Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte benim yaşadığım tek sıkıntı. Pc kapalıyken açıyorum oyun bi 10dk fps drop yaşıyor. Ardından normale dönüyor. Bu neden kaynaklı bi türlü çözemedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dün gelen güncellemeden sonra bilgisayar iyice kafayı yeni, başlat çubuğu kayboldu. İnternette çözümlere bakarken format atmadan Windows kurmanın sorunların çoğunu çözdüğünü okudum. windows'un isosunu indirip USB'ye yüklemeden exeyi çalıştırdım. 10 dakikada Windows tekrar kuruldu ve hiçbir uygulamam, dosyam silinmedi. Oturumlarım bile açık duruyor.

Kurduğumdan beri eventlog'a yeni hata düşmedi, mavi ekran da almadım. Ve bilgisayarın fanı da resmen durdu. Şu an 4-5 saattir chrome'da 10 kadar tab açık, Zoom açık, IntelliJ açık ve fanlar çalışmıyor.

Anladığım kadarıyla yaptığım birkaç işlem Windows'a zarar vermiş. Driver update'i, Windows güncellemeleri, VT ayarları, uygulama kurulumları herhangi birisi olabilir. Windows 11 uyumluluğu tam olarak yaygınlaşmadı, bu yüzden bir işlem sistem dosyalarına zarar vermiş olabilir. Zaten PFM_LIST_CORRUPT ya da KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE gibi mavi ekran hataları buna işaret ediyor.

Sorun yaşayan ve Windows kurulumu denemek isteyene öneririm. Siz yine de dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın :)

• Avast yüklemiştim virüs programı olarak, muhtemelen arka planda çalıştırdığı şeyler yüzünden işlemci hızı artıyor ısınıyordu. Onu silince 1-1.5 saat süren şarjda kullanım 3 saate çıktı, ve boşta fan çalıştırmayı kesti cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar laptopu cızırtı sesinden dolayı değişime yollayacağım. Acaba windowsu kaldırayım mı? Her şeyi sildim laptoptan. Windowsu kaldırmama gerek var mı?

• Merhaba evet galiba bu fanlardan geliyor? Acaba bu bir sorun teşkil ediyor mu? Sesden rahatsız değilim? Sadece bu bir problem mi arıza mı onu anlamaya çalışıyorum eğer değilse hiç değişim ile uğraşmayacağım.

• baris.s B kullanıcısına yanıt

Cihaz intel ise konudaki herkeste var o cızırtı

• Selamlar, Windows Update üzerinden BIOS güncellemesi geldi, 1.06 oldu. Acer'ın sitesinde hala 1.04 var. Riske girip kurdum, şu anlık bir sıkıntı yok ama bilgisayarınızda bir sorun yoksa güncellemenizi önermem. Güncelleme isteğe bağlı kısımda Insyde Software - 5.43.1.6 olarak görünüyor.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace88 -- 29 Ocak 2023; 22:12:52 >

• bu seçenek windows update de

gelişmiş seçenekler, isteğe bağlı, sürücü güncelleştirmeleri içinde ilk günden beri vardı..

doğrulamak için bios a girip versiyona bakabilirsiniz.

bu güncelleme ile bios u aygıt yöneticisi içinde görebiliyorsunuz ama bios u güncelliyor mu bakmadım hiç.

üstteki resimden de anlaşıldığı üzere güncelliyor

acer kendi sitesinde vermedikçe güncelememek lazım diye düşünüyorum.

geçen ilk 1.5 yıl önce piyasaya çıkmış 5500u ve gtx1650 li modeli aldım ve sürücülerinde 4-5 bios vardı ve sonuncusu ile güncelledim.

gerekli ise acer koyacaktır zamanı gelince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Ocak 2023; 22:48:51 >
  • Bende yeni geldi nedense. Acerın sitesine Türkçe girince görünmüyor ama amerikayı seçip ürünü aratınca 1.06 çıkıyor. 10 gün önce eklenmiş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• _Nomad_ kullanıcısına yanıt

william ın bahsettiği son bios görüntü ile alakalı diye başlığı var.

bakalım ne değişecek sizin için.. oyuna özel bir durumda olabilir her strateji oyununda aynı şeyi yapmıyorsa.

isterseniz yükleyin windows update den. yukarıda detay var

• nikflatron N kullanıcısına yanıt

3 hafta önce ekran ile ilgili böyle bir sıkıntı yaşamıştım. Bir daha tekrar etmedi gerçi ama şimdi biosu güncelledim ekran kararlılığını arttırmak ile ilgili güncelleme olduğu için.

• Unsafe shutdown ilk kontrol ettiğimde yeni diskimde 2 adetti. Bugüne kadar da bu sayı değişmedi. Bugün bios güncellemesi yaptım. Güncelleme esnasında 5 kere windows açılışı olmadan yeniden başlatma yaptı pc ve güncellemeyi tamamladı. Şimdi unsafe shutdown sayısı 7 oldu. Anladığım kadarıyla bu sayaç windows açılışı olmadan önceki yeniden başlatmaları sayıyor. Bazı windows güncelleştirmelerinde de pc yeniden başlatılıyor windows açılmadan önce %30'a kadar güncelleme olup sonra pc yeniden otomatik başlıyor ve güncellemeye devam ediyor. Muhtemelen güvenli olmayan kapanış sayacı bu yüzden artıyor.

• Test etmek için açılışta bios ekranına girdim ve hiç bir değişiklik yapmadan biostan çıktım. Pc yeniden başladı ve unsafe shutdown 1 artarak 8 oldu.

• Predator536 kullanıcısına yanıt

evet intel. sürekli bi rcızırtı sesi mevcut değişim istedim ama açıkcası hiç uğraşmak istemiyorum tekrardan aynı süreçle. sizde de mevcut mu cızırtı? sürekli var mı?

• Hocam bilgisayara format attım, daha sonra update'i de gerek kalmadığı için kurmadım. Şu an bu bilgiler var.

Device UEFI\RES_{12b99262-648c-4365-bafd-eb869fb71608}\0 was configured.

Driver Name: c_firmware.inf

Class Guid: {f2e7dd72-6468-4e36-b6f1-6488f42c1b52}

Driver Date: 06/21/2006

Driver Version: 10.0.22621.1

Driver Provider: Microsoft

Driver Section: FirmwareResource.NT

Driver Rank: 0xFF3000

Matching Device Id: UEFI\CC_00010001

Outranked Drivers: c_firmware.inf:GenFirmwareResource:00FF3001

Device Updated: false

Parent Device: ACPI_HAL\UEFI\0

• Aygıtı kaldır seçeneğini seçip (sürücü sil seçilmeyecek) sonrasında donanım değişikliklerini tara dediğinizde aygıt normal olarak başlatıldı görünüyor.

• merhaba dün akşam metro 2033 oyununu oynadım arkada da discord ve chrome açıktı ve değerler aşağıdaki gibi geldi. bu değerler normal mi değil mi çok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.