Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.461
Cevap
34
Favori
91.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim en son attığım videoyu izlediniz mi? cızırtı sesi sürekli var. sizde de aynı şey mevcut mu? yani sürekli var mı cızırtı?

• şu hikvision ı ram diye alıp durmayın millet. 2. kişide hata verdirdi. belki bu laptopla uyumsuzdur belki kendi içinde vb..

kingston un da aynı rami farklı kodlarla bulursunuz. sebebi içinde ki entegre sayısı.

atıyorum..

8 gb ram diyelim..3200 mhz..cl22 ama biri s2 kodlu 2 şerden 4 adet entegre var lehimli

s4 de 4er den 2 adet var vs.. incelerseniz sitesinden farkı anlarsınız..

"memory module, based on eight 1G x 8-bit FBGA components. "

20 yıl öncenin en sorunsuz ram i "twinmos" du (o dönem kingston bile sıkıntılı idi her anakartla uyum sağlamazdı) şu an sitelerde satıldığını görüyorum. buraya tekrar girdi.

bilinmedik marka denemeniz olacaksa kingstonlar yerine twinmos deneyin

Twinmos Bellek Ramler ve Fiyatları - Hepsiburada.com

ucuz diye alıyorsanız.. yahni mevzusu :)

50-100 tl aramayın

en az 6-8 sene kullanacağınız laptop a yatırım yapıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Ocak 2023; 9:15:8 >

• Fa1c0N kullanıcısına yanıt

Ses durumunda bir değişim oldu mu en azından mavi ekran verene kadar bir coil whine duydunuz mu ? Hikvision anlaşıldı sıkıntılı bir marka bizim cihazlarla uyumlu değil. Samsung çipli ramler belki amd versiyon aspire 7lerde çalışabilir ama intel için uyumsuz olduğu kesin. Zaten ram çipleri dizilimide bir garip geldi simetrik değil. Cruicalde çipler hem x hem y ekseninde simetri sağlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Fark etmedim desem? Açılmama, mavi ekran falan olunca dikkat etmedim sanırım. Açıkçası takmadan önce de, yalnız pc ilk açıldığında biraz oluyor sonra duruyordu ve gerçekten dikkat edip odaklanmadıkça rahatsız etmiyordu.

Tekrar ram alırsam Crucial alırım heralde.

• Ben kablosuz kulaklık kullandığımdan daha hiç jaktan deneme yapmadım. Kablosuzda böyle bir sıkıntıda görmedim.

• Hocam bence iade etmekle iyi yapmışsınız, bahsettiğiniz sorunu yaşasam ben de iade ederdim. Hatta bugün biraz daha dikkat edip cihazda herhangi bir sorun var mı diye kontrol etmeye çalışacağım. benim de 1 ay dolmasına 2 günüm var çünkü.

Cihaza gerek donanım, gerek dizaynını beğendiğimden dolayı çok ısındım. Bahsettiğiniz problemler bence de büyük ihtimal anakart veya BIOS kaynaklıdır. Kaça almıştınız bilmiyorum ama genel olarak bir miktar daha pahalıya muadil cihazlar mevcut. Eğer benzer özelliklerde bir cihaz alırsanız bununla kıyas yapıp bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba sizin laptopta cızırtı sesi mevcut mu? sürekli bir şekilde qwe tuşlarının oradan ses geliyor mu?

• baris.s B kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bende ilk açıldığında kısa bir süre hafif cızırtı gibi bir ses geliyor, sonra kesiliyor. Coil whine gibi değil de daha çok elektriksel bir ses gibi diyebilirim, tam çözemedim.

• Şu ses muhabbeti umarım tek ram slotunun boş olmasından kaynaklanıyordur. Bunun haricinde cihazdan memnunum ben. Hoparlörü zaten çok üst düzey bir hoparlör değil. Kulaklık anlamında da kablosuz kullanıyorum. Mikrofonlarıda iyi gibi 3 adet mikrofon mevcut.

Benim dual channel hocam yinede geliyor ses hem de ram crucial marka.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

dual crucial, farklı model ama ses var

• sanerdk kullanıcısına yanıt

ses sürekli mi var sizde? yoksa kesiliyor mu?

• selamlar, herkeste farklı farklı hatalar var anlaşılan. bende cızırtı veya ses sorunu yok (sesin yetersiz olması ayrı bir sorun) fakat son iki haftadır çok garip bir sorun yaşıyorum.

bilgisayar günde 1 kez mavi ekran veriyor. aslında bilgisayarı kapat dediğimde bilgisayar bir şekilde düzgün kapanmamış oluyor. ilk açtığımda ekrana hiçbir şey gelmiyor (Acer logosu dahil), ikinci kez açtığımda mavi ekran veriyor. (kernel security check failure veya IRQL NOT LESS OR EQUAL hatasıyla), restart atıyor ve düzgün açılıyor. gün içi aç kapalarda hiç sorun yok, ama gün sonu bu hata çıkıyor. biosu resetleyip driverları da baştan kurdum ama sorun çözülmedi. bu sorunu yaşayan oldu mu?

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

• williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

Bahsettikleriniz tam da benim Hikvision ramleri taktığımda karşılaştığım sorunlara benziyor. Açarken siyah ekranda kalıyor, res. atıyor sonra bazen açılıyor ama bir süre kullandıktan sonra mavi ekran veriyordu. Ramdeki sorundan kaynaklı olma ihtimali yüksek gibi geldi bana.

memory diagnostic yaptım hocam bir sorun çıkmadı. düzenli aldığım bir hata olsa ben de donanımdan şüpheleneceğim. günde bir kere oluyor sadece.

işin kötü yanı da çözüm için bir şeyler deneyip gün geçmesini bekliyorum :)

• İrq için en iyisi windows u yeniden kurmak.. aklıma win Xp falan geldi

• OemiarSrn O kullanıcısına yanıt

Çift cruical deneyen var mı

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.