Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
9.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunsuzca takılacağını düşünüyorum birtek 775 pinler biraz çapraz gibi duruyor soğucuyu takıp son haline baktığında soğutucu anakarta göre biraz daha çapraz kalabilir. simetri takıntın yoksa problem teşkil etmez
  • X-FI MB yazılımları ekte.

ASRock z77 Extreme6 Kullanıcı İncelemesi ve Overclock Denemeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: robinhoof

socket 775 için yuvaları fazladan var anakartın üzerinde. Şahsen denemedim. 8 tane delik var cpu socketening etrafında. 4 takım 1155p olarak işaretlenmiş kalan 4 takım 775p olarak işaretlenmiş. "p" takısın pin kısaltması olduğunu düşünüyorum. yoksa aynı şeyler diye varsayım yapıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

sorunsuzca takılacağını düşünüyorum birtek 775 pinler biraz çapraz gibi duruyor soğucuyu takıp son haline baktığında soğutucu anakarta göre biraz daha çapraz kalabilir. simetri takıntın yoksa problem teşkil etmez

Süper hocam!
    Simetri'de neymiş, yiyilmiyosa sorun yok çok teşekkür ederim, gerçekten çok yardımı dokundu bu cevapların, sağolun!

• 3570k nın ısıl karakteristiği için video yapıp ekleyesim var açıkçası bilmiyorum bu konuya nasıl gider. En azından muamma bir durum var işin o tarafı netleşmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 9 Mayıs 2012; 0:03:28 >
  • quote:

3570k nın ısıl karakteriği için video yapıp ekleyesim var açıkçası bilmiyorum bu konuya nasıl gider. En azından muamma bir durum var işin o tarafı netleşmiş olur.

bence de koy usta
  • quote:

quote:

quote:

ses konusunda önemli bir soru soracağım.

z77 ext6 larda THX panelinde upgrade seçenği mevcut mu?

evet, 24 dolara paketin tamamını alabilyorsunuz

anladım güzel oldu bu olay.
    ozaman hiç kimse ses çamur gibiydi diye bahaneler üretmesin. Dün Z77 Fatality de gördüm THX upgrade özelliği vardı default ses özelliklerini beğenmeyen ya gider 120$a X-Fi ses kartı alır yada gider üzerine farkını öder Asus ROG serisine bakar yada gider cillop gibi anakartını karalamadan önce adam gibi THX upgradesini eder XFi2 özelliklerini aktif hale getirir paşa paşa kullanır orada buradada yok ses çamur gibiydi kulağım kanadı edebiyatı yapmaz. Zaten doludolu anakartı güzel fiyata alıyorlar, adam bide sana istersen Xfi upgrade seçeneğinide sunmuş daha bu neyin doyumsuzluğudur anlamadım gitti.

Ses kalitesi çamur gibi diyen bendim, hala da geçerli, realteklerin içinde şimdiye kadar kullandığım en iyi ses yongası alc 889 idi, Xfi2 yazılımıyla beraber. Ama o bile bana göre ikinci eli 15-20 liraya satılan bir creative sb değil.
    Tabi ses konusu çok göreceli bir kavram, bu konuda herkesin fikrine saygı duyarım.
    Beni bu anakarttan en çok soğutan ramlerim bir türlü xmp profilinde çalışmaması( 1,65 lere kadar çıkardım voltajı tek tek denedim ramleri nafile) ve fan kontrolü yapılamaması oldu. Onun dışında birkaç mavi ekradan sonra işlemci 4800-4900 Ghz lere kadar çıkardım, ve saatlerce bu şekilde test ettim, yani işlemci rahat overclock yapılabiliyor, bu konuda "işlemci overclock olmuyor" söylemimi geri alıyorum hata bendeymiş.
    Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: law1979

quote:

quote:

quote:

ozaman hiç kimse ses çamur gibiydi diye bahaneler üretmesin. Dün Z77 Fatality de gördüm THX upgrade özelliği vardı default ses özelliklerini beğenmeyen ya gider 120$a X-Fi ses kartı alır yada gider üzerine farkını öder Asus ROG serisine bakar yada gider cillop gibi anakartını karalamadan önce adam gibi THX upgradesini eder XFi2 özelliklerini aktif hale getirir paşa paşa kullanır orada buradada yok ses çamur gibiydi kulağım kanadı edebiyatı yapmaz. Zaten doludolu anakartı güzel fiyata alıyorlar, adam bide sana istersen Xfi upgrade seçeneğinide sunmuş daha bu neyin doyumsuzluğudur anlamadım gitti.

