Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazı amazondan dün akşam 21-22 gibi sipariş ettim. 14300 olduğunda çok almak istemiştim tekrar düştüğünde fırsat bu fırsat dedim. cihaz elime bugün öğlen ulaştı. bu akşam windows 11 pro yükledim, hayatımda hiç 0 dan freedos bilgisayara windows yüklememiş biri olarak acayip rahat yükledim diyebilirim. Ssd olmasından kaynaklı her şey hızlı ilerliyor. forumdaki arkadaşların kurulum talimatlarına uydum. Başka bir siteden faydalanıp hiç program falan yüklemeden de windowsu etkinleştirdim.

1 saat kadar önce oyun ısı ve fps değerlerini gözlemleme ve deneme amaçlı Assassin Creed Valhalla yükledim. En az yarım saat kadar oynadım. MSI afterburner ile değerleri izledim. Medium ayarlarda ortalama 60 fps civarlarında oynayabildim oyunu, hiç bir takılma olmadı sadece filmatik sahnelerde 31-32 fpsye düşebiliyor ama gameplay performansı akıcı.

Isı değerleri ise GPU-CPU 63-67 ortalamada geziniyordu. Şaşırdım açıkçası çünkü 70-80 arası bir sıcaklık değeri alsam bile çok normal karşılayacaktım. Oyun esnasında fandan çok ses gelse de şuana kadar ki gözlediğim kadarıyla soğutma performansını beğendim diyebilirim.

Şuan 14-15 bin bandında en makul cihaz gibi geliyor bana. 17-18 bin bandına çıkamayacaklar için ideal görünüyor.

Cihaz şık ve premium görünümlü, normal çalışması hayli sessiz. Ara sıra oyun da oynarım diyenler için ideal bir cihaz olmuş. Masaüstü performansını da beğendim. bu fiyata 512 ssd, i5 1240p, rtx 3050 güzel bir kombinasyon.

Bütçem var diyen arkadaşlar için 17-18 bin, 21-22 bin, 29-35 bin aralığında da güzel cihazlar var ama gerçekten gerek yok bu özellikler ortalama bir kullanıcıya fazlasıyla yeter. Mühendis, Mimar, İnfluencer, Yayıncı falan değilseniz kapitalizmin tetiklediği duygularla hareket etmemenizi öneririm. rtx 3050 ve 3050ti, 3060 arasındaki farkı youtube videolarından inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Almayı düşünen arkadaşlar için faydalı bilgi olur umarım. Bir de cihaza ait ana konu yok mu, herkes o yüzden mi buraya yazıyor :))

• Quaresssma kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam doğru düzgün bir yorum bulamadım bu cihazla alakalı aslında https://www.amazon.com.tr/AN515-45-5600H-islemci-GeFORCE-Nvidia/dp/B081VBJNRL?ref_=Oct_DLandingS_D_6381a092_62 bu cihazla arasında kaldım Nitro daha çok oyun odaklı ama çok kaba gözüküyor arasında ki fiyat farklı az ama kararsız kaldım.

• arslanrecep kullanıcısına yanıt

Nitrolara ben de göz gezdirmiştim, benzer gibi gözüken farklı modellerin kasalarındaki termal soğutma mimarisi farklı sanırım. Linkini attığınız nitro kasa üründe bazı kullanıcılar çok ciddi ısınma problemleri yaşamış amazondaki yorumlara şöyle bi göz attığımda yeni alınan bilgisayarda 90-92 derecelere çıkması falan absürt geldi bana. Ama yazılım güncellemesi, termal macun yenilemesi gibi şeylerle bu sıcaklığın düşmesi mümkün. İşlemci olarak da karşılaştırma sitelerine göz attığımızda i5-1240p daha iyi bir işlemci gibi diyebiliriz.

Genellikle evde kullanılacaksa nitro kasası o kadar da kötü değil, ama hibrit kullanım için(ofis-dışmekan-ev) aspire 7 daha şık görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 29 Mart 2023; 0:31:11 >
  • termal macun çözümleri ısıyı düşüremez.. bu ısınma tüm laptoplarda ya kasa tasarımı yada işlemci mimarisi ile alakalıdır..

