Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
9.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: robinhoof

quote:

Orijinalden alıntı: bozce

ellerine saglik guzel inceleme olmus. bu incelemeyi ASRock Turkiye facebook sayfasinda paylasabilir miyiz?

Yazım dilinin revize edilmesi lazım, biraz daha resim ve sonuç gerekiyor. USB testlerim devam ediyor. 3tb veri taşıdım geçe boyu bir kaç sefer, mouse, arcade stik, flash bellek, harici disk vsd herşeyi deniyorum. 2 gün önce olan rastgele kapanan mouse/ext hdd bakalım diye. Ona göre OP'ta yazdığım eksileri revize ederi.

Bence boyle de gayet guzel zaten facebook sayfasinda link verileceginden, pozitif / negatif tum yonleri ile guncel olarak ilgilenenler bilgi sahibi olurlar. Eger senin icin bir sakincasi yok ise ben daha cok insanin bilgilenmesi ve tarafsiz bir kullanici incelemesi okumasi adina paylasiyorum incelemeni. Eger istemezsen bana cevap yazman yeterli..

• quote:

quote:

quote:

ellerine saglik guzel inceleme olmus. bu incelemeyi ASRock Turkiye facebook sayfasinda paylasabilir miyiz?

Yazım dilinin revize edilmesi lazım, biraz daha resim ve sonuç gerekiyor. USB testlerim devam ediyor. 3tb veri taşıdım geçe boyu bir kaç sefer, mouse, arcade stik, flash bellek, harici disk vsd herşeyi deniyorum. 2 gün önce olan rastgele kapanan mouse/ext hdd bakalım diye. Ona göre OP'ta yazdığım eksileri revize ederi.

Bence boyle de gayet guzel zaten facebook sayfasinda link verileceginden, pozitif / negatif tum yonleri ile guncel olarak ilgilenenler bilgi sahibi olurlar. Eger senin icin bir sakincasi yok ise ben daha cok insanin bilgilenmesi ve tarafsiz bir kullanici incelemesi okumasi adina paylasiyorum incelemeni. Eger istemezsen bana cevap yazman yeterli..

ilk postumu editledim, güncel haliyle biraz daha iyi harmanlanmış durumda

• USB kontrolcüsü hakkında güncelleme yapayım,

-toplamda 2 günde 30 saat kadar harici disk dosya kopyalama, 15GBlık iso dosyası, toplamda bi 35-40 defa kopyalanmıştır. harici disk sentetik testleri vesaire uzu süreli yapıldı. Güçten kesilme Bsod olmadı. Mouse'um, flash belleğim, arcade stick (çok seçici bir arcade stick her chipsette çalışmıyor intellerde sadece) hem çalışıyor hem sorunsuz yani uyumluluk nitelikleride iyileştirilmiş. Yani görebildiğim kadar bütün usb ile olan işlerim etron portların görmeye çalışıtım son driver update'inden beri bir sıkıntı olmadı. Haftaya etron hakkında bi rapor daha yazacağım sonra yavaş yavaş artık bu kontrolcünün artık sorunlarının kalmadığına kanaat getirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 7 Mayıs 2012; 10:24:07 >
  • İncelemeniz güzel olmuş. İşlemci sıcaklığı yüksek geldi bana. Oyunlarda ki MVP etkisini de göstermenizi diliyorum . Artısıyla eksisiyle MVP'yi incelerseniz kartınız gelince çok iyi olur.
  • inceleme için teşekkürler 1 haftadır almak istediğim bir ürün siparişi verdim, konuyu takipteyim...
  • ses konusunda önemli bir soru soracağım.

z77 ext6 larda THX panelinde upgrade seçenği mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

ses konusunda önemli bir soru soracağım.

evet, 24 dolara paketin tamamını alabilyorsunuz
  • quote:

quote:

Paket derken ne var içeriğinde bi link verirmisiniz?
  • Merhaba
    Bu anakartın peşindeyim bende! Öncelikle inceleme için teşekkürler. Tek Türkçe inceleme Web'te şu anda size ait!