Ses kalitesi çamur gibi diyen bendim, hala da geçerli, realteklerin içinde şimdiye kadar kullandığım en iyi ses yongası alc 889 idi, Xfi2 yazılımıyla beraber. Ama o bile bana göre ikinci eli 15-20 liraya satılan bir creative sb değil.
    Tabi ses konusu çok göreceli bir kavram, bu konuda herkesin fikrine saygı duyarım.
    Beni bu anakarttan en çok soğutan ramlerim bir türlü xmp profilinde çalışmaması( 1,65 lere kadar çıkardım voltajı tek tek denedim ramleri nafile) ve fan kontrolü yapılamaması oldu. Onun dışında birkaç mavi ekradan sonra işlemci 4800-4900 Ghz lere kadar çıkardım, ve saatlerce bu şekilde test ettim, yani işlemci rahat overclock yapılabiliyor, bu konuda "işlemci overclock olmuyor" söylemimi geri alıyorum hata bendeymiş.
    Saygılar..

ee hocam ozaman sana x-fi2 bile dandik 15-20 liralık pci kartlardan kötü geliyorsa beklentilerini açık açık söylemen lazım insanlara çamur gibi ses dersen kimse senin kulaklarının ultra muhteşem seslere alışık olduğunu bilemez. Ozaman hiç anakartı bu konuda teste bile sokmayacaksın paşa paşa recon3d nin alacaksın kullanacaksın belki dahada iyisini.

kaldıki sana göre çamur gibi ses diye ifade ettiğin hadise asrock un olayı değil ses için kullanılan realtek yongası hepsinde mevcut ASUS,MSI,GIGABYTE fanatiğisen gidip onlarıda alsan göreceğin ses yongası gene realtek olacaktı. Asrock ta ses çamur gibi dersen hem anakarta haksızlık etmiş olursun hemde anakart hakkında fikir edinmeye çalışan insanların aklını bulandırırsın. Biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum değerlendirme yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 9 Mayıs 2012; 4:14:36 >

• quote:

X-FI MB yazılımları ekte.

hocam bu SS iyi oldu teşekkürler.
  • quote:

quote:

beyler kizmayin da bu ss de anlatilmak istenen ne anafikri :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar..

ee hocam ozaman sana x-fi2 bile dandik 15-20 liralık pci kartlardan kötü geliyorsa beklentilerini açık açık söylemen lazım insanlara çamur gibi ses dersen kimse senin kulaklarının ultra muhteşem seslere alışık olduğunu bilemez. Ozaman hiç anakartı bu konuda teste bile sokmayacaksın paşa paşa recon3d nin alacaksın kullanacaksın belki dahada iyisini.

kaldıki sana göre çamur gibi ses diye ifade ettiğin hadise asrock un olayı değil ses için kullanılan realtek yongası hepsinde mevcut ASUS,MSI,GIGABYTE fanatiğisen gidip onlarıda alsan göreceğin ses yongası gene realtek olacaktı. Asrock ta ses çamur gibi dersen hem anakarta haksızlık etmiş olursun hemde anakart hakkında fikir edinmeye çalışan insanların aklını bulandırırsın. Biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum değerlendirme yaparken.

Merhaba, kulaklarımın ultra muhteşem seslere falan alışık olduğu yok sadece ALC898 yongasının yetersiz olduğunu, 24$ daha harcamanın size pratikte çok bir şey kazandırmayacağını anlatmaya çalıştım, THX'in babası Xfi2 kullandığımı ama onun bile harici bir ses kartının tadını vermediğini belirtmek istedim. Ama karar kullananların isteyen istediğini alır, satar, istediği yorumu yapar. "Yorum" adı üzerinde kişiseldir, sahibini bağlar. İnsanların aklını bulandırmak gibi bir niyetim yok, Asrock düşmanıda değilim, Asus, Gigabyte, Msi babamın malı da değil. Tekrar söylüyorum ben tekrar anakart alacak olsam bu markayı almam. (Ha bu anarkartı arayıp bulamayan varsa seve, seve aldığım fiyatın altına veririm.).Hiç kimse kullandığı mala toz kondurmuyor, ben de bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Alan arkadaşlar ve alacak güle güle kullansınlar, hayrını görsünler :.
    Bir not daha yazdığım sorunlara Asrock hala cevap verebilmiş değil.
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 9 Mayıs 2012; 9:54:34 >

