Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
34
Favori
90.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

güncel driverı nereden indirdiniz?

Dh ölücü detected

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aLoNe__WoLF A kullanıcısına yanıt

Bir siteydide hatırlamıyorum wifi kart ismini yaz donanım kısmında görünüyor driver de ilk çıkan sayfalardan biriydi. Sürümü yazdım zaten ona görede aratabilirsin.

Falcona koymaz adam 32 gb ram takmış 40 gb ram masrafına girmiş, biz öğrenci adamız 10 liranın hesabını yapıyoruz. :)

Yok be hocam. deli gibi çalışıyoruz, milletin avrupada telefon gibi aldığı cihazlara biz 12 taksit giriyoruz

5 sene götürmesi lazım. daha iğne almam, ama bir maşallahınızı alırım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mediatek nedense kendi sürücülerini resmi sayfasında yayınlamayı sevmiyor. Onun yerine PC üreticilerine sürücü veriyor...

Mediatek MT7921 in son sürücülerini DELL'in sitesinde buldum. İndirmek isteyen olursa linkleri aşağıya bırakıyorum...

Wifi Sürücüsü

https://dl.dell.com/FOLDER09547279M/2/MediaTek-MT7921-MT7922-Wi-Fi-UWD-Driver_89KDF_WIN_3.3.3.760_A11_01.EXE

Bluetooth Sürücüsü

https://dl.dell.com/FOLDER09547417M/2/MediaTek-MT7922-MT7921-Bluetooth-UWD-Driver_PRXTG_WIN64_1.930.3.287_A13_01.EXE

Edit : Bluetooth Sürücüsünü yüklerken problem yok.

Ancak wifi sürücüsünü yüklerken hata veriyor, sanırım cihaz dell olmadığı için.

Şöyle bir çözüm var. İndirdiğiniz exe dosyasını açtığınızda Extract seçeneği ile dosyaları bilgisayarınıza yükleyin. Sonra Aygıt Yöneticisinden sürücüyü güncelle seçeneğinden bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğini seçin ve açtığınz klasördeki "production" klasörünü seçin ve sürücüyü son versiyonuna güncelleştirin.

Edit 2: Sürücüler Microsoft Windows Kataloglarında da mevcutmuş. Oranın linkleri de aşağıda...

MediaTek, Inc. - Net - 3.3.3.760

https://catalog.s.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/driver/drvs/2023/03/467a3909-331f-42c2-97f5-c14ab00bfb37_db776978c7bc1bfc1880817790b990f15aa9c8d9.cab

Mediatek Inc. - Bluetooth - 1.930.0.287

https://catalog.s.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/driver/drvs/2023/04/a55c8f31-24ed-4f98-92ce-dda743514887_e41d379eba74a8304cec969a4aac89b0c4c1d87b.cab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoNe__WoLF -- 18 Nisan 2023; 2:15:56 >

Benim indirdiğim driver katalogda yok indirdiğim siteyi buldum ikiside aynı gün yayınlanmış hangisi günceldir bilemeyeceğim.

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?driverpack.io
    Download MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wireless LAN Card drivers for Windows 10 x64 | DriverPack
    https://driverpack.io/en/devices/wifi/mediatek/mediatek-wi-fi-6-mt7921-wireless-lan-card?os=windows-10-x64

• 1 aylık deneyimlerim :

Bilgisayarı ofis işleri ile oyun oynamak için aldım. Ayrıca amatör olarak 3d tasarım yapıyorum. Bu klasmanlar için değerlendireceğim.

Öncelikle tam bir fiyat/performans ürünü gerçekten. 14.500 seviyesinde aldığım için şanslıyım. Bu fiyatlara hep 1650li pcler vardı. Bilgisayarın oyun performansları şöyle (çoğunda fps 60 sınırı olduğu için üstüne çıkmadı)

-Witcher 3 yüksek ayarlarda 50-60 arası.

-Mafia 1 DE yüksek ayarlarda 40-50 arası

-Skyrim SE en yüksek ayarlarda sabit 60

-Dying Light EA düşük ayarlarda 30-40 arası

-Cyberpunk orta ayarlarda 40-50 arası (açık dünyada araba kullanırken bazen 20lere kadar düştüğü oluyor)(DLSS açık)

-RDR 2 yüksek ayarlar 50-60 arası (ultraya da çıkabiliyorum çok fps kaybı olmuyor fakat vram belleği doluyor ve oyun sürekli uyarı veriyor)

Kısaca her oyunu oynatabilecek seviyede ama yeni nesil oyunlarda düşük grafik seçmek şart gibi. Daha oynadığım 2015-2020 arası çıkan veya hafif grafikli çok oyun var fakat onları yazmadım. Şuan RDR2yi deneyeceğim. Denedikten sonra güncellerim.

Not : Ekstra 8 GB micron RAM taktım. Ramden önce oyun performansı cidden kötüydü 35-40 arası alıyordum 60 aldığım oyunlarda. Bu bilgisayara Ram şart.