Hocam kendi adıma önemli bir soru soracaktım.
    Sistemim q6600, p35c ds3r anakart ile Scythe Mugen 1 soğutucu kullanmaktayım. İşlemci soket tipi 775 olduğundan kullanabiliyorum. Bu anakartta 775p seçeneği var demişsiniz. Soğutucumu şu haliyle direk Extreme 6'ya bağlayabilir miyim? 775 ile 775p arasındaki fark nedir? Soket 1155 kiti yurt dışında satılıyor Mugen için ama getirtmesi zor ve pahalı. Anakart bunu uygun vidalama delikleri ile sağlayabilir mi? Bu kartı zaten almak istiyordum, siz 775p var deyince soğutucumdan faydalanabileceğim aklıma geldide...

Burda da soğutucumun özellikleri yer alıyor..
    Şimdiden teşekkürler
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomartos -- 8 Mayıs 2012; 14:25:03 >

• quote:

quote:

anladım güzel oldu bu olay.
    ozaman hiç kimse ses çamur gibiydi diye bahaneler üretmesin. Dün Z77 Fatality de gördüm THX upgrade özelliği vardı default ses özelliklerini beğenmeyen ya gider 120$a X-Fi ses kartı alır yada gider üzerine farkını öder Asus ROG serisine bakar yada gider cillop gibi anakartını karalamadan önce adam gibi THX upgradesini eder XFi2 özelliklerini aktif hale getirir paşa paşa kullanır orada buradada yok ses çamur gibiydi kulağım kanadı edebiyatı yapmaz. Zaten doludolu anakartı güzel fiyata alıyorlar, adam bide sana istersen Xfi upgrade seçeneğinide sunmuş daha bu neyin doyumsuzluğudur anlamadım gitti.

• ayrıca driver cd sinde 2 tane driver var 1 tanesi düz realtek driverları 1 taneside THX XFI uyumlu ses driverleri. Şöyle bir deneyimim oldu. THX uyumlu driverini kurduğumda realtek ses panelinde equalizer ve yankılama gibi özellikler deaktifken 2.driveri kurunca equalizer vb. özellikler görünür oldu ufak bir denememizde ses kalitesi bariz arttı fakat bu driverda THX deaktif duruma geçti. THX 'ini upgrade edip Xfi özelliklerini açmak isteyen ilkini kursun yok bana realtekin kendi ses özellikleri yeter diyen 2.sini kursun.
  • evet anakarti ben de aldim peki paketi nerden tamamliyoruz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

evet anakarti ben de aldim peki paketi nerden tamamliyoruz :D

THX kurman lazım. Kurduktan sonra başlat çubuğunda sağdaki simgeler var orada gözükmüyorsa gizli olanları aç orada THX i başlat upgrade diye tıklama yeri var görünür şekilde. Eğer THX desteklenmeyen ses yongası vs hatası verirse realtek ses driverini kaldır tekrar kur. Bunun için cd sine girip audio kısmından en üstteki sonu 9559'la biten(öyle birşeydi) sürücüyü kur.
    Z77 Fatality cd sinde böyleydi EXT6 da çok farklı olacağını zannetmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 8 Mayıs 2012; 15:16:54 >
  • quote:

ayrıca driver cd sinde 2 tane driver var 1 tanesi düz realtek driverları 1 taneside THX XFI uyumlu ses driverleri. Şöyle bir deneyimim oldu. THX uyumlu driverini kurduğumda realtek ses panelinde equalizer ve yankılama gibi özellikler deaktifken 2.driveri kurunca equalizer vb. özellikler görünür oldu ufak bir denememizde ses kalitesi bariz arttı fakat bu driverda THX deaktif duruma geçti. THX 'ini upgrade edip Xfi özelliklerini açmak isteyen ilkini kursun yok bana realtekin kendi ses özellikleri yeter diyen 2.sini kursun.

arkadasim cok karisti ben birsey anlamadim
    :D
    hangisinde daha iyi ses var thx surucunde mi digerinde mi
  • quote:

quote:

THX kurman lazım. Kurduktan sonra başlat çubuğunda sağdaki simgeler var orada gözükmüyorsa gizli olanları aç orada THX i başlat upgrade diye tıklama yeri var görünür şekilde. Eğer THX desteklenmeyen ses yongası vs hatası verirse realtek driverini kur driver cd sine girip audio kısmından öteki driveri kur sonu 9559 lu bişeydi.
    Z77 Fatality de böyleydi EXT6 da çok farklı olacağını zannetmem.

benim dedigim o degik arkadasim
    biri demis ya 24 dolar daha veriliyor diye onu diyorum
  • quote:

quote:

quote:

THX kurman lazım. Kurduktan sonra başlat çubuğunda sağdaki simgeler var orada gözükmüyorsa gizli olanları aç orada THX i başlat upgrade diye tıklama yeri var görünür şekilde. Eğer THX desteklenmeyen ses yongası vs hatası verirse realtek ses driverini kaldır tekrar kur. Bunun için cd sine girip audio kısmından en üstteki sonu 9559'la biten(öyle birşeydi) sürücüyü kur.

paketi nerden tamamladığını anlatıyorum bende.

THX panelinde o dediğim yere tıklayınca seni bir sayfaya yönlendiriyor oradan satın alma kısmına geçiyorsun. Oradan sonraki detayları şimdilik bilmiyorum. Henüz bir girişimim olmadı. Muhtemelen kredi kartı bilgileri isteyecek seni tanımlayabileceği sana ait kılabileceği bilgiler soracak belki anakart seri nosu id nosu gibi bilgiler ile teyit ettirecek. Fazla karmaşık olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 8 Mayıs 2012; 15:21:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

paketi nerden tamamladığını anlatıyorum bende.

THX panelinde o dediğim yere tıklayınca seni bir sayfaya yönlendiriyor oradan satın alma kısmına geçiyorsun. Oradan sonraki detayları şimdilik bilmiyorum. Henüz bir girişimim olmadı. Muhtemelen kredi kartı bilgileri isteyecek seni tanımlayabileceği sana ait kılabileceği bilgiler soracak belki anakart seri nosu id nosu gibi bilgiler ile teyit ettirecek. Fazla karmaşık olacağını sanmıyorum.

ok usta sagol
    bilgiler icin

• quote:

ok usta sagol
    bilgiler icin

önemli değil kardeş.

Birisi o linke tıklandıktan sonra gözüken satın alınacak THX TrueStudio Pro SS lerini paylaşırsa merak edenler için yararlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomartos

Merhaba
    Bu anakartın peşindeyim bende! Öncelikle inceleme için teşekkürler. Tek Türkçe inceleme Web'te şu anda size ait!

Hocam kendi adıma önemli bir soru soracaktım.
    Sistemim q6600, p35c ds3r anakart ile Scythe Mugen 1 soğutucu kullanmaktayım. İşlemci soket tipi 775 olduğundan kullanabiliyorum. Bu anakartta 775p seçeneği var demişsiniz. Soğutucumu şu haliyle direk Extreme 6'ya bağlayabilir miyim? 775 ile 775p arasındaki fark nedir? Soket 1155 kiti yurt dışında satılıyor Mugen için ama getirtmesi zor ve pahalı. Anakart bunu uygun vidalama delikleri ile sağlayabilir mi? Bu kartı zaten almak istiyordum, siz 775p var deyince soğutucumdan faydalanabileceğim aklıma geldide...

Burda da soğutucumun özellikleri yer alıyor..
    Şimdiden teşekkürler
    Saygılar

Yok mu fikri olan arkadaşlar?
    Teşekkür ederim..

• socket 775 için yuvaları fazladan var anakartın üzerinde. Şahsen denemedim. 8 tane delik var cpu socketening etrafında. 4 takım 1155p olarak işaretlenmiş kalan 4 takım 775p olarak işaretlenmiş. "p" takısın pin kısaltması olduğunu düşünüyorum. yoksa aynı şeyler diye varsayım yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.