• Creative'in on board çipler için lisansladığı bu yazılımlar sesi zenginleştiriyor. Orası doğru. Fakat zaten THX tru studio pro en önemli bileşenlerden birisi. Diğerlerine 24 usd bende vermem şahsen. Kaldı ki en nihayetinde realtek alc 898 çipi. Beklentilerinizi bu yönde ayarlarsanız memnun kalacağınızı "tahmin" ediyorum. Harici ses kartlarının verdiği sesi beklememeniz gerektiğini düşünüyorum.
    Gerekirse bekler harici ses kartı alırım daha da iyi ses istersem eğer. Ama bu demek değil ki onboard chip yeterli değil. Z2300 sistemim var rahatsız olduğum bir nokta olmadı.

Kısaca harici ses kartının daha iyi ses vereceğini bilerek adım atmak daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 9 Mayıs 2012; 10:03:14 >
  • zaten kimse 24$a hepsinden güzel bir ses deneyimi elde edeceğini iddia etmiyor. THX upgrade yaparak ses kalitesini ciddi oranda iyileştirebilmek varken neden default kullansınlar veya insanların kaçta kaçı müzik kulağına sahip onlara x-fi titanum versen kaçta kaçı farkını hissedebilecek. Hala ses çipi yetersiz bilmemne diyorsun şunu hala diyemiyorsunki hata ettim hangi marka anakartı alsam aynısını görecektim diyemiyorsun. Asrock 'un bunda suçu ne be birader
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

quote:

quote:

beyler kizmayin da bu ss de anlatilmak istenen ne anafikri :D

bundaki anafikir şu kardeş :
    anakartının ses çıkışını default haliyle düz realtek olarak kullanabilirsin fakat ses deneyimin belli ölçülerde kalır. Bende Asus Rog anakart üzerindeki X-fi2 tecrübelerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki düz haliyle X-fi2 aktif arasındaki ses kalitesi tartışılmaz şekilde üstün. Basslar daha hassas tizler daha tiz, resimdeki 3.satırda duran soundblaster console varya oradaki ses equalizer ayarları ile realtek'in düz driverlerinde gelen equalizer kalitesine bin basıyor. Sesin gerçekten berraklaştığını hissedebiliyorsun. THX panelindeki crystalizer ise sesin dahada kaliteli gelmesine yardımcı oluyor, bassları ve tizzleri birbirinden ayırarak daha temiz ve etkili hale getiriyor. Ben şahsen X-Fi2 deneyimimden çok çok memun kaldım. Fakat şunuda iddia edememki bunu alın hepsinden iyidir öyle birşeyde söylemiyorum fakat gerçekten böyle bir özellik varsa neden kullanmayasın. X-fi için 24$ lık farkı görünce ben sevindim açıkçası. Habire dandik realtek ses yongası deniyorya ben o 2 türlüde ses deneyimime dayanarak soruyorum düz realtek driverlerindaki ses dandikte madem X-fi2 açılıncaki berrak ve temiz ses kalitesi nereden geliyor öyleyse

fakat galiba sizin bu EXT6 larda X-fi oluyor sadece ama X-fi2 ile aralarında dağlar kadar fark olacağınıda pek zannetmiyorum açıkçası.

• sagol ustad aciklamalar icin
  • quote:

zaten kimse 24$a hepsinden güzel bir ses deneyimi elde edeceğini iddia etmiyor. THX upgrade yaparak ses kalitesini ciddi oranda iyileştirebilmek varken neden default kullansınlar veya insanların kaçta kaçı müzik kulağına sahip onlara x-fi titanum versen kaçta kaçı farkını hissedebilecek. Hala ses çipi yetersiz bilmemne diyorsun şunu hala diyemiyorsunki hata ettim hangi marka anakartı alsam aynısını görecektim diyemiyorsun. Asrock 'un bunda suçu ne be birader

