Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
34
Favori
90.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cihazın içerisinde micron 2450 nvme gen4 var.

Ancak sayfasında okuma hızı 3600 demiş, yazma ve dram hakkında herhangi bir bilgiden bahsetmemiş.

https://www.micron.com/products/ssd/product-lines/2450

Ben şu ürünü aldım. Gelince gen4 portuna bunu, cihazın içerisindeki micronu ise gen3 portuna takacağım.

https://www.amazon.com.tr/dp/B09K3H2YHX

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fissiden F kullanıcısına yanıt

Ettim valla bugün para iademi kartıma yatırdılar. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Satmaya çalışmıştım. 12.000 den yukarı veren olmamıştı. Bir iade etmeyi denedim kabul ettiler. Oyun performansı çok kötü bunu bilerek alın hayalkırıklığı yaşamayın.

• Wifi çok sıkıntılı. Olan ağı göstermiyor, olmayan ağı varmış gibi gösteriyor. PC.yi yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Windows forumlarında da yazılmış yarım saatte bir ağdan kopuyor diye.

MediaTek MT7921 Wireless Lan Driver for Windows 11 update - Microsoft Community

• barsoy kullanıcısına yanıt

Selam, 3.3.3.760 sürüm driver kullanıyorum. Bende sorunsuz çalışıyor. Bilgisayarı ilk aldığım zaman acer sitesindeki eski driver bende de sorun yaratıyordu.

• nikflatron N kullanıcısına yanıt

Şimdi ben de 3.3.3.760 yükledim ama hala olmayan ağları varmış gibi gösteriyor. Telefonumun mobil erişim noktasını kapattığım halde hala var gösteriyor.

• Wifi kartı hakikaten dandik. Eski acer 5750g laptopumda intel kart vardı 5 ghz ağları görmemesi dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım ki o da dönemine göre normal sayılır zaten.

• Software ve bios yönünden zayıf değil mi sizce de? Bios 10 yıl önceki acer'ımla aynı arayüz ve 3-5 bilindik ayardan başka birşey yok, grafik arayüz yok. Yazılım olarak da nvida ve intel araçlarında hiçbir oc ayarı, sensörler arayüz katmanı vs bişey yok. Oyun oynarken sıcaklık, fps, bellek vs takiplerini nasıl yapıyoruz mesela. Az önce the room 4 oynarken fan uçuşa geçti, dedim ne oluyor, görev yöneticisinden baktım ekran kartı 78 derece olmuş habire de artıyor kapattım oyunu.

• Bugüne kadar oynadığım hiçbir oyunda bir sıkıntı yaşamadım, PC'yi tek zorlayan oyun Cyberpunk oldu. Siz nasıl memnun kalmadınız anlamadım.

Bir çok veriyi oyun oynarken başlat + R tuşuna bakarak görürsünüz nvidia programı ile.

Dediğiniz özellikleri görmenin başka kolay yolları var, bir çok pcde zaten gelmiyor hazır olarak. Yani bu işi çok iyi yapan programlar varken niye eklesinler zaten gerek yok. HWMonitor yükleyip tüm detayları görebilirsiniz.

• Çok sevindim hiçbir sorun yaşamamanıza ve cihazınızdan memnun kalmanıza. Ben memnun kalmadım işlemcinin kendini sabitleme dinden ve ekran kartının watt gücünden. Allah muhafaza teknik servislik bir durumunuz olunca daha çok anlarsınız Acer markasını şimdi cihazdan soğutmayayım sizi

Ağ kartında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ancak meraktan dolsyı şu ürünü aldım. Soğutucunun altında ax210 ağ kartı var. Tek başına satılan ağ kartından daha hesaplıya geldiği için bunu aldım. 2 gündür kullanıyorum bi problemle karşılaşmadım. Tavsiye ederim.

US $17.55 64%OFF | WiFi 6E AX210 5374Mbps Tri Band 2.4G/5G/6Ghz Wireless PCIE Adapter Compatible Bluetooth 5.3 Network WiFi Card For PC Win 10/11

https://www.aliexpress.com/item/1005004959613888.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60306704924&aff_fcid=d4afcd3470ca42bdb7e862f00150f781-1682549494483-07680-_EvMpMgx&tt=MG&aff_fsk=_EvMpMgx&aff_platform=default&sk=_EvMpMgx&aff_trace_key=d4afcd3470ca42bdb7e862f00150f781-1682549494483-07680-_EvMpMgx&shareId=60306704924&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=6d86c784963e48928f4ab29bf17b072c&afSmartRedirect=y

Aslında oyun için intelin killer ağ kartlarını tavsiye ediyorlar. Son model olan Killer 1690i modeli alınabilir. Ancak kargo, vergi dahil 45-50 dolar civarına geliyor...

• aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt

Bu nereye takılıyor? Pci dönüştürücü gibi bir şeylemi?

• Bu parçayı takmayacaksınız. Soğutucuyu söküp altındaki wireless kartı çıkarıp takacaksınız.

Teşekkürler

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

Kartın soğutucusunu sökünce şöyle oluyor. Kartın üzerindeki wifi kartını söküp kendi cihazınızdaki kart ile değiştirmeniz ve intel ax210 in wifi ve bluetooth sürücülerini yüklemeniz yeterli...

Bu arada işlemcimiz 12. Nesil malum. Ax kartlarda sonu sıfır ile biten kartlar genel kart yani amd intel farketmeksizin uyumlu (ax200, ax210 gibi). Ax kartların sonu 1 ile biten kartları ise intel 11. Nesilden sonra işlemciler için üretilen CNVio özellikli kartlar (ax201, ax211, ax411 gibi). Bu bilgisayar dışında başka bir bilgisayara kart alacaksanız bu hususlara dikkat etmeniz gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoNe__WoLF -- 27 Nisan 2023; 9:7:9 >

• aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt

vergi dahil toplam maliyet ne oldu? şu an ürün fiyatı 297 TL. Vergi de %30 civarı sanırım

aliexpressten dolar üzerinden alışveriş yapıyorum. enpara vadesiz hesap kuru aliexpressten daha hesaplı oluyor. 27.03.2023 tarihinde satış fiyatı 17.40$ mış, vergi dahil 20.68$ a mal olmuş. 1.94$ indirim kuponum varmış. Ürün şu anda 16.65$ görünüyor, vergi dahil 22.19$ a geliyor. En çok satan Ax210 wifi card fiyatı 19.53$, vergi dahil 26,80$ a geliyor. Üstelik sadece kart. PCI-e dönüştürücü ve antenler yok. daha iyisini almayacaksanız (AX211, AX411 ve intel Killer serileri gibi) şu an için fiyat/performans ürünü. Oyun odaklı alacaksanız killer serisi herkesin tavsiye ettiği ürünler. Ancak serinin en iyi kartı Killer AX1690i modeli vergi dahil 50$ civarında...

• apple m1 veya m2 base mi alsam yoksa fiyattan kâr edip bunu mu alsam bilemedim.

oyun filan oynayan birisi değilim. bazı programlama dilleri, tasarım, office programları vs ile uğraşıyorum.

benim gibi ikilemde kalıp karara varan mıdır? ne dersiniz? sanki apple'ın ürünleri daha uzun soluklu olur gibime geliyor. bir kere bu fiyatı vermişken sıkıntı çıksın da istemiyorum.

• Arkadaşlar ben iade hakkımı kullanarak iade ettim 2 hafta kullanım deneyimlerimden bahsedeyim öncelikle bana gelen cihazda ekranda ışık sızması ve ips glow fazlaca vardı daha sonra oyun ve işlem gücü performansını test ettim mühendis olduğum için simulasyon ve zipli klasör ayıklama işlerini fazlaca yapıyorum.İşlemci uzun işlemci gücü gerektiren işlerde frekansını kısıyor 3ghz den yukarı çıkarmıyor belli bir süre sonra ve güç tüketimi 25 30w arasında gidip geliyordu.oyunlarda da anlık takılmalar yaşıyorsunuz.normal kullanımda da fan sesi mevcut.p serisi işlemciler daha çok yaygın değil geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.kalite ve tasarım olarak güzel bir notebook ben çok beğenmiştim fakat işlemciden kaynaklı yaşadıklarım yüzünden iade etme kararı aldım.onun yerine trendyolda 15500 tl ye sayılan ipg3 modelini aldım.i5 12500 h serisi işlemci mevcut ve ekran kartı 90w.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sub-Zer0 -- 28 Nisan 2023; 19:5:49 >
  • Sinan Akarken S kullanıcısına yanıt
    8 ramle oyun oynanmaz zaten, ben 16 ekledim bir sorun yok oyun performansında

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.