Şimdi Ara

Aspire E 15 aşırı yavaş, artık açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    SORUN: Laptop aşırı yavaş açılıyor.Açılması 15 dakikayı bulabiliyordu. Sistem geri yuklemeyi denedim ve 13 saat bekledim ve sistem hala geri yukleyemedi ve kapattim. Tekrar actigimda hard disk arizasi uyarisini verdigini hatirliyorum ve laptop otomatik onarima gecti. Ancak otomatik onarimda 12 saat beklememe ragmen bir gelisme olmadı ve kapattim.

GELİŞME: Laptobumda herhangi bir sorun yoktu. 1 hafta evde bulunmadim ve laptobu 1 haftaligina kardesime verdim.
    1 hafta sonra eve geldigimde laptob acilirken kasarak aciliyor ve 15 dakika bekliyordu.Masaustune gelince de kasiyordu. Daha sonra sistem geri yuklemeyi denedim ama olmadi, laptop otomatik onarima gitti.bir gelisme olmadi.Hard disk arizasini verdigini hatirliyorum.
    Garantisi suruyor ve garantiye vermeyi planliyorum.

OZELLİKLERİ:
    Acer Aspire E15 E5-571G-307T
    İnter core İ3 (1.7 GHz,3 MB L3 cache)
    NVİDA GeForce 820 with 1 GB Dedicated Ram
    4 GB DDR3 L Memory
    500 GB HDD

Böyle sorun yaşayan var mı ve öneriri ve fikirler verebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    %90 Hdd problemi. Servise gönder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerim ve sezilerim nedense hard diskin darbe aldığını seziyor. Eğer hard disk darbe alırsa içindeki yuvarlak dönen (CD gibi bir plaka tabi daha sert) plakayı çizer bu durumda CD mantığından yola çıkarak sector dediğimiz kısımlara ulaşamaz ve hatalar meydana gelir. Ayrıca eğer fiziksel bir darbe yoksa muhtemelen sıcaklıktan hard diskte sıkıntı çıkmış ve hard diskin bad sector atmasına neden olmuştur. Size önerim en kısa zamanda bilgisayarınızın yedeğini alarak yeni bir disk ile değiştirmeniz olacaktır. Aksi taktirde o disk çalışmaya devam ettiği sürece veri kurtarması zorlaşacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.