa high ayar yerine mediumda oynarım, 3050 ile devam ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
20000 tl dediğim cihaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X