Bu oyunları oynarken çoğu zaman yüksek bir sıcaklık değeri elde etmedim, soğutma sistemi gayet iyi. Cyberpunk haricinde de hiçbir oyunda crash almadım. Onun sebebi de cyberpunktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

3D tasarım konusunda da maya ve blender denedim, blender kullanıyorum. İkisinde de tasarım yaparken hiçbir sıkıntı yok falan özellikle mayada render alırken fanlar çok yüksek çalışıyor ve pcyi yavaşlatıyor. Ama ben iki programın da animasyon kısmını değil tasarım kısmıyla ilgilendiğim için bu bana bir dezavantaj sağlamıyor.

BİLGİSAYARIN EN KÖTÜ YANI = HOPARLÖRLERİ

Hem ses seviyesi çok az, hem de çok kalitesiz. Ses kartıyla gitarı kullanırken bazen sesi hoparlörden duyayım kulaklıklar ağır oldu diyorum, rezalet bir ses veriyor. Ses seviyesi çok sessiz ortamda film izlerken iyi fakat genel olarak çok düşük. Driverlarım güncel olduğu halde bir çözüm bulamadım.

Edit: RealTek ayarlarından müzik modunu değiştirince ciddi anlamda ses yükseldi, deneyebilirsiniz.

Kısacası 14-15k bandına düşerse kesinlikle alınabilir bir cihaz fakat 17-18 civarı bütçeniz varsa 3060lı pclere yönelmenizi öneririm. Windows11 kurduğum halde bugüne kadar ne mavi ekran ne de başka bir sorun görmedim.

Bir de %1 fps diye bir kavram var nvidia arayüzünde, o çok düşük bende. Herhangi bir ayarı var mı yok mu bilmiyorum bilenler aydınlatırsa sevinirim.

(W11 ve tarayıcı açık olmasına rağmen RAM'in yarısı kullanılıyor, o yüzden kesinlikle RAM alın ve takın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solstafir17 -- 20 Nisan 2023; 13:17:18 >

• 22700e inmiş, forumdakiler rtx4000 serisi makineler pahalı çıkar dedi diye acele etmiştim acer almıştım az daha bekleseydim keşke.

Sorma ya ben de. Hatta kasımda rx6800'li pc almıştım evde gülle gibi duruyor. Keşke bekleseymişim ne gerek vardı pc almayaAcer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? 

• Solstafir17 kullanıcısına yanıt

Realtek Auido Consoledan hoparlör kısmına gelip orada muzik kısmı işaretliyse müzikten film kısmına geçerseniz ses oranındaki artışı fark edeceksinizdir. Haberiniz olsun.

Devir mobilite devri hocam, artık toplama pc dönemi ufaktan kapanıyor. Tamam eyvallah performans olarak hiçbir dizüstü, masaüstüne yanaşamaz fakat adam yanımda taşıyamadığım güç güç değildir diyor. Bu asusların bataryalarıda hiç fena değil 90 wh batarya bizim modelin neredeyse 2 katı kapasitede.

• Arkadaşlar intel uhd graphics sürücü tarihi nedir sizlerde? En güncel halini nasıl yükleyebilirim?

• Kaysabd K kullanıcısına yanıt

aynen hocam konuyu yazdıktan sonra dolaşırken biri daha yazmıştı görüp yaptım, çok sağolun yine de. Baya fark ettiriyor cidden yapmayan varsa bu ayarı kesinlikle yapsın. Şuan tek sıkıntım ekran parlaklığının yetersiz olması. Çok kısık değil ama yeterli de değil

• baris.s B kullanıcısına yanıt

• Arkadaşlar aşağıdaki ssd den elimde var bunu taksam uyumlu çalışır mı bu gen3x4 olayı ne oluyor

https://www.itopya.com/wd-500gb-blue-sn570-gen3x4-m2-2280-ssd-3500mb-okuma-2300mb-yazma_u14605

• Hiç bilmediğim için soruyorum, yukarıda işlemcilerin w 24ü geçmiyor Acer sınırlıyor gibi şeyler yazıyordu. Benim hwpro değerlerim böyle, acaba yanlış bir şeye mi bakıyorum nasıl öğrenebilirim yukarıda bahsedilen w değerini? (RDR2 oynarken full açıktı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solstafir17 -- 21 Nisan 2023; 16:32:23 >
  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt

Gen3 ün maksimum okuma yazma hızı 3500 mb/s

Gen4 ün maksimum okuma yazma hızı 7000 mb/s

Bu laptopta biri gen3 biri gen4 2 adet nvme slotu var. Gen3 slota gen4 cihaz takarsanız maksimum hızı alamazsınız. Disk alacaksanız dram özelliği olan disk alın.

Hocam daha önceden laptopuma takmak için aldığım aşağıdaki wd blue sn570 500gb üründen var elimde. Hatırladığım kadarıyla bu modelde dram yok. Bizim cihazların içindeki ssd gen4 mu gen3 mu biliyor musunuz ?

https://www.itopya.com/wd-500gb-blue-sn570-gen3x4-m2-2280-ssd-3500mb-okuma-2300mb-yazma_u14605

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.