Güzel kardeşim, evet hata yaptım ama hatam Asrock almak. Ben kimseye demiyorum ki Asrock almayın! Gidin alın para sizin, keyif sizin. Siz de deneyimlerinizi paylaşın.
    Ses size yeterli gelebilir, bana gelmiyor var mı daha ötesi.
    Asrockla yaşadığım sorunları ben zaten yazdım, farkında iseniz sadece sesten bahsetmedim. Hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım gitti. Asrock sizin şahsınza mı ait, niye bu marka eleştirilince insanlar anlamsız tepkiler veriyor, yada Asrock markası eleştirlemez bir marka mı? Tekrar söylüyorum, eleştirilerin tamamı benim şahsi fikirlerimdir. Ben bizzat kullandım diyorum, şurdan burdan duyduklarımı söylemiyorum.
    Konu benim için kapanmıştır, gereksiz tartışmalara girmek istemiyorum.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 9 Mayıs 2012; 16:02:14 >

• Eline Sağlık Güzel Bir İnceleme Olmuş
    Bu Arada Anakart Çok Güzel Gözüküyor :)
  • quote:

quote:

zaten kimse 24$a hepsinden güzel bir ses deneyimi elde edeceğini iddia etmiyor. THX upgrade yaparak ses kalitesini ciddi oranda iyileştirebilmek varken neden default kullansınlar veya insanların kaçta kaçı müzik kulağına sahip onlara x-fi titanum versen kaçta kaçı farkını hissedebilecek. Hala ses çipi yetersiz bilmemne diyorsun şunu hala diyemiyorsunki hata ettim hangi marka anakartı alsam aynısını görecektim diyemiyorsun. Asrock 'un bunda suçu ne be birader

Güzel kardeşim, evet hata yaptım ama hatam Asrock almak. Ben kimseye demiyorum ki Asrock almayın! Gidin alın para sizin, keyif sizin. Siz de deneyimlerinizi paylaşın.
    Asrockla yaşadığım sorunları ben zaten yazdım, farkında iseniz sadece sesten bahsetmedim. Hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım gitti. Asrock sizin şahsınza mı ait, niye bu marka eleştirilince insanlar anlamsız tepkiler veriyor, yada Asrock markası eleştirlemez bir marka mı? Tekrar söylüyorum, eleştirilerin tamamı benim şahsi fikirlerimdir. Ben bizzat kullandım diyorum, şurdan burdan duyduklarımı söylemiyorum.
    Saygılar

birader hala anlayamadın gitti şu mevzuyu. Sana eleştiremezsin diyenmi var eleştir ama hakkıyla eleştir ses çamur gibiydi diyorsun bizde sana diyorizki Asrockla ne alakası var. Gigabyte ASUS MSI alsan onlarda çok mu farklı olacaktı hala burnunun dikine gidiyorsun ne halin varsa gör tamam.

• quote:

quote:

quote:

Saygılar

birader hala anlayamadın gitti şu mevzuyu. Sana eleştiremezsin diyenmi var eleştir ama hakkıyla eleştir ses çamur gibiydi diyorsun bizde sana diyorizki Asrockla ne alakası var. Gigabyte ASUS MSI alsan onlarda çok mu farklı olacaktı hala burnunun dikine gidiyorsun ne halin varsa gör tamam.

• Beyler ben anakarti bu hafta basi almistim ama montaj bugune nasib oldu
    hos ekran kartim hala eksik ama olsun :(
    Oncelikle kartta hicbir sorunum olmadi gayet hizli bir sekilde raid yapip sistemi kurdum ...
    Bios a alismak biraz zaman aldi malum eski bioslardan :D ama ogrenince insan alisiyor
    Ses camur konusuna birsey diyemecegim cunku ben oyle birsey fark edemedim belki benim kulaklarim o kadar hassas degil ama sonucta soylendigi gibi diger anakart ureticileri de ayni chipseti kullaniyor o yuzden fark oldugunu samiyorum ... (sonucta thx sertifikasi da var)
    Xmp profilinde hicbir sorunum olmadi gskill ram ile sorunsuz halletim
    Benim tek ufak bir problemim var ... 10 senedir amd kullandigim icin intel oc'si ile pek bir ilgi alakam yok :)
    Ama 3570k islemci ile kullaniyorum default ayarlarda prime 95 te cpu-z ten bakinca 36x100 gozukuyor yani 3.6ghz
    bildigim kadari ile bu islemci kendi hizinda turboda 3.8 veya 3.9 oluyordu ama neyi eksik yaptim veya niye 3.6 calisiyor daha bulamadim :(

• 2 haftadır etron usb çıkışlarını kullanıyorum zerre sorun oluşmadı, herhangi başka bir stabilite sorunu olmadı. Harika bir anakart çıktı vesselam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.