chrome'da video izlerken winrardan dosya çıkardığımda ve ya başka bir program açtığımda ( örneğin qbittorrent) videoda anlık bir donma oluyor. hatta bazen hiç bir şey açmadan kendiliğinden anlık bir donma ve ses bozulması oluyor. çok eski celeron işlemcilerde birden fazla işlem yaparken böyle olurdu. bu laptoptaki çok çekirdekli 12. nesil bir işlemcide böyle bir şey olması normal değil. sizde de bu sorun var mı acaba. win 10 oem kullanıyorum. |
Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (60. sayfa)
-
-
Bildiğim kadarıyla zarar vermediğiniz sürece temizlik vs garantiyi bozmuyor olmalı ram eklemesi bozmuyor denmişti çünkü isterseniz bir arayıp sorun aceri ona göre kendinizde yapabilirsiniz anlıyorsanız. Ayriyetten masa yuzeyinde kullandığınızı söylediniz oda sicakliginizda biraz yüksekse değerler normal olabilir hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet hocam ram eklemesi bozmuyor diye forumda arkadaşlar yazmıştı arayıp sorayım müşteri hizmetlerini bugün test yapıcam tekrar sonucu size bildiririm hocam teşekkür ederim
Bu aldığımız fenvi wifi kartın soğutucusunu nasıl çıkarıyoruz? Yaylı bir vidası var.
-
Malzemeye zarar vermeyeyim, pci kartı tekrar kullanırım dersen tek tek yaylara üstten bastırıp alttan çıkan ve genişleyen çentikli kısmı pense gibi bir şeyle sıkıştırarak düzleyip üstten çekersen zarar vermeden çıkarabilirsin.
Yok uğraşamam dersen tek tek bastırıp alttan çıkan kısmı karga burun ile kesip at.
Ben birinci seçenekteki gibi yaptım kolayca çıkardım. Pcden söktüğüm mt7921 wifi chipi de bu karta taktım ve soğutucuyu da tekrar üstüne yerleştirdim. Belki daha sonra masaüstü bilgisayar alırsam kullanabilirim veya satabilirim.
-
teşekkürler deneyeceğim
-
sıcaklık genel sorun benimde fişe takılı iken artıyor
-
evet hocam normali o zaten tam performansa geçtiği için benim sorum ekran kartının gereğinden fazla ısınması termal macun ve temizlik için garantiye gönderin dediler
Bu sorun bende de arada vardı. Win 1o kullanıyorum. Ve şu şekilde çözdüm. Güç seçeneklerinden nihai performansa geçtim. Dengeli performansı bıraktım. Nihai performansı da cmd den aktif edebilirsin. Googledan araştır bak aktif et dene. Belki çözüm olur senin için.
Bu arada intel 12. nesil işlemcilerde işlem kısıtı getirmiş. İşlemciye müdahele edemiyorsun. Throttlestop ile falan fayda etmiyor ama nihai performansa alınca işlemci dengeli moddaki gibi temel çalışma hızının altına düşmüyor en azından. Prize takılı oldu mu minimum temel hızda çalışıyor. Bu bilgide burada dursun, yararlanan olur belki.
Arkadaşlar not olarak düşüyorum. İşlemci 4.4 ghz vaat ediyor ve performans çekirdekler o hızda çalışıyor. Bu hızı CPU-Z ve ThrottleStop programları ile görebilirsiniz. Görev yöneticisinde ki işlemci hızı performansların ve eko çekirdeklerinin ortalamasını alıyor. Böyle bir olay var. Ayrıca yine işlemci render alırken rahat rahat 28 wattı geçiyor. Oyun oynarken 28 wtın da üstüne çıkıyor ama çok değil. Genellikle çıkmaya ihtiyaç duymuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaysabd -- 20 Mayıs 2023; 21:33:57 >
-
hocam cevabınız için teşekkürler. benim düşüncem, her ne modda olursa olsun bu işlemcide böyle bir sorun olmamalı. 15 yıl içinde toplamda 5 laptop kullandım. en eskisinde bile böyle bir sorun yoktu. böyle güncel bir işlemcide bu durum normal olamaz diye düşünüyorum. merak ettiğim bu modelde genel bir sorun mu yoksa benimkinde mi bir sorun var. sizden başka cevap yazan olmadığına göre genel bir sorun değil diyebiliriz. hay şansıma ben....