• arslanrecep kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı durumdayım. Ne yapmayı düşünüyorsunuz ? İkisi de çok iyi fiyatta ama ısınma nasıl acaba bu nitronun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sanzatu_ S kullanıcısına yanıt

Bilemedim hocam kararsızım.

• Umut U kullanıcısına yanıt

İade işlemi onaylandı.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

• Lenovo hakkında bilginiz var mı çok ısınma yapar mı?

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?amazon
    Lenovo Ideapad Gaming 3 Dizüstü Bilgisayar, 15.6" FHD, Intel Core i5-12500H, 16 GB RAM, 512 GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB GDDR6, FreeDOS, 82S900VBTX
    https://www.amazon.com.tr/Lenovo-Ideapad-Bilgisayar-i5-12500H-82S900VBTX/dp/B0BR3YGD84?ref_=Oct_DLandingS_D_f2c21dd9_69
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt

Bir ara acerin bir modelinde yeni alınan bilgisayarlarda kitlesel bi ısınma problemi vardı, bir takım kullanıcılar termal macun yenileyip öyle denediler ve sonuç aldıklarını söylediler. Forumda okumuştum onların yalancısıyım :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt

Modele özgü bir montaj kusuru veya adi macun kullanılmış olabilir.

İllaki oyun oynarken fanlar ful çalışır.. bütün laptoplar aynıdır oyunda.. ısınmadan dolayı kapanmıyorsa sorun yok demektir.

• Bilgisayar bugün elime ulaştı izlenimlerimi yazacağım ama 1)Ram nasıl takarım tutorial videosu var mı

2) En uyumlu ram hangisi ne önerirsiniz

3) Ram eklemek garantiyi bozar mı ?

• Solstafir17 kullanıcısına yanıt

1-Kendiniz söküp takabilirsiniz ben öyle yaptım.

2-Crucial 3200 mhz taktım sorunsuz çalışıyor.

3-Hayır bozmuyor.

• Fissiden F kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam, takarken yardım aldığınız bir video var mı? Ben hiç anlamıyorum PC parcalarindan o yüzden nasıl yapılır hiç bilmiyorum

• Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?burak atillayoutube
    Daha önce yüklediğimiz Acer Laptop Ram Belirleme videosunun devamıdır. Bahse konu videoda, Ram özelliklerini belirlemenin yanında laptopun kapağının sökülüp takılmasında dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır, inceleyebilirsiniz..
    https://www.youtube.com/watch?v=dGz1Fp5GLYQ

Aynı modelin videosunu bulamadım buradan bakabilirsiniz ram takmak kolay zaten sadece sökerken dikkatli sökün.

• ram siparişi verdim arka kısımda 11 tane vida var hangi tornavidayı kullanmam lazım sipariş vereceğim arkadaşlar lütfen yardım

Laptop illa ısınır ona yapacak bişey yok. El yakacak düzeyde ya da parçalarına zarar verecek düzeyde ısınmadığı sürece problem değil. Lenovonun ideapad modelini hiç kullanmadım fakat i5 1035gli 12 gb ramli bir modeli vardı ofis bilgisayarı olarak işyerinden vermişlerdi. Ekran parlaklığı acerlara göre soluk geldi bana, birde klavyesinde s tuşunun tırnağı kırıldı mı tam anlamadım çıt çıt ses çıkardı ona bastığım zaman. Klavyesi biraz hassas gibi gelmişti ama yekpare tasarımı falan iyiydi yani birde kart okuyucu vardı onu şu an arıyorum mesela acerda koyardı normalde aspire 7ye koymamış.

• Solstafir17 kullanıcısına yanıt

en kolay sökülmeye başlanılan yeri menteşelerin oradan.. cep tel tamirinde kullanılan plastik pena yada kredi kartı benzeri plastik kart olabilir. 1 cm kadar takın içeri ve etrafında gezdirin.. tekrar geri takarken tüm noktaların oturduğuna emin olun.

pil sabit olmadığından laptop u kaldırmayın montaj aşamasında.

takmadan önce elinizi prizde topraklayın ayağınıza terlik giyin.. birisi ile tokalaşın :) statik elektrik olmasın üzerinizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 30 Mart 2023; 18:1:15 >
  • Ram takarken batarya soketini çıkartınız mi

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.