Anladım hocam sağolun cevabınız için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (52. sayfa)
-
-
Demin başka konuda birine önerirken gaza gelip kendim aldım. Amazon bahar fırsatları 14699TL fiyat iyi geldi. 3050 ekran kartı olanlar genelde 16500 - 20000 arası çünkü. Dediğiniz gibi 500 TL'ye 8gb ram eklenip rahat kullanılabilir.
Windows açılış süresi ne kadar arkadaşlar? Daha doğrusu içinde ne çeşit ssd var? pc.deki gibi hızlı nvme ssd mi yoksa sata ssd mi? En son 10 yıl önce notebook aldım baya eskimişim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 6 Nisan 2023; 12:45:43 > -
hayırlı olsun hocam güle güle kullanın 9-10 sn civarı sürüyor açılış bende w10 pro var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim. Kargoya verilmiş, akşam öğrenmem lazım win kurulumunu. SSD görülmediği için biraz meşakkatliymiş galiba. Tüm sayfaları okuyamadım akşam bakıcam artık
-
-
Merhaba,
Office, photoshop, video edit ağırlıklı kullanmak üzere (çok fazla olmasa da arada cs:go tarzı oyunları da oynamak için) 15.000 TL bandında bir laptop arıyorum. Bütçeyi 1.000 daha yukarı çekebilirim. Sizce 15-16000 bandında alabileceğim en iyi laptop bu mudur yoksa başka tavsiyeleriniz de olur mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu fiyat bandında aralarında pek fark yok.. ama 3D çizimleri etrafında döndürecekseniz 6 gb video ram i olan bir harici ekran kartlı modeli almalısınız ki bu da bütçeyi 20k ya yaklaştırmak demektir
-
ekran tazeleme her zaman 144'tü. Ve evet fişte oynuyorum her zaman hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vram 3-4 seneye sorun olabilir evet ama ara sıra oyun oynarım orta ayarda oynasam yeter diyen kullanıcılar için çok da sorun olmayacaktır.
Dün en az 5-6 saat ultra ayarlarda witcher 3 oynadım tabi ara da 2-3 mola da vermişimdir. Gameplayde 50-55 fps civarında performans aldım hiç takılma yaşamadım. GPU-CPU Sıcaklığı 64-67 derece bandında seyretti. Sadece işlemci ara sıra bi 70 leri görüp hemencecik tekrar 67 ye indi bu demek oluyor ki uzun kullanımda bile serin çalışabiliyor. Bu durum dolayisiyla ve oyunda da genelde izlediğim sıcaklık değerlerinde hep 67 gördüğüm için, 67 derecenin bi olayı mi var acaba diye bi düşünce oldu. Fps drop yemediğim için throttle gibi olumsuz bir durum yoktur herhalde, sadece 67 dereceden sonra fanlar en yoğun şekilde çalışiyor olabilir. Zaten fan sesi oyun esnasında uçak sesi gibi ama kulaklıkla sorun olmuyor ve normal kullanımda kasa boşta 37-45 derece arasi bi sıcaklıkla yok denecek kadar az bir sesle çalışıyor.
Şuana kadar ki izlenimlerim olumlu diyebilirim. Sadece iki üç oyunda yükleme, oyundan atma konusunda sıkıntı yaşadım(Diablo 3 ve Sacred Underworld) o da oyunlardan ve win11'in henüz tam stabilize olmamasinda kaynaklıdır sanıyorum. Kısa süre Far cry 6, Fm 2023 falan da oynadım sorunsuzdu ama far cry da grafik ayarlarını yaparken ultra ayarlarda vram göstergesi dolmasın diye takılma yaşamamak adina kalite düşürmek zorunda kaldım, yine de yeterli kalitede akıcı biçimde oynanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cpunuz kaç watt çalışıyor acaba?
-
15-16 w genelde oyun esnasında
İşte windows 11 de bu problem var otomatik sürücüleri indirdiği için cpu sınır driverini de indiriyor kendisi fakat windows 10 da boyle bir şey yok ben sabit 28-30 watt kullanıyorum cpuyu bu yüzden windows 10 a geçtim
Ekran kartını yeterince besleyebildiği sürece sorun göremiyorum sinematik sahnelerde 20-30 arasına da çıkıyor ama genelde dediğim değerlerde 15-16
İşlemciden kaynaklanan bi darboğaz olmaz kolay kolay çünkü çoğu marka yetmeyecek işlemciyi zaten makineye koymaz. Ryzen 5 4600h, 3050ti li makineye 5600h 3060 a darboğaz yapmiyosa 1240p hayli hayli işini yapar. Cpu Throttle, ani FPS düşüşü gibi şeyler olsa anlardım öyle bi durum yaşamadım windows 11 pro kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 7 Nisan 2023; 21:43:26 >
Bende fps neredeyse yarı yarıya fark etti windows 10 a geçince bilmiyorum yani
bu laptobun olayı nedir beyler bu kadar tutulmasında 12500h varken kısmen aynı fiyat gibi ? laptoptan anlamam
-
Bu laptopu 14300e satın alanlar vardı ama attığınız linkteki makinede canavarmış. Mux falanda var. Gigabyte kalitesi tartışılmaz zaten. Acerı alacağım zaman bu yoktu olsaydı bunu alırdım muhtemelen. Wifi kartıda intelin kartı acera mediatek kart koymuşlar o da çok başımı ağrıtmıştı. Neyseki son win11 güncellemeleri ile iyice stabil hale geldi. Batarya anlamında acer bir tık daha iyi gibi birde buna 2 saat yazmışlar batarya süresine ama verdiği performansa göre iyi tabi. Ekran kartı kaç w acaba bilginiz var mı bu gigabytelerin ? Max p ise hakikaten iyiymiş.
ürün hakkında hiç bir bilgim yok aslında tekil üründe paylaşmadım sadece suan 12500de en ucuz o oldugu icin en başta gözüküyor hocam bende laptop arıyorum ve buradaki arkadasların biraz tercih sebebini merak ettim sadece hangisi iyidir bilmiyorum zira gaming masaüstünden geçiş yapıyorum imzamdaki sistemden laptopa geçecegim
-
Biraz baktım ekranıda iyiymiş galiba sRGB %100 ibaresi gördüm bir yerde. Mux konusunda bir yerde var yazıyor bir yerde yok yazıyor orası muallak. Bataryası leş demişler. Birde malzeme kalitesi anlamında plastik mi alüminyum mu orası net değil ama ağırlığı falanda iyi gibi 1.9 kg taşınabilirliği uygun. 22 bine msi makine var aslında 4050li i5 12450h var ama bayağı kısmışlar yani ne rtx 4050 bildiğimiz wattlarda ne işlemci bildiğimiz watlarda. Ekranda sRGB %55. Sade malzeme kalitesi metal o anlamda iyi.
Arkadaşlar bilgisayarı yeni aldım windows 11 kurdum. Topraklı priz kullanıyorum ama cihaz fişe takılı çalışırken ekranın arkasına metal kasaya dokununca elektriklenme oluyor sanki elektrik kaçağı gibi. Sizde böyle bir durum var mı?
-
Photoshop açık orta parlaklıkta şarjı tam 1.5 saat gidiyor normal mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X