-
Bana yazılımsal stabilite sorunu gibi geldi. Çözülmeyecek bir şey değil gibi duruyor ki zaten çözüldü. Farklı çözümleri de illa ki vardır. Win 11 de hatta hiç sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.
-
hocam böyle bir işlemcinin performans modu ile alakalı sorun olmaz diye düşünüyorum. zaten fişe takılı ve performans modunda da sorun devam ediyor. normalde düşük performansta bile böyle bir sorun olmamalı. 15 yıl önceki tek çekirdekli pentium işlemcilerde bile böyle bir sorun yoktu. benim de umudum win11. ama onda da sorun devam ederse yazılımsal değil donanımsal demektir.
-
selamlar, kingston furry 8gb3200 uygun mu bu cihaz için , yoksa farklı bir ram mi almalıyım.
amazonKingston FURY Impact 8 GB D4 3200 MHz DDR4 Bellek, KF432S20IB/8https://www.amazon.com.tr/gp/product/B097TN561M/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3I81DMCBSW6TA&th=1 -
Forumun geneli şunu şunu aldı
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B08C4Z69LN?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_image
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
CL değeri laptopunuzdaki ile uyumlu olmalı.. belki sorun çıkar aksi durumda
-
ACER Nitro 5 Intel Core i5-12500H 8GB 512GB SSD 4GB RTX3050Ti ekran kartlı ürün aldım fakat ayarları yapmama rağmen fps sorunu yaşıyorum. Örneğin Pubg'deki veriler aşağıda veya Rocket League'de tüm ayarları yapmama ve 144 Fps'ye sabitlememe rağmen orda bile fps düşüyor ve görüntü rezalet. Nasıl çözebilirim ?
-
bazen sürücü yüklemelerinde sıkıntı olabiliyor.
nvidia denetim masasındaki ayarların otomatikte olduğuna emin olun..
otomatikte yapıyorsa "yüksek perf nvidia" seçin..
bir de ekran kartı sürücüsünü yeniden yükleyin.. nvidia sitesinden indirip, yükleyin..
-
Geforce experience ayarlarını dün yapmıştımi sizin söylediğiniz yüksek perf nvidia'yı da seçince fps'ler 2 katına çıktı. Oyun içi 80-90'ları, lobide ise 150'leri gördü.
Driver güncel ama yeniden üstüne kursam sıkıntı olur mu ? Kaldırmam mı lazım. Gerek de yok gibi ama bilemedim.
-
nvidia sitesinden indirip kurarken. size soracaktır.. altında tik lenecek kutu var.. temiz kurulum yap seçeneğini işaretleyin.. kurulum bitince gerek olmasa bile laptopu yeniden başlatın.
tekrar otomatiğe getirip oynamayı deneyin bakalım fps ler ne olacak.. birde gforce experience ben kullanmıyorum hiç.. gerekirse tüm kurulum bitince otomatikte fps düzelmezse exp ı kaldırıp, deneyin. isterseniz sonra yine kurarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 28 Mayıs 2023; 9:20:29 > -
Dün temiz kurulum yaptım ama her ne kadar oyun içinde fps bahsettiğim gibi fena görünmese de mesela pubg'de oyunun sonuna doğru müthiş derecede kasma meydana geldi. Fps'de düştü haliyle. Aslında her şey doğru görünüyor ama bu işlemci ram ekran kartına bunları yaşamak saçma geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X